Review – MSI GeForce RTX 5090 32G SUPRIM LIQUID SOC

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 24 January, 2025.

MSI GeForce RTX 5090 32G SUPRIM LIQUID SOC

 
S-a lansat? S-a lansat. Iar in curand apare si in magazine. Ma refer, desigur, la NVIDIA GeForce RTX 5090, cea mai importanta lansare de anul acesta, placa video care ne-a tinut cu sufletul la gura saptamani la rand, asteptand sa vedem cum se descurca in practica. Si desi RTX 5090 Founders Edition este o frumusete de placa, realitatea din teren este ca in Romania, daca nu ai un prieten in vestul Europei unde sa o comanzi si sa o trimiti direct de pe site-urile oficiale NVIDIA de acolo, nu prea vom cumpara Founders Edition, ci mai degraba implementari ale partenerilor.

Drept urmare, este interesant de vazut si cum se comporta acestea, in fond ele vor fi placile care vor ajunge mai devreme sau mai tarziu in sistemele noastre. Ei bine, pentru lansarea lui RTX 5090 v-a pregatit o surpriza, pentru ca am testat una dintre cele mai impresionante, monstruoase, dar si elegante, implementari de RTX 5090, mai precis varful de gama al celor de la MSI in momentul de fata, MSI GeForce RTX 5090 32G SUPRIM LIQUID SOC.

Discutam despre o placa overclockata din fabrica, echipata cu doua profile de putere (Silent – 575W, respectiv Gaming – 600W) si nu in ultimul rand, un sistem de racire hibrid impresionant, bazat pe ceea ce MSI numesc STORMFORCE Fan, adica un ventilator de 110mm diametru, respectiv un waterblock masiv care acopera nucleul grafic si memoria GDDR7, cuplat cu o pompa de ultima generatie si un radiator de 360mm.

 

Comentarii

7 comentarii la: Review – MSI GeForce RTX 5090 32G SUPRIM LIQUID SOC

  1. razvipc a scris pe:

    de spikes care ajuung si la 900w nu spuneti nimic? ajunge o sursa de 1200w cu 14900k si 5090 cu acele spikes? thx!

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Aparatul nostru de masura nu a inregistrat acele spike-uri. Pe de alta parte, este posibil ca un aparat cu un sample rate mai ridicat de 80ms (de exemplu aparate care au o rata de esantionare mai fina, in domeniul us, sa prinda respectivele spike-uri. In ambele cazuri, nu are nici un fel de importanta, sursele ATX 3.0 si 3.1 fiind gandite ca pentru astfel de perioade de timp sa poata livra chiar si dublul puterii pe rail-ul respectiv.

  3. razvipc a scris pe:

    aici apar
    https://www.igorslab.de/en/nvidia-geforce-rtx-5090-founders-edition-review-the-600-watt-powerhouse-in-gaming-and-lab-tests/15/

    stiu ce pot sursele atx 3.0/1
    eram doar curios ca nu atingeti subiectul!

  4. Monstru Post author a scris pe:

    De ce “sa ating” un non-subiect?

  5. kvarq a scris pe:

    cand ati testat placa ati cuplat cablul 16pin PCIe 12V-2×6 sau cel 12VHPWR?
    cum este zgomotul pompei? la Suprim 4090 e aproape insesizabil…

    are ceva coil, bazaiala?

  6. vibe a scris pe:

    igor nu era baiatu ala care facuse mare scandal cu niste fanuri revolutionare?

  7. Monstru Post author a scris pe:

    vibe – yep 🙂

    kvarq – sura folosita in metodologia asta (vezi articolul deducat) nu are 12VHPWR, vine cu 12V-2×6 din fabrica. Nu am auzit coil noise sau pompa.

Lasa-ne un comentariu: