Review – AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G & GIGABYTE M27Q Gaming Monitor

Scris de: , in categoria: Placi video, in 11 November, 2020.

Sub capota

 
Cred ca era cat se poate de clar ca AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G este la fel de impresionanta in interior, ca si in exterior, nu-i asa? Si in momentul in care discutam despre volumul unei carcase ITX, cred ca pot sa spun “in interior”. Ei bine, nucleul grafic si memoriile sunt racite cu ajutorul unui vapor chamber, in timp ce componentele etajului de alimentare sunt racite cu ajutorul radiatoarelor din aluminiu sudate de radiatorul principal.

Iar acesta este o adevarata incantare pentru ochii unui entuziast, avand ceva din gratia unei caramizi si dimensiunile unui boltar, heatpipe-urile care il strapung ducandu-ma cu gandul la simbioza dintre fier-beton si structura monolitica a blocurilor din anii 80.

Iar PCB-ul…ah…PCB-ul… 18 faze pentru nucleul grafic si 3 faze pentru memorii, controlate de 3 integrate uP9512R, ba chiar gasim si un chipset Cortex M0+ (Holtek HT32F52342), care se ocupa de monitorul LCD montat pe sistemul de racire. Un adevarat festin hardware, as spune eu – am vazut implementari de RTX 3090 care nu se pot lauda cu astfel de dotari.
 

Comentarii

5 comentarii la: Review – AORUS GeForce RTX 3080 XTREME 10G & GIGABYTE M27Q Gaming Monitor

 1. ayu a scris pe:

  multumim pt review. o curiozitate: cum te conectezi la cei 8×3 pini GPU daca nu ai decat 8×2 iesire de la sursa? adaptorul de care am auzit face asta?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Daca nu ai trei cabluri PCI-E 8 pin la sursa, mai mult ca sigur nu e recomandat sa o folosesti cu placa asta.

 3. ayu a scris pe:

  RM750i este PSU; macar TUF3080 zic ca duce

 4. Monstru Post author a scris pe:

  Duce 3080, duce. Dar nu as folosi-o la placi cu 3 conectori. Ca fapt divers, GIGABYTE recomanda o sursa de minim 850w pentru modelul AORUS Xtreme.

 5. Calin a scris pe:

  Care pcb ți se pare mai ok, respectiv controllerele pentru vcore și mem. Cel de pe aorus xtreme sau strix?

Lasa-ne un comentariu: