NVIDIA Reflex – RTX la maturitate – Part V

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 30 July, 2024.

Introducere

 
Caldura mare, mon cher, caldura mare, dar iata ca ploaia a mai linistit un pic arsita, oferindu-ne si cateva seri racoroase, cu aer curat, numai bune pentru o lectura usoara, de vara, legata de subiectul nostru preferat – tehnologia de calcul. Ce-i drept, vara aceasta este una fierbinte atat la propriu, cat si la figurat si nu ne putem plange de lipsa de subiecte sau lansari. Pe de o parte, dupa Computex au venit la review multe noutati interesante, iar Matei a pus la treaba asa cum se cuvine platformele de teste pentru memorii, solutii de racire si surse. Pe de alta parte, in curand vom vedea noi procesoare lansate pe piata, cu o noua arhitectura si un nou proces de fabricatie.

Nu in ultimul rand, in conditiile in care in momentul de fata este destul de liniste in domeniul placilor grafice, eu mi-am ocupat timpul lucrand la serialul dedicat tehnologiilor NVIDIA GeForce RTX ajunse deja la maturitate, prezente pe toate desktop-urile si notebook-urile echipate cu o placa grafica din seriile omonime. Astfel, in luna Aprilie analizam oferta actuala NVIDIA si incercam sa vedem ce placa grafica merita achizitionata in functie de buget si nevoi. Apoi, nu cu mult timp in urma, ne-am intors de la Computex si v-am povestit despre DLSS si performanta in jocuri pe notebook, repetand testele si pe desktop. Apoi ne-am indepartat putin de gaming si am testat ce efect au tehnologiile NVIDIA asupra productivitatii pe notebook, in special in aplicatii din zona de creatie.

Ei bine, astazi vom trata un subiect important pentru gameri, mai precis latenta si NVIDIA Reflex. Stiu, stiu, tehnic vorbind nu discutam despre o tehnologie legata direct de raytracing in timp real sau nucleele Tensor, insa este vorba despre o tehnologie care, chiar daca ofera suport si pentru placile mai vechi, a fost lansata in 2020, concomitent cu seria NVIDIA GeForce RTX 3000. Si daca atunci utilizam unelte specializate pentru a testa impactul acestei tehnologii asupra latentei in jocuri, de data aceasta ne-am gandit ca nu ar strica sa utilizam componente si utilitare care sunt la indemana oricarui pasionat.

In fond, asa cum mentionam si in celelalte articole din serie, aceste materiale nu sunt gandite neaparat pentru entuziasti, acestia fiind cu siguranta la curent cu ultimele tehnologii, inca din momentul lansarii, ci mai degraba pentru cei care nu au acordat o atentie sporita acestui subiect pana acum, care au auzit de Reflex, RTX, AI sau DLSS, dar nu stiu inca exact ce pot face aceste tehnologii pentru ei. Ei bine, fix asta incercam sa descoperim in cadrul seriei de articole RTX la maturitate.

 

Comentarii

4 comentarii la: NVIDIA Reflex – RTX la maturitate – Part V

  1. sebiu a scris pe:

    2004, abia venit broadband prin RO. CS pe orase, judete etc. Aceleasi config cu p3 p4 si monitoare 60hz crt. Zenii dadeau la cap la secunda, idem in lan party local. Restul e can can si marketing.

  2. Dodo a scris pe:

    Că de fiecare data Monstru ne surprinde cu un material excepțional. Mulțumesc ție domnule Monstru cât și echipei Lab501!

  3. gogu a scris pe:

    Nu ar fi bine sa puneti unitatea de masura a latentei in grafic?

  4. Monstru Post author a scris pe:

    gogu – de data asta mi-a scapat, de obicei trec unitatea de masura in grafice.

    sebiu – 2004? 2000.. orice net cafe care se respecta avea si CS si da, se dadea la cap pe 60Hz fara probleme. Asta nu inseamna ca acum nu se da mai bine pe 360 Hz 🙂

    Dodo – multumim pentru aprecieri!

Lasa-ne un comentariu: