GTX 275 in arome de primavara

Scris de: , in categoria: Stiri, in 6 April, 2009.

Lansata pe 2 Aprilie, GTX 275 nu a fost de gasit in retail pana in acest moment, ceea ce subliniaza caracterul pur teoretic al acestei lansari. Nu pot sa spun ca agreez strategia folosita de Nvidia de aceasta data, dar asta nu inseamna ca produsul nu este unul interesant. In aceste conditii, nu puteau lipsi diferitele implementari ale integratorilor, care vor fi disponibile in retail dar si pe masa noastra de teste in cursul acestei saptamani.

Printre primii integratori care au avut in oferta GTX 275 s-au numarat cei de la Palit si Gainward. Desi specificatiile acestor modele nu sunt modificate fata de modelul de referinta, nu acelasi lucru il putem spune despre sistemul de racire, acesta fiind unul proprietar Palit/Gainward. Dotate cu doua ventilatoare, aceste modele promit temperaturi mai scazute decat modelele care folosesc heatsink-ul de referinta Nvidia, dar si un nivel de zgomot redus.

Iata ca cei de la Galaxy au facut un pas inainte si au folosit atat un sistem de racire custom (Arctic Cooling Accelero Extreme) dar si frecvente modificate de functionare. Astfel, GPU-ul este tactat la 650MHz, procesoarele unificate de shader la 1475MHz, iar memoria GDDR3 de 0.8ns are o frecventa de functionare de 1200MHz (GDDR3 2400).

Se pare ca aceleasi planuri le au si cei de la Zotac, care au anuntat o versiune !AMP cu nucleul tactat la 702MHz, dar si o versiune dotata cu Accelero Extreme.  Frecventele de functionare ale acesteia din urma nu au fost comunicate momentan.

Partenerii de traditie Nvidia nu puteau sa lipseasca, astfel incat atat Evga cat si BFG si XFX au anuntat noile modele inca de saptamana trecuta. Daca in cazul modelului XFX vorbim momentan de un design de referinta Nvidia, cei de la BFG au inaintat deja ideea unei variante overclockate din fabrica, BFG GTX 275 OC avand nucleul supra-tactat la 648MHz.  Cei de la Evga probabil ca realizeaza chiar in acest moment binning-ul petru a obtine produsele overclockate din fabrica, variantele SC, SSC si FTW nefiind anuntate inca. Cu toate acestea, Evga ne rezerva o alta surpriza, anuntand atat un model “standard”, cat si un model similar din punct de vedere al frecventelor de functionare, dar dotat cu o cantitate dubla de memorie, mai precis 1792MB GDDR3.

Momentan nu am primit nici o veste de la gigantii Asus si Gigabyte, insa cu siguranta vom vedea destul de curand modele tipice acestor producatori (versiunea TOP pentru Asus, respectiv versiunile Gigabyte dotate cu solutii de racire Zalman).  De asemenea, sunt convins ca fanii astepta cu sufletul la gura solutiile SSC sau FTW de la Evga, care nu vor intarzia sa isi faca aparitia in retail.

Din ceea ce putem vedea pana acum, se anunta o concurenta sanatoasa in privinta implementarilor de GTX 275, existand solutii pentru toate gusturile si toate buzunarele . Va invitam sa reveniti spre sfarsitul acestei saptamani pentru a citi rezultatele obtinute in teste cu GTX 275.

Comentarii

Un comentariu la: GTX 275 in arome de primavara

  1. Parmac Radu a scris pe:

    La ce s-a ajuns pt racirea chip-urilor sunt 2 variante pentru viitor:
    ori se revolutioneaza metodele de constructie a chip-urilor pt a emite mult mai putina caldura ori zilele racirii pe aer sunt numarate……mult pre multe ventilatoare , schimbatoare de caldura……….

Lasa-ne un comentariu: