GIGABYTE GA-X58A-UD9 – GTX 480 4Way SLI Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 4 May, 2010.


.

Concluzii

.

Gigabyte GA-X58A-UD9 o aditie binevenita adusa actualului line-up Gigabyte X58, fiind prima placa de baza Gigabyte care poate face fata fara probleme unui Gulftown. Mai mult decat atat, introducerea posibilitatii de a realiza configuratii 4Way SLI sau CrossfireX cu 4 placi video era necesara, chiar daca astfel de configuratii nu sunt foarte des intalnite. Ma bucur sa vad ca cei de la Gigabyte tin cont de parerile entuziastilor, astfel incat de aceasta data avem de-a face cu un etaj de alimentare mult mai bine pus la punct. Desi as fi preferat ceva complet digital, pana nu vedem mai multe rezultate cu UD9 nu ne putem forma o parere completa asupra acestei necesitati. Ce as vrea sa le reprosez inca odata celor de la Gigabyte ar fi lipsa unitatii de control separate, care poate usura mult munca unui overclocker. Acelasi lucru este valabil si in cazul jumperilor / switch-urilor cu ajutorul carora se pot dezactiva sloturile PCI-E. Includerea acestora pe o placa de baza care suporta 4Way SLI este imperativa, si sper ca in viitor vom vedea implementate aceste optiuni macar pe produsul de varf. Daca tot suntem la capitolul reprosuri, as mai avea ceva de adaugat. Pai bine domnilor, push-pins? Avem un cearceaf de placa de baza si un hectar de sistem de racire si il prindem cu multe push-pins si un surub? In cazul unui model high-end, cum este UD9, heatsink-ul ar trebui sa fie prins in totalitate cu suruburi…

Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem ca X58A-UD9 reprezinta un mare pas in fata pentru Gigabyte. In ultimii ani compania taiwaneza s-a orientat incet, dar sigur, inspre overlcockeri, incercand sa ofere produse care sa satisfaca cat mai bine nevoile acestora. Dupa un prim contact cu UD9, pot sa afirm fara riscul de a gresi ca aceasta placa de baza este foarte bine pregatita atat pentru a impinge la maxim procesoarele Intel Core i7, cat si pentru a obtine rezultate cat mai bune folosind mai multe placi video. Mai mult decat atat, Gigabyte este prima companie dupa EVGA care ofera posibilitatea de a realiza configuratii 4Way SLI. Si nu in ultimul rand, pentru ca asta probabil este cel mai important aspect pentru majoritatea overclockerilor, UD9 este o placa permisiva. Se overclockeaza destul de usor, BIOS-ul este destul de complex incat sa ofere toate optiunile de care are nevoie un overclocker, dar destul de simplu astfel incat sa nu sperie un neinitiat, si nu in ultimul rand, comportamentul in regim de functionare sub-zero este la inaltime.

Gigabyte GA-X58A-UD9 este o placa de baza high-end, care dispune de o gama foarte larga de optiuni atat pentru utilizarea zilnica, cat si pentru overclocking extrem. Sunt convins ca aceasta placa va sta la baza multor sisteme de gaming high-end, insa din punctul meu de vedere, adevaratul sau scop este overclocking-ul extrem, UD9 fiind o placa foarte solida.

Comentarii

Un comentariu la: GIGABYTE GA-X58A-UD9 – GTX 480 4Way SLI Preview

  1. tayfun a scris pe:

    daca va tine buzunarul , adica daca aveti vreo 10 miare de dolari de dat , luati placa asta de baza sau evga-ul cu care concureaza , un i7 hexa , 24 giga , 2 ssd-uri in raid , si 4 hdduri de 3 tera de la seagate, pe langa 4 gtx 480 cu hidro cooper de la evga si un sistem de water cooling la minim 1000 de dolari si faceti un avion, daca il indesati in Level 10 sau un haf 932.

Lasa-ne un comentariu: