Review – AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 26 March, 2019.

Nivel de zgomot

 

 
Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D15S in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Evident, placa in sine nu produce nici un sunet, insa m-am gandit ca nu ar strica sa masuram nivelul de zgomot al celor doua ventilatoare utilizate in circuitul nostru de racire cu lichid, pentru a vedea cat ne costa obtinerea unor temperaturi atat de scazute. Ei bine, cele doua ventilatoare Fractal Design Dynamic X2 GP-12 la viteza de rotatie maxima (1200 rpm), produc un nivel de zgomot mai mic decat RTX 2080 Ti si GTX 1080 TI (FE), dar sunt mai galagioase decat celelalte placi grafice testate.

Partea buna este ca daca le tactam la 800 RPM, unde nivelul de zgomot scade semnificativ, temperatura nucleului grafic ajunge la 60 oC, AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G ramanand cea mai rece placa din testul nostru chiar si cand ventilatoarele sunt silentioase (37.2 dB).

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G

Lasa-ne un comentariu: