Review – GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER Gaming OC 8G

Scris de: , in categoria: Placi video, in 22 July, 2019.

Consum

 


 
Pentru a determina consumul am folosit un aparat de masura a consumului la priza lasand sistemul in desktop 10 minute pentru a masura consumul in IDLE. Apoi am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Consumul afisat in tabel este consumul intregului sistem si reprezinta cea mai mare valoare inregistrata de aparatul de masura in timpul testului respectiv.

Cu alte cuvinte, consumul mediu este mult mai mic, insa pe noi ne intereseaza valoarea de varf, worst case scenario, stresul maxim la care va fi supusa sursa noastra. Evident, consumul maxim al sistemului poate fi mai ridicat in cazul in care rulam mai multe stress-tester-e in paralel pentru fiecare componenta (de exemplu FUR pentru placa video, Prime95 pentru procesor, HDTune pentru HDD, toate in acelasi timp), dar pe noi ne intereseaza consumul maxim in situatii reale, in cazul nostru in jocuri.

GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER Gaming OC 8G consuma cu 6W mai mult decat implementarea Founders Edition, respectiv cu 24W mai putin decat GIGABYTE GeForce RTX 2070 SUPER Gaming OC 8G.

Comentarii

4 comentarii la: Review – GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER Gaming OC 8G

  1. TitanMAN97 a scris pe:

    Eu unul sunt un gamer obisnuit si Nvidia mutand midrange-ul tot mai sus arata faptul ca ei au uitat unde se fac cele mai mari vanzari.De geaba noul 60 e la fel de performant precum 80-ul din generatia trecuta cand e foarte aproape ca pret de 80.1060 era mai puternic decat 980 si a aparut la mai putin de 50% din pret& mai apar si 15mii de variante incercand sa umple fiecare segment de pret.Se stie ca Turing nu s-a vandut la fel de bine ca si Pascal, oare de ce?Daca aduci pe piata un model “nou” la fel de scump si performant cu cel lansat in urma cu mai putin de un an e si logic dorinta consumatorilor de a pastra ce au.Dar stai!Nu cumva Nvidia tot lanseaza o gramade de modele bazate pe siliconul superior pentru ca au multe rebuturi care pot fi considerate 2070 sau 2080?Exact asta a facut si AMD cu VEGA 7.Multe chipuri nu puteau fi catalogate ca MI60 sau cum s-or numi si normal ca nu pot sa arunce chipuri “defecte” asa mai amortizeaza din pierderi.Faza e ca trebuie sa fi atent la fiecare miscare pentru a nu fi prostit de gigantii tech-uli.”Oh lucCk nEW Gpu Is oUt betTEr hUrry buy it nOW”.Pun pariu ca asta gandesc gigantii ca gandesc multi incepatori si din nefericire au dreptate.In ziua de azi un nou midrange este egal cu 70-ul de inainte nu 80-ul.Si premiumul pentru Ray tracing la cat de laudata era tehnologia la lansare se vede ca nu merita.Nici macar in review-uri nu se aminteste de raytracing.Macar AMD cu NAVI are image sharpening care impreuna cu scalare poate oferi 4k 60 fps cu un nivel de detalii asemantor cu true 4k.Nu mai amintesc de faptul ca in unele instante gpu-urile AMD randeaza imaginea mai detaliat decat o face Nvidia pe acelasi preset de rezolutie, optiuni grafice, etc…Nvdia joaca murdar cam asa mi se pare.In cazul de fata un gamer cu destept ar putea lua un radeon rx 5700XT sa faca putin undervolt pentru a avea gpu-l mai rece cu fan la rotatii mai mici si te bucuri de o performanta aproximativ egala daca nu folosesti image sharpening & scaling si ai o experienta chiar mai buna daca le apllici incurajand competitia.Poate ar trebui sa dedicati si putin timp pentru “features” care chiar merita discutate.De mult timp urmaresc nextlab501, site-ul care face cele mai bune review-uri din Romania.

  2. lucassp a scris pe:

    Cu seria RTX 2xxx nVidia au crescut semnificativ consumul placilor performance/mainstream. Mi se ca 175-215W e putin cam mult. Trecerea de la GTX 970 la GTX 1070 nu a fost asa dramatica.

  3. dinu daniel a scris pe:

    Salut frumos review. La testul de la gta V a-ti pus de 2 ori rexolutia 4k!!

  4. Monstru Post author a scris pe:

    Multumim pentru observatie, remediem 🙂

Lasa-ne un comentariu: