Review – GIGABYTE GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 23 April, 2019.

GIGABYTE GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G

 
Salut,

Dorim să te anunțăm că NVIDIA va lansa în curând noua placă grafică GeForce GTX 1650, care se va alătura plăcilor grafice GTX 1660 Ti și 1660 ca parte din familia Turing GTX. GTX 1650 va fi disponibilă începând din 23 aprilie și va avea un preț recomandat de 149$.

Nu va exista Founders Edition pentru GTX 1650. NVIDIA nu va trimite în mod deliberat plăci grafice pentru review-uri. Dacă sunteți interesați să faceți un review, luați legătura cu partenerii noștri. Vă rugăm să folosiți doar driverul public pe care îl puteți descărca pe data de 23 aprilie – nu alte drivere custom.

GeForce GTX 1650 va utiliza arhitectura Turing “TU117” care este configurată pentru a oferi un echilibru între performanță, putere de consum și preț. Arhitectura include toate inovațiile Turing Shader pentru a îmbunătăți performanța și eficiența, precum floating point concomitent și operațiuni integer, o arhitectură unificată cache cu un cache L1 mărit și adaptive shading.

Noul design permite plăcii grafice GeForce GTX 1650 să exceleze în jocurile moderne cu shadere complexe și este de 2 ori mai rapidă decât GTX 950 și cu 70% mai rapidă decât GTX 1050 la o rezoluție de 1080p.

Un aspect important este acela că GTX 1650 are un TDP de doar 75 de wați și nu necesită o sursă externă de alimentare. Așadar, pentru toți cei care încă folosesc plăci grafice de generație veche, GTX 1650 este un upgrade natural. Tot ce trebuie să facă aceștia este să conecteze placa grafică și se pot bucura de gaming.

Vineri, 19 Aprilie, primeam acest mail… GTX 1650-ul de la GIGABYTE ajunsese deja de o saptamana in laborator, iar eu asteptam, ca deobicei, driverii pentru teste, pe care i-am primit intotdeuna in ultimii 12 ani cu 4-7 zile inainte de lansare.

Ei bine, de aceasta data aveam de-a face cu o premiera absoluta in domeniu… mai precis lipsa driverilor pentru teste, ceva ce nici eu si nici altcineva din domeniu nu poate explica in acest moment. Drept urmare, chiar daca am primit placa inainte cu mai bine de 10 zile inainte de lansare (bravo GIGABYTE), a trebuit sa asteptam cuminti data de 23 Aprilie ca sa putem descarca driverul oficial, WHQL, publicat de Nvidia pe site-ul lor la ora 16:14.

Drept urmare, in loc sa cititi acest review la ora 16:00, asa cum ne-am obisnuit in cazul lansarilor din ultimii ani, de aceasta data publicam un review “de seara”, multumita colegilor de la Nvidia…

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – GIGABYTE GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G

  1. Chris Bard a scris pe:

    Super articol cu o gramada de titluri. Feedback-ul legat de pret si de faptul ca AMD este neinvins pe segmentul low end dpdv al pretului este extrem de util pt un end user care cauta o placa noua pe segmentul respectiv. Nu am putut face zoom in pe imaginile legate de placi si preturi de la final pe telefon. Thanks for the in depth review! Chris

  2. Pacpac a scris pe:

    Felicitari pentru review (de calitate ca de obicei), dar la @900 lei nu prea e rentabil….se face un efort financiar si 1660ti ar fi solutia logica, parerea mea. Keep up the good work.

  3. Cristi a scris pe:

    E vorba ca multi nu au de ales, daca au un sistem HP, Lenovo etc. e cea mai buna placa care nu necesita alimentare separata.

Lasa-ne un comentariu: