Review – GIGABYTE GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 23 April, 2019.

Concluzii

 

 
Din punct de vedere al progresului tehnologic, GTX 1650 este un pas firesc, oferind performante superioare modelului GTX 1050 Ti, respectiv performante net superioare modelului GTX 1050. Problema, in cazul de fata, este data de pret, similar cu ceea ce vedem in cazul lui RX 570, un model semnificativ mai puternic.

Mai mult decat atat, cele mai accesibile implementari de RX 570 pornesc de la 599 RON, un pret de care GTX 1650 nici macar nu se apropie in acest moment. Motiv pentru care lansarea de astazi este cel putin paradoxala. Astfel, Nvidia domina fara drept de apel segmentul high-end de mai bine de 3 ani de zile, insa concurenta in zona entry-level / mainstream este feroce, RX 570 oferind un raport calitate / pret mai bun in momentul de fata.

In conditiile in care anul acesta va vedea lumina zilei arhitectura Navi, acest lucru ar trebui sa le dea de gandit celor de la Nvidia. Astfel, chiar daca in zona high-end este putin probabil ca acestia sa iti piarda suprematia, AMD pot face o figura frumoasa in segmentul mainstream, motiv pentru care cred ca echipa verde ar trebui sa isi alinieze preturile in concordanta.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – GIGABYTE GeForce GTX 1650 Gaming OC 4G

  1. Chris Bard a scris pe:

    Super articol cu o gramada de titluri. Feedback-ul legat de pret si de faptul ca AMD este neinvins pe segmentul low end dpdv al pretului este extrem de util pt un end user care cauta o placa noua pe segmentul respectiv. Nu am putut face zoom in pe imaginile legate de placi si preturi de la final pe telefon. Thanks for the in depth review! Chris

  2. Pacpac a scris pe:

    Felicitari pentru review (de calitate ca de obicei), dar la @900 lei nu prea e rentabil….se face un efort financiar si 1660ti ar fi solutia logica, parerea mea. Keep up the good work.

  3. Cristi a scris pe:

    E vorba ca multi nu au de ales, daca au un sistem HP, Lenovo etc. e cea mai buna placa care nu necesita alimentare separata.

Lasa-ne un comentariu: