GIGABYTE GA-X58A-UD9 – GTX 480 4Way SLI Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 4 May, 2010.


Am facut o mica pauza de la articolul dedicat configuratiilor multi-card realizate cu GTX 480, respectiv HD 5870, pentru a va prezenta in premiera noul varf de gama al celor de la Gigabyte. Desigur, primele rezultate obtinute cu aceasta placa si-au facut deja aparitia pe internet, iar fotografii cu produsul au aparut deja pe forumurile destinate entuziastilor. Cu toate acestea, articolul de fata este primul preview realizat de o publicatie IT, si contine o premiera “istorica” daca vreti sa o luam asa, fiind pentru prima dara cand o configuratie 4Way SLI este realizata pe o placa de baza Gigabyte. Cei de la Gigabyte sunt primii producatori dupa EVGA care introduc aceasta optiune, si nu puteam rata ocazia sa o testam in premiera. Despre cum se comporta o herghelie de GTX 480-uri in SLI, 3SLI si 4Way SLI o sa va povestesc foarte curand in articolul dedicat, iar astazi o sa aruncam o privire asupra celei mai noi placi de baza Gigabyte, GA-X58A-UD9.

Odata cu lansarea procesorului Intel Core i7 980X, majoritatea producatorilor de placi de baza au lansat noi modele de placi echipate cu chipset X58, pregatite pentru a face fata cerintelor monstruozitatii numite Gulftown. Desi acesta este compatibil cu toate placile dotate cu chipset X58, majoritatea dintre acestea nu pot sustine frecvente foarte ridicate, obtinute prin overclocking extrem, datorita etajului de alimentare al procesorului, subdimensionat fata de cerintele unui Gulftown la frecvente mai mari de 6GHz. Astfel, cei de la EVGA erau deja pregatiti cu modelele din familia X58 Classified, cei de la Asus au lansat Rampage 3 Extreme (despre care vom vorbi in curand), cei de la MSI pregatesc un nou model X58 de top, iar cei de la Gigabyte ne-au anuntat inca de la inceputul lunii Martie ca vor lansa un nou varf de gama, model care a ajuns in sfarsit in mainile noastre. Ce au in comun toate aceste placi de baza? Ei bine, toate sunt dotate cu cate doi conectori ATX 12v cu 8 pini, pentru a putea sustine un consum al procesorului mai mare de 300W (actualul standard ATX), toate sunt dotate cu 4 sloturi PCI-E 16x (cu ajutorul a doua chipset-uri NVIDIA NF200), si cateva dintre ele pot suporta configuratii 4Way SLI.
Haideti sa vedem cum se prezinta Gigabyte GA-X58A-UD9, si cum s-au pregatit cei de la Gigabyte pentru Gulftown, 4Way SLI, s.a.m.d.

.

Comentarii

Un comentariu la: GIGABYTE GA-X58A-UD9 – GTX 480 4Way SLI Preview

  1. tayfun a scris pe:

    daca va tine buzunarul , adica daca aveti vreo 10 miare de dolari de dat , luati placa asta de baza sau evga-ul cu care concureaza , un i7 hexa , 24 giga , 2 ssd-uri in raid , si 4 hdduri de 3 tera de la seagate, pe langa 4 gtx 480 cu hidro cooper de la evga si un sistem de water cooling la minim 1000 de dolari si faceti un avion, daca il indesati in Level 10 sau un haf 932.

Lasa-ne un comentariu: