Nvidia GTX480 – performanta in configuratii multi-card

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 12 May, 2010.

SLI de GTX480, 3SLI de GTX480, 4Way SLI de GTX480. O simpla enumerare care poate trezi reactii dintre cele mai diverse, de la entuziasm, dorinta si respect, pana la frustrare si amuzament. Partea cea mai interesanta? Toate aceste reactii sunt justificate. Este normal sa visezi cu ochii deschisi la un asemenea sistem, este normal sa iti doresti sa ai cel mai puternic PC de pe fata pamantului, este normal sa te intrebi ce se intampla daca pui 4 bestii la un loc in acelasi sistem. De asemenea, este perfect normal sa ti se para strigator la cer faptul ca un PC poate costa peste 15000 RON, faptul ca poate ajunge sa consume 1000-1200 W in sarcina, faptul ca un asemenea sistem este o binecuvantare iarna, cand poti inchide linistit incalzirea, dar poate fi un adevarat blestem vara, cand efectiv ai senzatia ca nu poti respira pentru ca nu exista destul aer in camera.

Din fericire, profilul site-ului nu s-a schimbat recent si nu ne-am apucat de psihologie, deci vom lasa analiza reactiilor la vederea unei asemenea configuratii in seama altcuiva si ne vom ocupa de ce stim noi sa facem mai bine. V-ati intrebat vreodata cum se comporta o configuratie 3SLI de GTX 480? V-ati intrebat vreodata cum se comporta o configuratie 4Way SLI? V-ati intrebat cum se comporta aceste solutii fata de configuratii similare realizate cu placi grafice ATI? V-ati intrebat daca Bruce Lee il bate pe Chuck Norris? Cu siguranta v-ati pus aceste intrebari (ma rog, nu sunt sigur in legatura cu ultima dintre ele) altfel nu ati citi lab501.

Dupa cum stiti, noua nu ne place sa lasam intrebarile voastre fara raspuns, astfel incat, dupa ce am petrecut doua saptamani alaturi de 8 placi grafice extrem de puternice, a venit momentul sa va impartasesc ceea ce am descoperit. Nu pot decat sa va invit sa va puneti centurile de siguranta, sa dati afara copiii din camera, sa trimiteti consoarta la cumparaturi si sa va pregatiti pentru a fi uimiti de cele mai puternice configuratii ale momentului. Lupta titanilor este pe cale sa inceapa…
.

Comentarii

10 comentarii la: Nvidia GTX480 – performanta in configuratii multi-card

 1. Trance a scris pe:

  Bravo pt articol, o monstruozitate ce-a fost acolo 🙂

  Acum ma intreb daca 4 way SLI > CF 5970?

  ps. @Monstru, probleme de driveri Nvidia? Oh my…:)

 2. Monstru Post author a scris pe:

  2xHD5870>2xHD5850>5970 – cum crezi ca se comporta daca dublezi numerele?

 3. stefan a scris pe:

  suna urat dar este un termen “Medical”

  4 way sli = masturbare tehnologica

 4. DanD a scris pe:

  normal ca chuck norris – ce intrebare e asta?

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Asta era raspunsul pe care il asteptam :D:D:D

 6. Tile a scris pe:

  O astfel de configuratie impune watercooling fara discutie. Carcasele tower existente pe piata sunt insuficiente pentru a gazdui aceasta configuratie si circuitele de watercooling aferente. Numai o carcasa cubica gen MountainMods sau una custom made se poate achita de sarcina. Custom cases anyone ?

 7. Ho ho, ms pentru articol. Ma apuc acu sa-l citesc.

 8. NOMAD a scris pe:

  Cine nu ar vrea sa aiba un asemenea sistem.

 9. Vise…Vise..:( ..visam cu ochii deschisi..

 10. Vlad a scris pe:

  Sectiunea Consum parca zici ca se aseamana cu tabelul de consum general de curent al unei metropole:))

Lasa-ne un comentariu: