Review – AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G & GIGABYTE M27Q Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Placi video, in 11 November, 2020.

AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G

 
In fiecare an exista lansari interesante, care tin pe jar intreaga comunitate de entuziasti, dar parca in nici un an nu am avut parte de atatea lansari importante, iar prima a fost fara indoiala lansarea noii generatii de placi grafice Nvidia Ampere. RTX 3080 a intrat in viata noastra precum Godzilla intr-un orasel japonez nevinovat si chiar daca RTX 3090 este capabil de performante si mai ridicate, in momentul de fata cred ca RTX 3080 este cea mai dorita, cea mai cautata si de ce nu… cea mai testata placa video de pe planeta.

Iar noi am testat mai multe implementari pana acum, de la interesanta versiune Founders Edition, racoaroasa ASUS GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC , trecand prin silentioasa MSI GeForce RTX 3080 GamingX Trio si ajungand la fioroasa ASUS GeForce RTX 3080 ROG Strix OC. Am testat orice RTX 3080, RTX 3090 si RTX 3070 a ajuns pe masa noastra de teste pana acum, totalizand nu mai putin de 11 placi grafice din seria Nvidia RTX 3000 testate pana acum.

Si parca… parca ceva lipsea. Pentru ca in ultimii 12 ani de zile, nu am avut intotdeauna varful de gama de la Palit, sau EVGA, de exemplu. Insa intotdeauna, cei de la GIGABYTE au incercat sa ne aduca cea mai puternica placa din fiecare serie de produse, in sprecial din momentul aparitiei batranei serii SOC. Desigur, seria SOC nu mai exista acum, insa locul ei, cel putin spiritual, a fost luat de produsele din seria AORUS Xtreme, adevarate bestii care imping limitele imaginatiei, chiar si pentru cei mai extremi utilizatori.

Nu ma credeti? Sigur, nici eu nu mai credeam ca voi fi uimit de ceva dupa ce am testat atatea RTX 3080-uri si RTX 3090-uri. Pana cand pamantul s-a cutremurat, bratele curierului s-au inmuiat, iar acesta abia mi-a intins pachetul, cu o privire ingrozita, implorandu-ma parca sa ii iau bestia de pe cap. Iar in momentul in care am desfacut cutia, Gozilla, in toata splendoarea ei, a intrat in laborator. Doar ca de aceasta data, venea din Taiwan, nu Japonia, iar numele ei era AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G.
 

Comentarii

5 comentarii la: Review – AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G & GIGABYTE M27Q Gaming Monitor

 1. ayu a scris pe:

  multumim pt review. o curiozitate: cum te conectezi la cei 8×3 pini GPU daca nu ai decat 8×2 iesire de la sursa? adaptorul de care am auzit face asta?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Daca nu ai trei cabluri PCI-E 8 pin la sursa, mai mult ca sigur nu e recomandat sa o folosesti cu placa asta.

 3. ayu a scris pe:

  RM750i este PSU; macar TUF3080 zic ca duce

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Duce 3080, duce. Dar nu as folosi-o la placi cu 3 conectori. Ca fapt divers, GIGABYTE recomanda o sursa de minim 850w pentru modelul AORUS Xtreme.

 5. Calin a scris pe:

  Care pcb ți se pare mai ok, respectiv controllerele pentru vcore și mem. Cel de pe aorus xtreme sau strix?

Lasa-ne un comentariu: