Review – AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 26 March, 2019.

AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G

 
Ehehei, dragii monstrului, parca nu v-am mai povestit de mult despre o placa video, nu-i asa? A fost monstrul peste ocean, peste mari si tari, a vazut hardware care o sa fie lansat in 2020 si de-abia asteapta sa va povesteasca despre… ce va poate povesti acum. Pana atunci insa, aveam in laborator o frumusete a zilelor noastre, o mica bestiuta naravasa, racita cu lichid, numai buna de montat intr-un desktop high-end, construit de un pasionat, asezonat cum se cuvine cu un circuit de racire cu lichid.

AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G ii zice, dar cred ca despre asta v-ati prins deja din titlu, la fel cum v-ati prins despre ce fel de placa grafica este vorba si pentru cine este ea gandita. Asa cum stiti, in ultimii ani PC-urile high-end racite cu lichid au prins un adevarat avant, din ce in ce mai multi pasionati optand pentru o astfel de solutie.

Industria s-a dezvoltat, producatorii de waterblock-uri au inceput sa lanseze modele pentru majoritatea implementarilor marilor producatori, insa asta nu inseamna ca nu exista si lenesi printre noi, care prefera sa achizitioneze o placa grafica cu waterblock-ul montat din fabrica, gata de joaca in din momentul in care o scoatem din cutie.

Si adevarul este ca exista cateva avantaje pentru acest gen de produs, cum ar fi compatibilitatea 100% asigurata cu PCB-ul (ceea ce nu pot spune intotdeuna despre waterblock-urile aftermarket, chiar daca in teorie sunt compatibile cu modlul x sau y… vezi cazul conectorului rebel de pe referinta GIGABYTE RTX 2080 pe care EKWB nu l-au luat in calcul), aspectul iesit din comun, volumul de munca redus pe care trebuie sa il depunem si nu in ultimul rand pretul.

Si de ce sa mint… am construit mai bine de o duzina de sisteme in ultimii ani si nu ma deranjeaza surubelnita, pasta termica si pad-urile, dar daca pot scapa de o grija, de ce sa nu o fac? Motiv pentru care si eu apreciez acest gen de implementari, ba chiar am si folosit astfel de placi pana acum, cum ar fi versiunea omonima de GTX 1080 Ti in cazul PC-ului Destiny.

Prin urmare, haideti sa vedem cum arata un RTX 2080 care a primit acest tratament si de ce este el in stare. La treaba!

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Review – AORUS GeForce RTX 2080 XTREME WATERFORCE WB 8G

Lasa-ne un comentariu: