NVIDIA GeForce NOW – RTX la maturitate – Part VIII
Setari
Un lucru pe care tin neaparat sa il subliniez si repet este faptul ca NVIDIA GeForce NOW nu este un abonament la o librarie de jocuri, ci un abonament la o retea de servere. Asta inseamna ca trebuie sa detinem deja jocurile pe care vrem sa le jucam, iar acestea trebuie sa fie compatibile cu GeForce NOW. In momentul de fata, platforma suporta peste 2000 de jocuri, insa exista si lipsuri notabile, cum ar fi de exemplu seriile Mortal Kombat sau Tekken. Practic, inainte sa va faceti abonament GeForce NOW, fie incercati mai intai serviciul gratuit, fie asigurati-va ca jocurile pe care doriti sa le jucati sunt compatibile GeForce NOW.
Mai mult decat atat, anumite librarii, cum ar fi Epic Games, nu permit sincronizarea automata, drept urmare va trebui sa adaugati jocurile pe care le detineti manual (Mark as owned). De altfel, aceasta este si procedura pentru jocurile suportate, care nu ruleaza pe Steam, Uplay sau Battlenet (un exemplu in acest sens ar fi World Of Tanks). In cazul librariilor suportate, integrarea se realizeaza simplu – va autentificati in platforma respectiva prin GeForce NOW, iar aplicatia va sincroniza jocurile suportate din libraria voastra.
Practic, procesul ar trebui sa arate asa – instalam aplicatia gratuita, apoi rulam testul de retea, care ne va spune daca avem un server in apropiere si conexiunea cu acesta este suficient de performanta. Pentru abonamentul Ultimate, cu setarile 4K@120Hz, este recomandata o conexiune de internet care sa ofere o viteza constanta de 45Mbps si o latenta (ping) mai mica de 40ms pentru o experienta optima. Desigur, cerintele legate de latimea de banda scad pana la 25Mbps pentru 1080p cu 60 FPS, insa cerintele de latenta nu se schimba.
Din fericire, in lista destul de stufoasa de servere, care cuprinde 10 data centere in SUA, 1 in Canada, 1 in Japonia si 7 in Europa, se numara si serverul din Sofia (EU SouthEast), care are o conexiune foarte rapida cu tara noastra. Dupa ce ne asiguram ca avem conexiunea potrivita, putem sa ne jucam cu versiunea gratuita, sa vedem ce jocuri sunt disponibile pe platforma si sa ne autentificam in librariile de jocuri.
In cazul celor care au optat pentru abonamentul Ultimate, avem la dispozitie trei preseturi de calitate (Balanced, Data Server si Competitive), precum si optiunea Custom, unde putem seta manual rezolutia, rata de refresh, putem activa functia Reflex sau functia HDR. Nu in ultimul rand, avem la dispozitie si trei optiuni de upscaling, mai precis Standard, Enhanced si AI Enhanced. Pentru jucatorii care vor o latenta ultra-scazuta, modul Competitive permite setarea unei rate de refresh de 240Hz in 1920×1080, in cazul in care PC-ul nostru este echipat cu o placa grafica NVIDIA sau Intel (inclusiv integrata), respectiv 120Hz in cazul in care utilizam o placa grafica AMD (inclusiv integrata).
Comentarii
Păcat că sar peste rtx, al meu 1080 ti încă duce, poate generația viitoare
Cred ca ar mai trebui spus ceva. Care este consumul de en.electrica cu Geforce Now vs placa video dedicata 4080 sa zicem si care ar fi castigul lunar. Eu zic ca ptr un gamer inrait trebuie avut si acest aspect in vedere.
Adevărul e ca o astfel de soluție este o inginerie tehnologica remarcabilă. Insa nu cred ca e profitabila pentru nVidia, in nici un caz nu la nivelul de >30% profit.
Totul descrie o situație a naibii de aproape perfecțiune. Ce nu e perfect e cum să gestionezi investițiile și costurile aferente.
E clar că nu eu mă încadrez 😀
Doru – notebook-ul, consola si telefonul au rulat pe acumulator, deci nu am ce consum sa masor in acest caz. Pentru desktop, am inregistrat 99W cu placa grafica integrata, respectiv 189W cu RTX 3060. Aceeasi platforma consuma 411W cu RTX 4080 instalat…
Multumesc Monstru. Sunt cateva sute de lei pe an diferenta si de aici.
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube