Sparkle Calibre X560 – GTX560 Ti in configuratii multi-card

Scris de: , in categoria: Placi video, in 25 January, 2011.


Inainte sa trecem insa la metodologie, haideti sa vedem care este placa aceea deosebita pe care am vrut sa o prezint astazi. Este vorba despre Sparkle Calibre X560, adica un GTX 560 Ti overclockat serios din fabrica. Si cand spun serios, nu ma refer la 10-20MHz, ci ma refer la un set de frecvente absolut redutabile, mai precis 1000/1200 MHz. Stiu, putin mai mult pe memorii decat SOC-ul, socant nu-i asa ? Nu chiar, ce este cu adevarat socant este ca X560 foloseste un PCB de referinta, diferenta fiind data de un BIOS pus la punct de inginerii de la Sparkle si de sistemul de racire produs de Arctic Cooling, mai precis Accelero TwinTurbo Pro. Cu ajutorul acestor mici secrete, cei de la Sparkle au reusit sa impinga 560-ul la limita, Calibre-ul meritand cu prisosinta X-ul din fata. X560 este cu adevarat un GTX 560 extrem, asa ca haideti sa aruncam o privire asupra acestei mici bijuterii, inainte sa ne apucam de treaba. Si da, stiu, ar fi fost de preferat un radiator pe mosfeti, nu pe bobine, dar sa trecem peste acest detaliu ciudat…
.

Comentarii

9 comentarii la: Sparkle Calibre X560 – GTX560 Ti in configuratii multi-card

 1. DNY a scris pe:

  Probabil atat se poate scoate din proc de fabricatie de 40nm!Next 32 sau 28nm?

 2. Paul a scris pe:

  Mafia 2 e Direct 3D 11? πŸ˜€

 3. Pare o placa interesanta, mi-as dori sa renunt la ati-ul meu, i s-a cam dus vremea. Bun review si de ajutor, pentru mine cel putin.

 4. Bugsy a scris pe:

  Nu stiu daca ai mentionat, dar placa de la Sparkle ocupa 3 sloturi si vine cu un cooler de Arctic Cooling, nu zic ca nu este eficient, dar este urias.

  Felicitari pt victorii,
  PS: aveti grija la masuri (de pahare).

  Toate cele bune.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Paul – multumesc pentru atentionare πŸ™‚

  Bugsy – da, ocupa trei sloturi, cred ca se poate observa cu ochiul liber treaba asta πŸ™‚

 6. rtk a scris pe:

  Felicitari pentru rezultatele din competitie.

 7. Adi a scris pe:

  Seria asta cu Ti…imi aduce aminte de seria 4000 de la Nvidia,GeForce 4200,4600,4800 Titanium. Ce placi au fost si alea, foarte tari πŸ™‚

 8. alex apo a scris pe:

  cand faceti un review si la gainward gtx 580 phantom 3gb(cel mai sexy cooler vreodata… dar nu stim cum se comporta placa in sine fata de reference card)

 9. Ilie a scris pe:

  Cu radiatorul de pe bobine care ii treaba?:) “Design revolutionar” sau eroare de fabricatie?

Lasa-ne un comentariu: