Sparkle Calibre X560 – GTX560 Ti in configuratii multi-card

Scris de: , in categoria: Placi video, in 25 January, 2011.

.

Concluzii

.
Mare parte din ceea ce aveam de spus in cadrul acestei pagini v-am dezvaluit deja la capitolul consum. Exista premizele unui viitor GTX 595 bazat pe doua GTX 560 ? Cu siguranta da. Ar putea fi acesta tactat la frecvente similare GTX 560-ului? Greu de crezut. Vor fi performantele suficiente pentru a face fata unui HD 6990 ? Asta ramane de vazut, si cred ca tocmai am enuntat fraza definitorie pentru lumea placilor grafice in urmatoarele cateva luni. Nu pot decat sa astept cu mult interes viitorii monstrii ai celor doua companii.

Pana atunci insa, merita sa nu lasam sa treaca cu vederea lansarea unui monstrulet atat de simpatic precum Sparkle Calibre X560, si nu pot decat sa sper ca acest produs se va regasi si in oferta importatorilor nostrii. Acest model ar putea fi unul dintre cele mai ieftine modele overclockate atat de sus din fabrica, datorita folosirii design-ului de referinta Nvidia. Desigur, acest aspect ramane la latitudinea producatorului, precum si a importatorilor, insa potential exista si Calibre este una dintre cele mai interesante implementari de 560 pe care le-am vazut pana acum.

Nu mai putin interesanta este si solutia alcatuita din doua GTX 560, o solutie care se inscrie fara greutate in categoria high-end, alaturi de 5970, GTX 580, s.a.m.d. Din pacate, nu vorbim despre o solutie revolutionara, atat timp cat pretul nu se situeaza sub pretul unui GTX 580 de exemplu. Este o solutie mai performanta si usor mai scumpa, asa cum era de asteptat, si putem spune ca aceasta solutie este doar un pas in plus, pentru cei care vor ceva mai mult decat un GTX 580 dar nu isi pot permite doua GTX 570, de exemplu.

Acum, dupa ce am incheiat acest scurt studiu, nu imi ramane decat sa astept alaturi de voi viitoarele lansari si desigur sa ma duc sa sarbatoresc recenta noastra victorie, ceea ce va doresc si voua.

Comentarii

9 comentarii la: Sparkle Calibre X560 – GTX560 Ti in configuratii multi-card

 1. DNY a scris pe:

  Probabil atat se poate scoate din proc de fabricatie de 40nm!Next 32 sau 28nm?

 2. Paul a scris pe:

  Mafia 2 e Direct 3D 11? πŸ˜€

 3. Pare o placa interesanta, mi-as dori sa renunt la ati-ul meu, i s-a cam dus vremea. Bun review si de ajutor, pentru mine cel putin.

 4. Bugsy a scris pe:

  Nu stiu daca ai mentionat, dar placa de la Sparkle ocupa 3 sloturi si vine cu un cooler de Arctic Cooling, nu zic ca nu este eficient, dar este urias.

  Felicitari pt victorii,
  PS: aveti grija la masuri (de pahare).

  Toate cele bune.

 5. Monstru Post author a scris pe:

  Paul – multumesc pentru atentionare πŸ™‚

  Bugsy – da, ocupa trei sloturi, cred ca se poate observa cu ochiul liber treaba asta πŸ™‚

 6. rtk a scris pe:

  Felicitari pentru rezultatele din competitie.

 7. Adi a scris pe:

  Seria asta cu Ti…imi aduce aminte de seria 4000 de la Nvidia,GeForce 4200,4600,4800 Titanium. Ce placi au fost si alea, foarte tari πŸ™‚

 8. alex apo a scris pe:

  cand faceti un review si la gainward gtx 580 phantom 3gb(cel mai sexy cooler vreodata… dar nu stim cum se comporta placa in sine fata de reference card)

 9. Ilie a scris pe:

  Cu radiatorul de pe bobine care ii treaba?:) “Design revolutionar” sau eroare de fabricatie?

Lasa-ne un comentariu: