Review – MSI GeForce GTX 1080Ti Gaming X Trio

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 23 October, 2017.

Nivel de zgomot

 

 
Pentru a masura nivelul de zgomot am utilizat un decibelmetru profesional produs de Voltcraft, mai precis modelul SL200. Acesta a fost pozitionat pe un trepied la 85cm de platforma de test, deasupra cooler-ului de pe procesor. Pentru acest test am tactat procesorul la 3 GHz, am lasat doar 2 nuclee active micsorand tensiunea de alimentare la 1.05v, am dezactivat Hyper-Threading-ul si am folosit cooler-ul Noctua NH-D15S in mod pasiv. Singurul ventilator in afara de cel al placii video a fost ventilatorul sursei, care produce insa un nivel de zgomot cu mult sub ceea ce este capabila o placa high-end.

Testele au fost realizate intr-o camera dotata cu geamuri termopan, zgomotul de fundal in aceasta camera fiind mai mic de 32.9dB. La fel ca si in cazul testelor de consum si de temperatura, trebuie sa retinem ca valorile prezentate in tabelul de mai sus se aplica strict sistemului de referinta folosit in articolul de fata. Nivelul de zgomot nu va fi acelasi in cazul in care sistemul este montat in carcasa, in cazul in care distanta dintre aparatul de masura si placa video difera, in cazul in care orientarea aparatului difera, s.a.m.d.

De aceea, noi am creat un sistem de referinta in cadrul caruia sa putem compara mai multe solutii, insa rezultatele trebuiesc privite ca diferente intre produse, nu ca valori absolute universal valabile in orice situatie. Pentru a inregistra nivelul de zgomot, am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Valorile pe care le puteti vedea in grafic sunt valorile maxime inregistrate in timpul testului respectiv.

Capitolul unde MSI GeForce GTX 1080Ti Gaming X Trio reuseste sa ne impresioneze definitiv este nivelul de zgomot inregistrat in timpul functionarii. Desigur, Gaming X-ul si Lightning-ul obtin performante cel putin onorabile la acest capitol, insa MSI GeForce GTX 1080Ti Gaming X Trio reuseste sa se impuna fara drept de apel, fiind nu doar cea mai rece implementare de GTX 1080Ti testata de noi pana acum, dar si cea mai silentioasa.

Comentarii

18 comentarii la: Review – MSI GeForce GTX 1080Ti Gaming X Trio

 1. Cristi a scris pe:

  MSI se antreneaza pentru o eventuala Vega?

 2. suiramor a scris pe:

  Aceasta place are mari probleme legate de racirea memoriilor si a VRM-ului.

 3. suiramor a scris pe:

  *placa, scuze.

 4. Monstru Post author a scris pe:

  De unde ai tras aceasta concluzie?

 5. Christian a scris pe:

  Nu știu de cititori, dar eu de abia aștept varianta kingpin și va rog scoateți cooler-ul din fabrică de la evga și puneti-o pe apă deoarece am citit că cei de la evga vor selecta doar anumite cipuri pentru kingpin..si vreau sa vad ce poate mai ales că în acel articol scria 2200+ mhz!

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Avem un EVGA in laborator, dar din nefericire nu este versiunea Kingpin

 7. suiramor a scris pe:

  MMonstru, salutare! Din review-ul facut pe un alt site de specialitate. Nu o sa mmentionez numele aici deoarece nu stiu daca este permis.

 8. Alice Ionescu a scris pe:

  Probabil Suiramor se referă la faptul ca în cele din urma MSI sunt niște chinezării acoperite cu plastic ieftin. Clock-urile ridicate excesiv pe chip-urile deloc binuite nu asigura o experiență premium pe aceste placi. Eu de exemplu pe Lightning Z am artefacte la frecventele stock, la fel au raportat și alți useri, trebuie sa fac downclock. La garanție mi-au înlocuit-o și cea nouă face la fel. Plus a doua avea și un coil whine înfiorător.
  MSI never again.

 9. Monstru Post author a scris pe:

  Poti sa il mentionezi linistit. Eu nu am observat astfel de probleme, din contra, dupa cum vezi toate componentele sunt racite corespunzator.

 10. Monstru Post author a scris pe:

  Alice – nu prea arata a plastic kilogramul ala de cupru din punctul meu de vedere, dar imi pare rau sa aud ca ai avut probleme. Dupa cum vezi noi am testat 3 MSI-uri pana acum si s-au comportat impecabil.

 11. suiramor a scris pe:

  Gaming X Trio
  http://www.tomshardware.de/gtx-1080-ti-benchmarks-temperaturen-lautstarke-detailanalyse,testberichte-242399-6.html

  Lightning Z
  http://www.tomshardware.de/benchmarks-leistungsaufnahme-temperaturen-lautstarke-detailanalyse,testberichte-242378-6.html

 12. Marian a scris pe:

  Salut. As fi vrut sa vad sistemul ala anti indoire PCB (anti-sag). Eu aveam niste soricei legati de partea din fata la un Aorus Xtreme. Am vazut si niste “proptele” din aluminiu la Jonsbo. Cred ca am sa ajung sa-mi fac singur un suport si de aceea am nevoie de inspiratie. Zi frumoasa

 13. Alice Ionescu a scris pe:

  Coverul e plastic ieftin la Lightning. Cel puțin la mine. Și la Trio pare același plastic ca și la GamingX.
  Artefactele îmi apar cam după 40-50 min de joc, pare sa fie parțial un fenomen datorat căldurii. Carcasa este destul de bine ventilată. Am respectat și sfaturile celor de la MSI, sa am alimentare cu cablu separat pe fiecare alimentare a plăcii. Am dezinstalat și GamingApp, chiar și MSI Afterburner, rulam totul pe stock. Dacă fac ceva downclock la GPU și la memorii, artefactele dispar. But this is not what I paid for.
  Din păcate am văzut pe forumuri la alți useri ca au probleme similare…
  Acum am un EVGA, nu am probleme cu placa.
  Revenind la Trio, am senzația ca e un GamingX mai overclockat, și din cauza clock ridicate nu m-ar mira sa se comporte similar cu unele Lightning-uri 🙂

  Apropo, la Trio când intră în load ventilatoarele fac la fel ca la Lightning câteva secunde sa tureze tare apoi sa fie silent?
  Se pare ca la Lightning e intenționat acest lucru, un motiv invocat de MSI fiind acela ca sa se mai scuture de praf 🙂

 14. Dacus a scris pe:

  Alice – Depinde de experiența fiecăruia.
  Am avut înainte o placă MSI GTX 770 Gaming Twin Frozr IV OC, a fost fără reproș.
  Acum am o placă MSI GTX 1080 Armor OC și pot să spun că e aproape impecabilă la banii pe care i-am dat (cu toate că nu are back plate, care se poate achiziționa third party http://www.coldzero.eu/gtx-1080-armor/2682-msi-gtx-1080-armor-layout-2-black-1.html).

  Da, întradevăr, nu sunt vârfurile de gamă împinse la extrem, poate de aia n-am avut probleme cu ele, dar nu sunt “chinezării acoperite cu plastic ieftin”. Părerea mea :).
  Referitor la coil whine, GTX 1080 are și el, apare în anumite circumstanțe speciale, dar se aude foarte slab, în condițiile în care carcasa este deschisă și ascult atent.

  Guru 3D zice chiar la review-ul MSI GEFORCE GTX 1080TI GAMING X TRIO:
  ” We did hear some coil noises/whine at high FPS, you likely will not hear it inside a closed chassis. Weirdly enough we hear it with all 1080 Ti cards we have tested to date.”

 15. Monstru Post author a scris pe:

  Trio are frecvente identice cu Gaming X… are acelasi PCB…au pus un cooler mai mare. Nu e nimic impins la extrem aici, cu exceptia dimensiunilor…

 16. Alice Ionescu a scris pe:

  Corect, e clock identic cu MSI clasic.
  Oricum tot o chinezărie pare 😛

  @Dacus: am avut și GamingX 1080Ti la început, ca de regula acestea apar primele custom în magazine și mi-a făcut aceeasi impresie despre plastic și aspect. Chiar dacă s-a comportat relativ onorabil o perioada, și chiar nu avea coil, doar bâzâiala specifică oricărui Pascal, dar tot aveam pitici pe creier ca arată ca o chinezărie față de restul componentelor din carcasa, și cum a apărut Lightning-ul am vândut-o imediat.

 17. Paul a scris pe:

  Salut Monstru, pe cand un Vega Aib?

 18. Monstru Post author a scris pe:

  Salut Paul,

  nu s-a inghesuit nici un producator sa trimita implementare custom la test si ma indoiesc ca o va face cineva prea curand.

Lasa-ne un comentariu: