GIGABYTE GA-X58A-UD9 – GTX 480 4Way SLI Preview

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 4 May, 2010.


.

Comportament in sub-zero

.

Datorita testelor pe care le realizez in aceasta perioada, nu am putut acorda foarte mult timp acestei placi de baza (de unde si preview-ul din titlu). In prima faza am testat realizarea unei configuratii 4Way SLI, cu procesorul racit cu ajutorul unui Single Stage, apoi am testat o configuratie 3SLI, cu procesorul pe azot. In ambele situatii placa s-a comportat exemplar, desi BIOS-ul este destul de tanar (F1f). Se pare ca cei de la Gigabyte s-au folosit din plin de experienta acumulata in ultimii ani, astfel incat chiar si una dintre primele versiuni de BIOS ofera o experienta cel putin satisfacatoare. Legat de BIOS nu prea am observatii de facut, acesta este similar celui de pe X58A-UD7, deci nimic nou pentru un overlocker familiarizat cu placile de baza Gigabyte. Versiunea F1f isi face treaba cu brio, nu am intampinat nici un fel de probleme nici in cazul lucrului la temperaturi foarte mici si nici in cazul realizarii unor setari mai agresive.

Spre deosebire de surorile mai mici cu chipset P55, in cazul lui X58A-UD9 nu am intampinat probleme in a boot-a la temperaturi foarte scazute. Astfel, cold-bug-ul l-am atins in jurul valorii de -135 oC, iar cold-boot-ul in jurul valorii de -125 oC. Temperatura de lucru a oscilat intre -124 si -133 oC in cazul sesiunii cu azot lichid. Lucrul efectiv cu placa este destul de simplu, astfel incat nu mi-a fost greu sa stabilizez procesorul la 4815MHz sub single-stage, respectiv 5600MHz, sub azot. As putea spune chiar ca avem de-a face cu o placa de baza destul de permisiva, atingerea unor frecvente rezonabile fiind destul de facila pentru un overclocker cu un minim de cunostiinte. Practic, in ambele cazuri, frecventa stabila am obtinut-o dupa 5-10 minute de realizat o serie de setari rudimentare in bios, deci exista din plin loc de imbunatatiri.

Ce mi-ar fi placut sa vad pe UD9 si nu am vazut, ar fi fost dispunerea display-ului langa butonul de power, includerea unei unitati separate de control in pachet, precum si dotarea placii cu jumperi/switch-uri care sa permita dezactivarea sloturilor PCI-E. In cazul unei placi dotate cu 7 sloturi PCI-E, care suporta 4Way SLI, o astfel de dotare mi se pare obligatorie pentru a usura munca overclockerilor.

Per total am fost multumit de cum s-a comportat placa intr-o companie atat de selecta. Sa sustii 4 GTX 480-uri si un Gulftown nu este o treaba usoara, iar cei de la Gigabyte au reusit sa ofere un produs competitiv chiar si pentru cei mai extremi dintre noi. Rezultatele obtinute in cadrul celor doua sesiuni de lucru le puteti admira pe pagina urmatoare.

.

Comentarii

Un comentariu la: GIGABYTE GA-X58A-UD9 – GTX 480 4Way SLI Preview

  1. tayfun a scris pe:

    daca va tine buzunarul , adica daca aveti vreo 10 miare de dolari de dat , luati placa asta de baza sau evga-ul cu care concureaza , un i7 hexa , 24 giga , 2 ssd-uri in raid , si 4 hdduri de 3 tera de la seagate, pe langa 4 gtx 480 cu hidro cooper de la evga si un sistem de water cooling la minim 1000 de dolari si faceti un avion, daca il indesati in Level 10 sau un haf 932.

Lasa-ne un comentariu: