Nvidia GTX 275 vs ATI Radeon 4890

Scris de: , in categoria: Placi video, in 15 April, 2009.

.

Concluzii

.

Si am ajuns si la partea cea mai grea a acestui test.  Pentru ca nu este deloc usor sa tragem o concluzie dupa ce am vazut in cadrul acestui test. Pe de o parte, arhitectura 4890-ului isi dovedeste puterea in 3 benchmark-uri sintetice din 4. Pe de alta parte, 3DMark Vantage, benchmark-ul sintetic cel mai apropiat de cerintele zilelor noastre, ofera castig de cauza Nvidiei. Totusi, acelasi benchmark da castig de cauza solutiei Trifire, si multe jocuri se pare ca nu sunt de acord cu acest lucru.  In jocuri situatia este impartita, si depinde de setarile folosite dar si de numarul de placi video folosite. Si in general GTX 275 are castig de cauza. Doar ca uneori 4890 are castig de cauza. Si asa mai departe, o situatie numai buna de creeat confuzii si dispute aprinse intre fani.

Sincer sa fiu, daca vorbim despre o singura placa video, GTX 275 vs 4890, cea mai corecta concluzie din punctul meu de vedere este ca fiecare poate cumpara ce il atrage mai mult. GTX 275-ul are castig de cauza in mai multe situatii, dar si HD4890 are punctele ei forte si jocuri in care straluceste in fata concurentei. Pretul ambelor placi este aproape identic (exista variante mai scumpe si variante mai ieftine pentru ambele produse), deci alegerea consumatorului va tine strict de preferinta personala. Un fan Nvidia se va bucura cu siguranta de GTX 275 si va fi convins ca este mai puternica decat un HD4890. Un fan ATI se va bucura la fel de mult de un HD4890 si va fi sigur ca a facut alegerea corecta. Bineinteles, de fiecare parte  exista avantaje si dezavantaje.

Per total, GTX 275 este o solutie mai bine pusa la punct. Suportul software este la inaltime, posibilitatea realizarii unei configuratii multi-card este mult mai putin problematica decat in cazul rivalei 4890, iar CUDA si PhysX reprezinta de asemenea atuuri in plus pentru GTX 275. Eu personal as alege GTX 275, fiind un produs mai performant per total, oferit pentru acelasi pret ca si produsul concurentei.  Insa experienta m-a invatat ca este mai important sa fi multumit de achizitia pe care o vei face, asa ca unui fan ATI nu pot decat sa ii recomand cu incredere un HD4890, diferenta de performanta dintre cele doua fiind destul de mica, iar placerea de a avea in calculator brand-ul preferat…nepretuita.

Bine, bine, dar in acest articol nu am vazut numai doua placi video. Cum sta treaba cu configuratiile multi-card? Ei bine, cifrele nu spun intotdeuna totul si mai conteaza si experienta “in teren”. Din pacate, la acest capitol nu pot decat sa dau castig de cauza solutiei Nvidia si sa bat obrazul programatorilor de la ATI. Da, apreciez ca se pot face configuratii hibride, intre 4870 si 4890, sau 4850 si 4890. Dar din punctul de vedere al unui consumator, atunci cand plateste o suma considerabila pentru doua sau trei placi video, as vrea ca totul sa mearga perfect, in toate aplicatiile. Ceea ce nu pot spune despre solutia celor de la ATI. Driveri incompatibili,  senzatia de Matrix in anumite jocuri (micro-sttutering), scaderi de framerate absolut inacceptabile, varfuri de performanta absolut inexplicabile s.a.m.d. Arhitectura 4890-ului este puternica, placile sunt puternice, insa suportul software nu este la inaltimea asteptarilor si nu vad nici un motiv pentru a alege o configuratie multi-card. La polul opus, Nvidia se descurca mult mai bine, scalarea performantei este logica in majoritatea aplicatiilor, o solutie de tip SLI poate fi folosita in jocuri in fiecare zi fara probleme deosebite. Sincer sa fiu, as prefera doua GTX 275-uri in fata unui GTX 295 numai pentru benchmarking, datorita etajului de alimentare mai bine pus la punct. Insa, pentru jocuri, nu vad de ce as achizitiona doua GTX 275 atata timp cat pot overclocka un GTX 295 la aceleasi frecvente si pot obtine o performanta similara cu mai putine batai de cap.  Da, solutia multi-card a celor de la Nvidia functioneaza si pot vedea rostul unei configuratii SLI sau 3SLI cu GTX 285, pentru cei care isi doresc un sistem de top. Insa nu vad rostul unei configuratii multi-card bazata pe GTX 275 atata timp cat GTX 295 este un produs foarte bine pus la punct. Trei GTX 275-uri au cu siguranta castig de cauza in fata unui GTX 295, dar oare chiar merita pretul platit o configuratie alcatuita din “cele mai bune placi video single-GPU in afara de GTX285″? Cine vrea sa aiba cel mai puternic sistem isi va cumpara trei GTX 285-uri sau doua GTX 295-uri (desi performanta in jocuri scartaie in cazul celor din urma). Cine cauta cea mai buna solutie single-card va fi cu siguranta fericit cu GTX 295. Iar cine cauta o placa video in zona de pret a celor testate astazi, poate alege GTX 275 sau HD4890 in functie de gusturi.

O alta componenta inutila pentru gameri este un monitor de 30”, 2560×1600. Sincer. Am incercat sa simt experienta minunata a jocurilor pe un asemenea display. Se vad minunat. Dar din pacate, ca sa te joci, nu sa te uiti la filme, trebuie sa stai la o oarecare distanta ca sa poti cuprinde intreg monitorul cu privirea. Si oare daca stai la aceeasi distanta de un televizor full-HD, o sa observi diferenta de rezolutie? Eu unul ma indoiesc, dar poate nu sunt eu cel mai bun etalon din acest punct de vedere. Parerea mea este destul de simpla. Pentru un arhitect, pentru un inginer proiectant, pentru un video editor, pentru oameni care chiar au nevoie de un asemenea monitor prin natura meseriei lor, un asemenea display este obligatoriu. Pentru un gamer in schimb este un simplu moft, menit a accentua marimea…contului din banca in fata prietenilor.

Revenind la placile video testate astazi, parerea mea este ca specificatiile si implicit performantele celor doua produse au fost dictate mai mult de catre contabilii si oamenii de marketing ai celor doua firme decat de ingineri (bine, asa este intotdeuna, dar acum sentimentul este mult accentuat). Spun asta deoarece ATI ofera un produs putin mai performant decat 4870, si ceva mai putin performant decat 4850X2, la un pret situat fix intre acestea. In acelasi timp, Nvidia face acelasi lucru, si ofera un produs mai performant decat GTX260 si ceva mai putin performant decat GTX 285, la un pret situat aproximativ la mijloc, intre cele doua solutii mai vechi. Si daca in cazul ATI pot intelege motivul acestei alegeri, 4850X2 fiind o placa cu un cost de productie ridicat si cu potentiale probleme in jocuri datorita folosirii a doua nuclee grafice, imi vine mai greu sa inteleg alegerea celor de la Nvidia. Diferentele de natura constructiva dintre GTX 275 si GTX 285 sunt destul de mici si este evident ca GTX 275 va acapara din cota de piata a fratelui mai mare. Cat de mare poate fi oare costul de productie al GTX 285-ului fata de GTX 275, astfel incat Nvidia sa prefere o situatie ambigua din punct de vedere al imaginii pe piata, dar eficienta din punct de vedere financiar? Nu ma intelegeti gresit, GTX 275 se ridica la nivelul concurentei, ba chiar o si intrece. Insa mi s-ar fi parut mult mai frumos sa vad GTX 285-ul adus in aceeasi gama de pret cu HD4890-ul, liber sa masacreze concurenta. Pentru imaginea companiei, aceasta alegere ar fi reprezentat o binemeritata apreciere, dupa succesul inregistrat in vara anului trecut de catre concurenta in zona mainstream. Se pare insa ca este criza, iar solutiile cele mai cautate sunt cele eficiente din punct de vedere financiar.  Acest lucru se vede foarte usor si in strategia celor de la ATI legata de HD4890. Desigur, exista modificari in bine si performanta noului produs este la inaltime. Dar pretul cerut, mai bine zis diferenta de pret dintre 4870 si 4890 nu il pot pune decat pe seama aceleiasi crize. Efortul realizat de companie pentru a sustine pretul scazut al primilor membrii ai familiei 4800 (4850 si 4870) isi spune cuvantul, si nu mai avem parte de performanta uimitoare pentru pretul cerut. Eu personal m-am cam saturat atat de seria 4800 cat si de seria GTX 200 si mi-ar face o deosebita placere daca urmatoarele placi video pe care le voi testa  vor fi tehnologii cu adevarat noi, nu doar variatiuni pe aceasi tema. Pentru ca, in fond si la urma urmei, GTX 275 si HD4890 nu fac decat sa ofere ceva mai multe optiuni cumparatorului si sa cauzeze scaderi de preturi in zona mainstream. Ceea ce este extrem de benefic pentru consumator si nu poate decat sa ne bucure. Minunat! Acum pot va rog sa testez GTX 380 sau 5870X2 si sa vad lucruri nemaivazute in 3DMark?!?!?!?

Acest articol poate fi discutat si pe crazypc.ro >>

ATI Radeon HD 4890 si Nvidia GTX 275 se gasesc la eMAG.

Comentarii

64 comentarii la: Nvidia GTX 275 vs ATI Radeon 4890

  1. Lucian a scris pe:

    Mai eu nu am incredere in testele astea!

    Eu am un Phenom II, doua GTX 260(SLI) si am in jocuri REZULTATE APROPAPE DUBLE!!!!!!

    In HAWX am 230-240 cu totu la max 1900×1200!!!!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Eu nu am incredere in Hawx 🙂

    Sugestie – ruleaza un Crysis Warhead cu setarile Enthusiast/DX10/1920×1200 AA 8X si apoi arata-ne si noua un printscreen cu rezultatele.

  3. Lucian, framerate-ul depinde foarte mult de setarile folosite si de mediul de test. De exemplu, daca folosesti Windows XP aplicatiile nu vor folosi facilitatile DX10 si e normal sa ai un framerate mult mai mare, sau daca nu ai activat diverse setari de calitate iarasi diferentele pot fi consistente. Ideea unui test comparativ e ca totul sa fie testat in aceleasi conditii, si e evident ca intre platforma noastra de test si a ta sunt slabe sanse sa fie totul identic.

  4. nice work. chiar o duci bine cu rabdarea:P

    e o rezolutie de kko 2560*1600…dar pe monitorul ala poti sa joci in 2048*1536 cu aspect mentinut si asa poti cuprinde aproape toata imaginea si nici nu pierzi din fov. ar fi un 24″ sau 22″ cu aspect 5/4…dar e obositor sa joci cu benzile alea negre de pe margine care iti raman de la aspectul mentinut

    pentru fun..mai bine folosesti un fullHD. e al dracu de distractiv sa pilotezi un elicopter pe un 42″. dar gaming nu poti face pe niciunul dintre ele, nici pe fulhd nici pe cel folosit de tine.

    in viziunea mea….monitoarele asa mari sunt bune pentru oamenii cu vederea slaba si cu muschii gatului puternici:)) si pentru disperatii dupa filme.

    in fine…aberez si io de monitoare cand e vorba de placi video.
    great job

    lucian, hawx cumva il rulezi in dx9?

  5. Lucian a scris pe:

    Am facut testu pt. left 4 dead.

    Am obtinut cu 2048×1152, fara aa si fara filtru, in rest detaliile si texturile pe High si Very High in jur de 150-160 FPS(Average).
    http://img11.imageshack.us/img11/1495/faraaasifarafiltru.jpg

    Cu absolut totul la max am obtinut in jur de 100-110 FPS(average).

    http://img10.imageshack.us/img10/4180/setari.jpg

    http://img7.imageshack.us/img7/6613/totulamax.jpg

    O sa postez si pentru HAWX in scurt timp.

    Folosesc: Win XP SP 2, Placile sunt nu sunt clocate.

  6. Am intuit corect Lucian, tu folosesti Windows XP si in consecinta rulezi aplicatia in DX9, pe cand testele noastre sunt rulate in DX10. E normal ca in DX9 sa ai un framerate mult mai bun, insa nu beneficiezi de aceleasi efecte vizuale.

  7. uite, compara scorul obtinut de un singur 4890 obtinut de lab501 cu cel obtinut de mine. singurul lucru care difera intre platformele noastre este procesorul. eu am testat pe qx9650, ei pe un i7

    http://lab501.ro/placi-video/nvidia-gtx-275-vs-ati-radeon-4890/13
    si
    http://wasd.ro/articole/3d/gigabyte4890/10/

    71 fps la mine fara AA si 71 fps la ei fara AA

    si la modul 4xAA io am obtinut 60 fps iar ei 63

  8. Alert a scris pe:

    Bine ca castiga nVidia cand testati numai cu jocuri pro-nVidia (TWIMTBP). Ati pus si HAWK pt. exceptie, dar impresia finala ramane asta.

  9. @fulger

    Legat de partea cu monitoarele de 30″…. foarte probabil ai dreptate ca experienta de gaming, insa ca numar de fps-uri, un GTX 285 (cea mai puternica placa single-gpu actuala, de care GTX275 nu e foarte departe, mai ales daca se ca face si putin overclock) este arhisuficienta pentru un gameplay fluid in orice joc (cu exceptia crysis normal) cu toate detaliile la maxim pe rezolutia de 1920*1200.

    Nu pot fi astfel ignorate persoanele care totusi cumpara monitoare de 30″ si care, pentru a juca la rezolutie de 2560*1600 si detalii maxime au nevoie de un super-sistem si de apelarea la solutii dual-gpu/crossfire/sli, care pot pune mari probleme (asa cum reiese si din acest test) din cauza driver-elor neoptimizate in anumite jocuri (cu predilectie driver-ele ATI).

    Practic, acestia vor cheltui o ,,caruta de bani” pe un sistem de gaming care nu se va ridica la inaltimea asteptarilor in anumite jocuri (in special cele noi aparute).

    Pentru ceilalti, care se rezuma la o rezolutie de maxim 1920*1200, exista solutii single-card arhisuficiente, care in general nu au probleme cu driver-ele (fie ele ATI sau Nvidia).

  10. Alert, majoritatea jocurilor noi si populare au certificarea TWIMTBP, si de obicei alegem jocurile dupa relevanta decat dupa cine are parteneriate cu cine. Oricum, raportul intre jocurile TWIMTBP si celelalte este de 4:2, pentru ca nici Left 4 Dead nu face parte din jocurile la dezvoltarea carora a participat si Nvidia.

    In afara de asta, rezultatele din Hawx sau Left 4 Dead nu sunt prea diferite fata de restul jocurilor.

  11. CristiN

    cand am zis ca nu poti face gaming nici pe fullhd nici pe 30″ nu m-am referit la fps-uri.

    m-am referit la fov si la imposibilitatea de a fi atent la tot monitorul.

    citat: “Practic, acestia vor cheltui o ,,caruta de bani” pe un sistem de gaming”

    sistemele cu 3 placi video si monitor de 30″ nu le poti numi sisteme de gaming ci sisteme demo, sisteme de show, pentru lauda, dar in niciun caz ce face un utilizator pe un asemenea sistem nu se numeste gaming…

    din nenumarate motive…

  12. Lucian a scris pe:

    Da am FPS mai multe posibil pt ca rulez Win Xp, in HAWX am avut average 210-240 FPS.

    Cred ca daca as avea instalat win vista, as avea cu vreo 30-40 Fps mai putin.

    In crysis warhead pe xp cu 2 placi video, am avut cu totul la max, si cu patchul care activeaza entuziast in jur de 50-60 fps.

    In far cry intre 80-100 average totu la max.

    Oricum, un super review, felicitari.

  13. Monstru Post author a scris pe:

    Lucian – DirectX 9 este una…DirectX este alta. Nu se obtin rezultate asemanatoare daca schimbi frecventa memoriilor sistemului, sau driverul, apai intre doua sisteme de operare diferite, cu doua versiuni de DirectX diferite. Deci ori ce fel de comparatie de acest gen este complet lipsita de sens.

    Alert – testam cu jocurile cele mai populare, care pot duce la obtinerea unor rezultate repetabile in conditii de test (adica au benchmark-uri incluse bine puse la punct) si care, evident, streseaza intr-o mare masura sub-ansamblul video (CS 1.6 sau WoW sunt mult mai populare dar nu cred ca le putem, considera bune pentru a testa placi video de ultima generatie). Nu ma intereseaza pentru cine este optimizat jocul, ma intereseaza cati oameni il joaca. Cei care il joaca, la randul lor, nu sunt interesati de cine a optimizat jocul, ci de o experienta fluenta de joc. Jocuri “pentru ATI” sau jocuri “pentru Nvidia” exista doar in mintea fanilor mai infierbantati, din punctul meu de vedere exista doar jocuri pentru gameri.

  14. ferike a scris pe:

    Nici eu nu puteam s-o spun mai bine :).
    Felicitari pentru cele 15 pagini de great effort!

  15. Parmac Radu a scris pe:

    Felicitari pentru rabdare si atentia pentru detalii!

    Lucian:
    Nu am nimic cu punctul tau de vedere sau cu tine insa in acest review testele sunt realizate astfel incat rezultatul sa fie de xx fps sau xxxxx puncte pe o platforma prezentata la inceput. In schimb tu dai niste exemple:
    “am avut average 210-240 FPS”
    sau
    “Cred ca daca as avea instalat win vista, as avea cu vreo 30-40 Fps mai putin”

    Nu stiu cum o medie la tine poate sa ia valoarea unui interval si in acelasi timp acel “cred” compromite suficient de mult pertinenta acelor teste

    Vroiam sa zic asta mai demult dar pe Internet explorer ( 7 si 8) pe 2 calculatoare nu pot sa descarc nimic de pe pagina de download si nici pagina 15 din acest review nu mi se incarca.

  16. Sincer prima oara cand intru si fac cunotinta cu LAB501 si sunt foarte uimit de ce are pe el si Testele sunt de Noat 10 . Da, frumos aces 4890 dar eu din ce am inteles ca acum trebuia sa iasa de la ATI Radeon seria 5000 dar se pare ca criza este de vina .
    Eu am un AMD Phenom X3 8650 2300 Mhz si l-am dus pana la 3000 Mhz si a mers perfect si cu Noul Monstru de care sunt foarte mandru este Sapphire 4870X2 2Gb . Ma costat mult da si-a meritat banii . Ce astept cu dor este sa cumpar in vara asta Pheon 2 . Bravoo LAB501 tineti-o tot asa in continuare ca e bine . Multa Bafta .
    AMD – ATI Radeon Best Choice

  17. Monstru Post author a scris pe:

    Ne bucuram ca iti place articolul. De asemenea, felicitari pentru placa video achizitionata, se pare ca ai o adevarata bestie in calculator, sa o stapanesti sanatos!

  18. Salut,

    Am urmatoarea intrebare:

    – daca ai un sistem q6600@3.6Ghz , pe striker extreme 4GB , Vista Ultimate, cu ce vei avea mai multa performanta?

    cu gtx 295 sau cu 2xgtx 275 – 896 sau 1700 ?

    Salut

    PS. E o intrebare pe care o am de mult timp, dar nu am avut bani de bagat doar pentru a primii un raspuns.

    PS. E irelevant daca e sa compari pe i920 pentru ca aceste procesoare chiar folosesc 3-sli-ul, in schimb seria pe care o am eu nu sustine 3 sli-ul.

    PS. O alta treaba care vreau sa o aflu de aici, este treaba cu solutiile multi gpu pe acelasi pcb, adica un e6600 vs q6600 vor avea perfomrante similare cu gtx 295 , dar cu doua gtx 275 , q6600 va oferii mai multa performanta , in timp ce e6600 va oferi doar o crestere de maxim 5% – asta am testat, dar nu aveam gtx295 ca sa si aflu ?

    Adica la sli am remarcat ca, cu cat pompezi mai mult in oc la un quad, performantele cresc direct proportional – asa cum sustin in reclame – 90% crestere de performanta -, dar ce te faci daca nu ai un quad si o placa de baza traznet si sistem de racire cu apa sau freon, ai doar ceva mainstream e6600, e8500 si adaogi un gtx 295, va fi el cu 5% mai bun ca un gtx 275 pe acelasi sistem in sli, sau va fi cu macar 50% mai performant decat un singur gtx 275? Si alta intrebare fara raspuns: Daca performanta a doua placi in sli cu un quad oc 50% a crescut fata de una cu 90%, atunci daca pui o placa video cu doua chip-uri identice cu cele ale celor doua placi, vei obtine o crestere mai mica sau mai mare?
    Testele mele au fost facute cu 3d mark 2006 1280×1024.

  19. Monstru Post author a scris pe:

    Referitor GTX 295 vs 2 x GTX 275, teoretic vorbim despre acelasi lucru, deci GTX 295 ar fi solutia mai simpla, eleganta si aproximativ mai ieftina.

    Referitor la celelalte intrebari, placile video high-end ale momentului, respectiv configuratiile multi-card, stralucesc in special in cazul folosirii unor rezolutii peste medie, acesta fiind scopul lor. Practic, de la 1680×1050 in sus putem vorbi despre o utilitate adevarata a unor asemenea solutii, caz in care limitarea impusa de procesor incepe sa scada, pe masura ce crestem frecventa. Pe de alta parte, in momentul in care vorbim de rezolutii mai mici, procesorul are un impact destul de important, deci diferenta intre o placa video high-end si una mainstream va fi mai mica in cazul folosirii acestor rezolutii. Mai mult decat atat, daca vorbim despre un benchmark dependent serios de procesor, cum este 3DMark 2006, rulat in rezolutie default, 1280×1024, diferentele dintre placi vor fi cu atat mai mici cu cat procesorul este mai slab. Totusi, pentru o persoana care achizitioneaza o placa video pentru jocuri, cea mai buna solutie este testarea acestor diferente in jocuri, nu in benchmark-uri sintetice. Iar regula de baza este cea legata de rezolutie. Placile video high-edn sunt gandite pentru rezolutii mari. In cazul folosirii acestor rezolutii, procesorul este mai putin important.

  20. Undercover a scris pe:

    Am o intrebare as vrea sa imi iau o placa video Geforce 260 gts sau ati radeon una pana in 1000 lei astept un raspuns pe id de mess Andrey_undermosh Pt jocuri o iau

  21. Monstru Post author a scris pe:

    Dintre 4870, 4890, GTX 260 si GTX 275 poti alege ce iti place tie mi mult, performanta si preturile sunt cam in aceeasi zona.

  22. Undercover a scris pe:

    ok am inteles deci dintre gtx260 top si un ati radeon pana in 11 mil sau maxim na 12 care ar fi mai buna pt jocuri ast ras pe id de emss andrey_undermosh

  23. Marius a scris pe:

    “Per total, sistemul de racire al celor de la Gainward este foarte interesant, asigurand o performanta ceva mai buna decat racirea standard. Din pacate insa, pe langa avantaje acest sistem de racire are si cateva dezavantaje: in primul rand, aerul cald este suflat in carcasa.”

    Cum adica aerul cald e suflat in carcasa ?? Eu vad ca are fante de aerisire in spate la fel ca modelul normal !

  24. Marius a scris pe:

    Fante de evacuare (a aerului cald) am vrut sa zic.

  25. Monstru Post author a scris pe:

    Da, are fante in spate, dar constructia heatsink-ului nu obliga aerul sa iasa numai prin acele fante cum se intampla in cazul design-ului de referinta. Aerul este suflat in carcasa prin trei parti si in afara printr-o singura parte (acele fante).

  26. Multumesc pentru raspunsul tau promt, deci sa recapitulam, daca avem 2xgtx275 versus 1xGTX295, un quad core overclockat @ 3.6, rezultatele vor fi aproape ideintice in rezolutii mare – unde nu mai tine de cpu -, dar in rezolutii mici 1280×1024, are vreun impact pozitiv faptul ca fiecare placa e pe cate un slot separat sau ajuta mai mult sa fie pe aceeasi placa, ca aici nu am inteles prea bine :).

    Vasi

  27. Monstru Post author a scris pe:

    In primul rand, o configuratie bazata pe GTX 295 sau pe o solutie multi-card (cum ar fi 2 x GTX275) este inutila in rezolutii atat de mici. Puterea acestor placi este evidentiata cu adevarat in cazul folosirii unor rezolutii mai mari de 1680×1050, acesta fiind de altfel scopul acestor placi video. Pentru rezolutii de genul 1280×1024 cred ca un singur GTX 275 sau HD4890 este absolut suficient.

    Referitor la intrebarea ta, nu am testat efectiv doua GTX 275 versus un GTX 295, deci nu iti pot da un raspuns bazat pe testele mele. Insa, cel putin la nivel teoretic, GTX 295 ar trebui sa fie putin mai puternic datorita legaturii SLI interne, mai ales in cazul folosirii unei platforme cu X58. Cu alte cuvinte este solutia mai simpla.

  28. Multumesc 🙂

  29. Undercover a scris pe:

    Salut cateva intrebari GTX275 asus VS HD4890 asus care e mai puternica si buna in jocuri ,la ce temperatura ajung placile fara sa ruleze vreun joc

  30. What theme do you use on this blog? Just curious.

    Thanks in advance 🙂

  31. Hey there my friend I just wanted to stop by and let ya know that normally I don’t post on many blogs these days, but your blog really forced me to do so! I love your website & your style of writing, please keep up the excellent work. I look forward to reading your future posts.

  32. i really like your writing style

  33. ParTy a scris pe:

    pur si simplu nu va inteleg…aveti placi video bestiale! si ce faceti…tineti windows xp…in loc sa va jucati in dx10 cu un vista.o placa video buna in rez 1600…e ati 3850 de la sapphire.nu mai dati atatia bani pe placi video pt ca se vor ieftini destul de mult.recomand ati 3850! mentionez ca aveti nevoie de o sursa destul de puternica.(500w)Have Fun 🙂

  34. Monstru Post author a scris pe:

    Amuzant comentariul tau. Testele de mai sus sunt realizate folosind Windows Vista Ultimate 🙂

  35. Of course, what a great site and informative posts, I will add backlink – bookmark this site? Regards

  36. thanks !! very helpful post!

  37. I retweeted your blog on twitter I hope that will help to get more visitors.

  38. jojo_zet a scris pe:

    salut am un 8800 gt oc si asi vreau sa fac un upgrade la placa m am gindit la gtx 275 sau 4890 nu ma intereseaza ca e ati sau nvidia am avut si una si alta in pc credeti ca o sa se vada o diferenta mare in jocuri ,adica se merita upgradeul precizez ca joc in 1680×1050 Stima

  39. Monstru Post author a scris pe:

    Cred ca o sa vezi o diferenta considerabila la rezolutia mentionata de tine, deci merita upgrade-ul.

  40. Sorin a scris pe:

    Pentru “Undercover” 🙂

    Daca te intereseaza diferenta dintre placi ( se respecta la video dar si la cele de baza) dintre ASUS si MSI(componente militare) poti viziona mai jos:

    http://www.youtube.com/watch?v=vSTeTEKqnT4

    si poti citi reviewul de la

    http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/16400-nvidia-geforce-gtx-275-896mb-review-20.html

  41. Sorin a scris pe:

    Adica, am vrut sa observi ca 275gtx e mai rece decat hd 4890 in idle, exact ce ai intrebat tu …. cat despre placa de baza X58 , MSI se incinge mult, mult mai putin decat ASUS 🙂 (youtube)

  42. vlad a scris pe:

    salut, recomand cu caldura radeon 4890. eu am doua montate in crossfire pe o placa de baza gigabyte ultra durable 3 alaturi de un i7 920. e adevarat placile nu sunt standard, sunt sapphire faactory oc’d. nu mai stiu cifrele exacte, sunt clockate frecventele cu vreo 10-12%. cu i7 920 dus la 4.00Ghz (dar si un cooler pe masura – coolermaster v8), 6gb ram corsair dominator @ 1600 mhz (raciti de vent corsair aplicat direct pe rami) pe win7ulitmate am rulat toate jocurile care m-au interesat – am gusturi sa zicem atipice cu absolut totul max out fara nici o problema (assassin creed, prototype, homm5, alte shootere). temp procesoarelor sunt cam asa 50-58 load mic, redare video, net, 48-50 idle, 60-70 jocuri, 80-85 randari cu vray. placile video nu variaza prea mult in general stau pe la 76-78. temp sunt testate cu toate softurile pe care le-am putut gasi. carcasa coolermaster haf932. e un monstru care ma face fericit. acum, din punctu meu de vedere, nu are rost sa bagi bani cu nemiluita intr-o componenta anume. sistemul trebuie sa fie oarecum echilibrat (exceptie sisteme de randat, ferme de randari, statii de modelare fara rendering, comp doar de jocuri – la primele 2 placa video poate sa si lipseasca). eu am bagat muuulti bani in sistemul asta, dar am avut motivele mele. job-ul ma lipeste de calc. min 12 ore pe zi. pt configuratie ca a mea daca aveti de gand sa va constr ceva similar nu va amagiti cu surse de 500-600. eu am facut niste calcule. am fost sigur ajutat de specialisti in calc, eu sunt doar un pasionat. am ales enermax 1050w. nu vreau sa ma laud vreau doar sa dau exemplu de calc echilibrat si performant. singurul la care am facut economie a fost cpu. chiar nu m-am indurat sa dau banii pe alt i7. erau si sunt muult prea scumpe. pt ce imi trebuie mie cel putin. si o kestie de final care am auzit ca pe unii in intereseaza, pe mine nu. carcasele deschise si coolerele fff mari (ultimul stop inainte de water cooling) sunt zgomotoase. foarte zgomotoase. ca idee v8-u nu prea scade sub 1800 dar in general e pe la 1900 2000 rpm, iar coolerele active (si evident marite din cauza de oc) de pe placile video stau cam pe la 3200 rpm. cu chestia asta pornita nu dormi la 10 metri de tine. succes in construirea de sisteme dar nu uitati sfatul meu, un sistem trebuie sa aiba un echilibru

  43. Wow! Thank you! I always wanted to write in my site something like that.

  44. Hey very nice blog!!

  45. george00 a scris pe:

    eu recomand Gtx 275 , am 2 bucati evident in sli una zotac si cealanta evga ambele oc rulez cu o platforma gigabyte ga x58a ud7 , procesor intel i7 965X, 12 gb ram corsair dominator gt 2000mhz, PSU corsair HX-1000, carcasa cooler master HAF 922 , racire thermaltake water-cooling, hdd 128gb SSd intel , 2 *samsung HD 103 uj, dvd blue ray LG, placa sunet creative x-fi faility-
    Acesta este sistemul meu , sunt mandru de el cat despre placile video sunt bune , foarte silentioase( stok cooler)ele de fabrica ruleaza cu cooleru la 40%( 1323 rpm), evident turatia marindu-se in functie de aplicatii, insa temperaturile ajung destul de departe 70-80 grade.
    eu socotesc sursa de alimentare o componenta f importanta intr-un sistem si de altfel carcasa , ventilatia ei este iara importanta, in rest toate cele bune acestui articol f bine gandit si b intuit , numai cuvinte de lauda.

  46. Thank you very much for that magnificent article

  47. Hello Guru, what entice you to post an article. This article was extremely interesting, especially since I was searching for thoughts on this subject last Thursday.

  48. Great work done there. Thanks for sharing your story.

  49. Hello really good blog!!

  50. Nice info thanks mate

  51. Am o intrebare as vrea sa imi iau o placa video Geforce 260 gts sau ati radeon una pana in 1000 lei astept un raspuns pe id de mess Andrey_undermosh Pt jocuri o iau

  52. Thanks for such a great post and the review, I am totally impressed! Keep stuff like this coming.

  53. headoff a scris pe:

    GTX 275 ARE CUDA SI PHISYX???

  54. headoff a scris pe:

    asta de la ASUS intreb:D

  55. Monstru Post author a scris pe:

    Toate placile video Nvidia incepand cu cele motorizate de nucleul G80 (8800GTX, etc) suporta CUDA si implicit PhysX.

  56. headoff a scris pe:

    De ce pe toate placile GTX 275 scrie CUDA SI PhysX(Gygabyte;PNI;eVGA) si pe placile facute de asus care au Opengl 3.0 nu scrie

    PS:Ce placa video ii asta (assus,ce model)

  57. headoff1 a scris pe:

    De ce pe toate placile GTX 275 scrie CUDA SI PhysX(Gygabyte;PNI;eVGA) si pe placile facute de asus care au Opengl 3.0 nu scrie

    PS:Ce placa video ii asta (assus,ce model)

  58. I was trying to add your RSS feed to my reader, but it didn’t work. =/ Any ideas on other ways to subscribe to your site?

    -Bruno

  59. Awesome Post. I add this Post to my bookmarks.

  60. pentru vlad >> acelasi sistem am si eu, numai ca difera aici: placa de baza MSI Eclipse SLI… in rest identic, inclusiv carcasa … !!!!

    Pentru toata lumea >> Mie nu imi plac ATI pentru problemele cu softul …Astept sa apara pe piata Nvidia 480GTX 1.5 G cu Fermi care la ora actuala bate cea mai tare placa a lui ATI, cea de 2G…. atunci sa vezi distractie … Pretul pentru cei interesati este undeva la 500 $ pe afara … Pe curand !:)

  61. I find myself coming to your blog more and more often to the point where my visits are almost daily now!

  62. binhack2011 a scris pe:

    sunt mandru de el cat despre placile video sunt bune , foarte silentioase( stok cooler)ele de fabrica ruleaza cu cooleru la 40%( 1323 rpm), evident turatia marindu-se in functie de aplicatii, insa temperaturile ajung destul de departe 70-80 grade.

  63. CHAD a scris pe:

    super

  64. mods a scris pe:

    Hello! I’ve been reading your site for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Houston Tx! Just wanted to mention keep up the good work!

Lasa-ne un comentariu: