Sparkle Calibre X560 – GTX560 Ti in configuratii multi-card

Scris de: , in categoria: Placi video, in 25 January, 2011.

Dragi tovarasi si prieteni, au trecut nu mai putin de 20 de zile de cand am scris ultimul meu articol pe LAB501, si cred ca este una dintre cele mai lungi perioade de repaos pe care eu personal le-am avut de cand exista LAB501. Repaos din punct de vedere publicistic, desigur, pentru ca am fost extrem de ocupat, alaturi de colegii mei, intr-o infruntare frumoasa, care tocmai s-a incheiat astazi. Motivul pentru care nu am mai scris nimic de aproape 3 saptamani este HWBot Country Cup 2010, competitie in cadrul careia am luptat pana la ultima picatura de energie, si pe care tocmai am castigat-o in cursul zilei de astazi. Stiu, nu are legatura cu subiectul despre care vom discuta astazi, dar poate asa veti intelege mai usor de ce am parut absenti pe site in ultimele 3 saptamani.

Ei bine, nu este nimic mai frumos decat sa iti reprezinti tara in cadrul unei competitii internationale, si sa mai si castigi pe deasupra, insa nu putem sa ne culcam pe o ureche si sa ne apucam de sarbatorit inca … Spun asta deoarece astazi s-a lansat un produs destul de important din punctul meu de vedere, si anume varful de lance al mainstream-ului Nvidia din seria 5, mai precis Nvidia GeForce GTX 560 Ti. De ce consider aceasta lansare foarte importanta, si de ce mai trebuie sa termin acest articol inainte sa ne apucam de sarbatorit? Pentru ca, daca monstrii de genul GTX 580 stabilesc imaginea unei firme, blazonul, obrazul, ca sa zicem asa, coloana verterbrala a oricarei game de produse este reprezentata de mainstream, adica de modelele cu un raport calitate/pret foarte bun, sau mai pe romaneste, modelele care o sa se vanda ca painea calda.

Nvidia si-au incordat muschii cu GTX 580 si GTX 570, realizand o frumoasa demonstratie de ceea ce ar fi trebuit sa fie Fermi de la bun inceput. Cu toate acestea, ambele modele sunt destul de scumpe, ca sa nu spun si destul de rare, in timp ce competitia a marjat puternic cu HD 6870 si mai recent HD 6950, doua modele deosebit de apetisante. Era momentul ca domnii de la Nvidia sa umple golul din zona mainstream si sa lanseze un produs care sa beneficieze de caracteristicile seriei 5 (consum mai mic, temperaturi mai mici, etc), cu un pret mai apropiat de consumator. Acest produs se numeste GTX 560, si este lansat oficial astazi.

Desigur, nu o sa va plictisesc cu detalii despre GTX 560, puteti gasi orice aveti nevoie in articolul colegului meu Matei, si este clar ca orice intrebare despre potentialul de overclocking isi va gasi raspunsul in cadrul articolului colegului nostru Ramiro. In schimb, eu o sa va prezint astazi un model foarte interesant, pe care l-am folosit pentru a testa GTX 560 in configuratii multi-card. Si cum aceasta nu dispune decat de un singur conector SLI, configuratii multi-card se rezuma la doua placi. Si cum stim cu totii ca doua placi sunt plictisitoare, scalarea solutiilor SLI fiind deja binecunoscuta, iar GTX 560 vs HD 6950 este o batalie pe care v-a prezentat-o colegul meu Matei, mie nu imi ramane decat sa testez un scenariu, incorect dar interesant.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca HD6990 este pe drum, si nu cred ca mai este un secret pentru nimeni ca aceasta va aduce un spor de performanta considerabil fata de veteranul HD 5970. Pentru ca un eventual GTX 595 sa poata vedea lumina zilei, doua GTX 560 trebuie sa aduca un spor de performanta considerabil fata de acelasi veteran, si consumul sa nu depaseasca anumite limita. Pornind de la aceste premize, astazi am comparat doua GTX 560 cu venerabilul HD 5970, folosind aceeasi metodologie ca si colegul meu Matei.

Comentarii

9 comentarii la: Sparkle Calibre X560 – GTX560 Ti in configuratii multi-card

 1. DNY a scris pe:

  Probabil atat se poate scoate din proc de fabricatie de 40nm!Next 32 sau 28nm?

 2. Paul a scris pe:

  Mafia 2 e Direct 3D 11? 😀

 3. Pare o placa interesanta, mi-as dori sa renunt la ati-ul meu, i s-a cam dus vremea. Bun review si de ajutor, pentru mine cel putin.

 4. Bugsy a scris pe:

  Nu stiu daca ai mentionat, dar placa de la Sparkle ocupa 3 sloturi si vine cu un cooler de Arctic Cooling, nu zic ca nu este eficient, dar este urias.

  Felicitari pt victorii,
  PS: aveti grija la masuri (de pahare).

  Toate cele bune.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Paul – multumesc pentru atentionare 🙂

  Bugsy – da, ocupa trei sloturi, cred ca se poate observa cu ochiul liber treaba asta 🙂

 6. rtk a scris pe:

  Felicitari pentru rezultatele din competitie.

 7. Adi a scris pe:

  Seria asta cu Ti…imi aduce aminte de seria 4000 de la Nvidia,GeForce 4200,4600,4800 Titanium. Ce placi au fost si alea, foarte tari 🙂

 8. alex apo a scris pe:

  cand faceti un review si la gainward gtx 580 phantom 3gb(cel mai sexy cooler vreodata… dar nu stim cum se comporta placa in sine fata de reference card)

 9. Ilie a scris pe:

  Cu radiatorul de pe bobine care ii treaba?:) “Design revolutionar” sau eroare de fabricatie?

Lasa-ne un comentariu: