Review – AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G & GIGABYTE M27Q Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Placi video, in 11 November, 2020.

OSD

 

Putem efectua toate setarile necesare in meniul OSD cu ajutorul joystick-ului, acesta avand chiar si preset-uri implicite pentru o apasare simpla intr-una dintre cele 4 directii. Iar pentru cei pentru care meniul OSD nu este suficient, exista aplicatia OSD Sidekick, care ofera aceleasi optiuni, dar in care putem naviga cu ajutorul mouse-ului.

Pe langa reglajele clasice (luminozitate, contrast, temperatura de culoare, Freesync), avem de-a face cu o serie de setari specifice GIGABYTE, cum ar fi Crosshair, Gaming Timer, Dashboard sau Black Equalizer.

AIM Stabilizer reduce motion blur-ul cauzat de reculul armelor in jocuri, in timp ce Crosshair ne permite sa setam asa ceva in jocurile care nu permit utilizarea implicita. AIM Magnifier mareste zona din mijloc (tinta), Gaming timer este un cronometru care ne poate fi de folos in jocuri, in misiuni contra timp, sau in cazul in care dorim sa monitorizam timpul de reincarcare al inamicilor, iar dashboard permite definirea unui overlay cu cele mai importante informatii (senzibilitatea mouse-ului, temperatura componentelor, etc) intr-unul dintre cele 4 colturi ale ecranului.

Evident, in cazul lui GIGABYTE M27Q putem seta functionalitatea KVM, monitorul oferindu-ne posibilitatea de a utiliza un singur monitor si o singura pereche mouse si tastatura pentru a ne conecta atat la desktop-ul principal, cat si la o tableta, smartphone sau notebook, comutarea intre acestea realizandu-se cu ajutorul butonului KVM pozitionat pe latura din spate a monitorului.

Nu in ultimul rand, putem alege dintre o serie de preseturi pentru diverse activitati (FPS, Movie, sRGB, etc), putem reduce intensitatea lungimilor de unda scazute (Low Blue Light) sau putem activa functia AMD Freesync.

 

Comentarii

5 comentarii la: Review – AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G & GIGABYTE M27Q Gaming Monitor

 1. ayu a scris pe:

  multumim pt review. o curiozitate: cum te conectezi la cei 8×3 pini GPU daca nu ai decat 8×2 iesire de la sursa? adaptorul de care am auzit face asta?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Daca nu ai trei cabluri PCI-E 8 pin la sursa, mai mult ca sigur nu e recomandat sa o folosesti cu placa asta.

 3. ayu a scris pe:

  RM750i este PSU; macar TUF3080 zic ca duce

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Duce 3080, duce. Dar nu as folosi-o la placi cu 3 conectori. Ca fapt divers, GIGABYTE recomanda o sursa de minim 850w pentru modelul AORUS Xtreme.

 5. Calin a scris pe:

  Care pcb ți se pare mai ok, respectiv controllerele pentru vcore și mem. Cel de pe aorus xtreme sau strix?

Lasa-ne un comentariu: