Review – AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 26 March, 2019.

Concluzii

 
Asa cum spuneam, este pacat ca am ajuns sa traim vremuri in care producatorul chipset-ului limiteaza optiunile integratorilor, toate placile grafice din gama RTX avand frecvente apropiate, indiferent de sistemul de racire utilizat. Mai mult decat atat, ceva imi spune ca Nvidia nu au impartasit toate datele legate de curba de frecventa partenerilor, referintele comportandu-se suspicios de bine prin comparatie cu implementari cu PCB-uri si sisteme de racire mult mai performante.

Drept urmare, in momentul in care alegem o implementare de RTX 2080 in zilele nostre, o vom face in functie de pret si de performantele sistemului de racire. De exemplu, AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G este cea mai performanta implementare de RTX 2080 testata de noi pana acum, insa diferenta este de 1-3 cadre pe secunda.

Pe de alta parte, din punct de vedere al temperaturilor atinse in timpul functionarii pur si simplu nu exista comparatie cu celelalte modele – in fond, discutam despre o placa grafica echipata cu un bloc de racire cu lichid dedicat, montata intr-un circuit de racire cu lichid custom, comparata cu placi grafice racite pe aer.

Practic, daca va doriti temperaturi ridicol de mici, atunci puteti utiliza ventilatoare cu o viteza de rotatie de 1200 RPM, nivelul de zgomot fiind ceva mai ridicat. Daca va doriti cea mai buna combinatie intre temperaturi scazute si un nivel de zgomot la fel de scazut, atunci veti utiliza ventilatoare cu o viteza de rotatie de 800 rpm. Iar cei care isi doresc ca ambii parametrii sa fie cu adevarat iesiti din comun, pot utiliza radiatoare de dimensiuni mai mari, in combinatie cu ventilatoare de 5-600 rpm.

Oricum ar fi, AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G este una dintre cele mai interesante implementari de RTX 2080 lansate pe piata, iar cei care au un circuit de racire cu lichid in PC, sau cei care au in plan constructia unui astfel de sistem, pot lua in calcul fara probleme modelul celor de la AORUS – diferenta de pret fata de versiunea racita cu aer este de ~500 RON.
 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G

Lasa-ne un comentariu: