Review – GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 29 October, 2019.

GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6G

 
Trebuie sa recunosc, unul dintre modurile in care am eficientizat felul in care lucrez este standardizarea… formarea unor tabieturi pe care le respect de fiecare data cand ma pregatesc pentru un articol, cand abordez o lansare, s.a.m.d. Din acest motiv, apreciez faptul ca majoritatea producatorilor mari abordeaza lansarile intr-un mod ciclic, existand practic sezoane de lansari si sezoane ceva mai linistite.

Desigur, nu as putea spune ca am fost incantat de modul in care au abordat producatorii lansarile anul acesta, intreg anul fiind plin de lansari, care au culminat in sezonul estival, in care, asa cum stiti, am avut de lucru mai mult ca niciodata. Totusi, mi-am zis ca asta este pana la urma un lucru bun. In fond, am lucrat vara, dar voi avea timp sa ma odihnesc toamna, un sezon drag mie.

Ei bine… se pare ca m-am inselat. Pentru ca producatorii s-au decis sa lanseze noutati si in aceasta toamna si culmea… nu doar unul sau doi, ci toti. Astfel, Intel vor lansa in curand noua generatie Cascade Lake X, despre care v-am povestit deja, AMD vor lansa 3950X si cea de-a treia generatie AMD Ryzen Threadripper, urmand ca producatorii de placi de baza sa ne incante si ei cu modele noi pentru ambele platforme (Intel si AMD).

In aceste conditii, Nvidia s-au gandit ca ar fi pacat sa ne plictisim, drept urmare lanseaza doua produse noi in segmentul mainstream, mai precis GeForce GTX 1660 SUPER si GeForce GTX 1650Ti SUPER. Si ca lucrurile sa fie si mai interesante, acestea au doua date de lansare diferite, GeForce GTX 1660 SUPER fiind lansata astazi, in timp ce pentru GeForce GTX 1650Ti SUPER va trebui sa mai asteptam aproximativ inca o luna.

Intel, Nvidia si AMD, urmati de toti producatorii de placi de baza si integratorii de placi video… ah… ce toamna linistita! Exact ceea ce imi doream. Bine, sunt putin rautacios, pentru ca adevarul este ca toate noutatile care apar pe piata in aceasta toamna sunt interesante, indiferent daca discutam despre performanta, pret sau modul in care fiecare dintre marii producatori abordeaza diferitele segmente de piata.

De exemplu, cei de la Nvidia au ales sa ofere mai multe optiuni in segmentul mainstream, prin lansarea a doua modele care poarta sufix-ul SUPER. Mai mult decat atat, acestea aduc si o serie de functii software in plus, cum ar fi Nvidia Ultra Low Latency, Nvidia Improved Image Sharpening, o serie intreaga de filtre de reshade disponibile in GeForce Experience, precum si posibilitati avansate de streaming cu ajutorul encodingului pe GPU.

Toate acestea sunt livrate alaturi de o placa grafica mainstream echipata cu memorie GDDR6 si un pret prietenos cu buzunarul. Si pentru a vedea cum se comporta aceasta in practica, vom folosi un model accesibil, mai precis GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6G.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER Gaming OC 6G

  1. cerulliber a scris pe:

    la garaj au inceput deja sa apara cu preturi intre 1.200 – 1.531

    fara indoiala ca cei cu gtx-uri 1060 6gb care au fost si minate merita sa faca un upgrade cu ? probabil 1.4 performanta.

    insa cred ca merita achizitionate modele mai performante, macar un 1660 ti sau 2060/2070 super pt a fi siguri ca framerate-ul minim nu scade in timul jocului, chiar in zona 1080p ultra.

    https://geizhals.eu/?cat=gra16_512&xf=9810_9+4308+-+GTX+1660+SUPER&asuch=&bpmin=&bpmax=&v=e&hloc=at&hloc=de&hloc=pl&hloc=uk&hloc=eu&plz=&dist=&mail=&sort=-r#productlist

Lasa-ne un comentariu: