GIGABYTE GA-X58A-UD9 – GTX 480 4Way SLI Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 4 May, 2010.


.

Etajul de alimentare reprezinta o abordare cu totul diferita fata de ce am vazut la Gigabyte pana acum, si merita disecat cum se cuvine. In primul rand nu mai avem de-a face cu 12 faze reale dublate cu ajutorul unor circuite ISL6611ACRZ. De aceasta data avem de-a face cu 24 faze, fiecare faza fiind reprezentata pe placa de un cip SIC769CD si o bobina. Chipul produs de Vishay Siliconix este de tip DrMOS (Driver MOS) si contine 2 tranzistoare MOSFet (high-side si low-side) precum si un controller. Frecventa de comutatie este in jurul valorii de 1MHz, iar fiecare circuit DrMOS poate sustine pana la 35A.

De asemenea, VRM-ul este impartit in doua parti egale, fiecare fiind controlate de cate un integrat Intersil ISL6336G si alimentate din cate 1 mufa 8-pin ATX12V. O asemenea divizare permite functionarea a cate jumatate din faze (alternativ intre cele 2 jumatati) atunci cand nu avem incarcare pe procesor. Atunci cand DES 2 este dezactivat sau pur si simplu consumul procesorului este mare, ambele jumatati lucreaza impreuna pentru o tensiune cat mai curata si o sustinere a sarcinii cat mai buna. Etajul de alimentare al controller-ului de memorie dispune de doua faze, la fel ca si etajul de alimentare al memoriilor.
.

Comentarii

Un comentariu la: GIGABYTE GA-X58A-UD9 – GTX 480 4Way SLI Preview

  1. tayfun a scris pe:

    daca va tine buzunarul , adica daca aveti vreo 10 miare de dolari de dat , luati placa asta de baza sau evga-ul cu care concureaza , un i7 hexa , 24 giga , 2 ssd-uri in raid , si 4 hdduri de 3 tera de la seagate, pe langa 4 gtx 480 cu hidro cooper de la evga si un sistem de water cooling la minim 1000 de dolari si faceti un avion, daca il indesati in Level 10 sau un haf 932.

Lasa-ne un comentariu: