Forceware 180.42 beta – functii DX10.1 si pe GPU Nvidia, SLI si pe chipset Intel.

Scris de: , in categoria: Stiri, in 22 October, 2008.

Far Cry 2, pe langa faptul ca se prefigureaza a fi succesul acestui sfarsit de an va fi inevitabil si un teren de lupta pentru GPU-urile de top ale ATI si Nvidia. Jocul se recomanda a folosi functii DX10.1 si cum produsele ATI suporta deja hardware DX10.1 nu au avut nevoie decat de anuntarea unui hotfix pentru a isi maximiza performanta in ultimul produs Ubisoft. Nvidia pe de alta parte a abordat o reteta placut-surprinzatoare, pregatind driverul Forceware 180.42 ce va permite folosirea avantajelor DX10.1 pe placile video Geforce actuale.

Mai exact, engine-ul DUNIA al lui Far Cry 2 foloseste o rutina deosebita, citind direct din multi-sample depth buffer pentru a imbunatati performanta aplicarii antialiasing-ului. Hardware-ul ATI suporta totul in mod direct datorita conformarii la cerintele DX10.1, iar Nvidia prin ultimele drivere foloseste NVAPI pentru a obtine aceleasi efecte pe hardware DX10, fara nici o penalizare de performanta.

Momentan Forceware 180.42 e in stadiu beta, include si driverul PhysX 8.10.13 si permite configuratii SLI pe placile de baza cu chipset Intel X58 certificate de Nvidia. Link-urile pentru download le aveti mai jos:

Comentarii

Niciun comentariu la: Forceware 180.42 beta – functii DX10.1 si pe GPU Nvidia, SLI si pe chipset Intel.

Lasa-ne un comentariu: