Review – MSI GeForce GTX 1650 Gaming X 4G vs MSI GeForce GTX 1650 Ventus XS 4G OC

Scris de: , in categoria: Placi video, in 26 June, 2019.

MSI GeForce GTX 1650 Gaming X 4G

 
Ehehei, dragii monstrului, se pare ca vom avea o vara super, cu noi procesoare care imping mai departe performanta desktop-urilor mainstream, dar si cu placi video care promit performante ridicate in jocuri si un suflu de aer proaspat din partea ambilor producatori. Pana atunci insa, mai avem si alte lucruri de analizat, cum ar fi performanta unor pitici de la MSI.

Bazate pe acelasi nucleu, TU117, MSI GeForce GTX 1650 Gaming X 4G si MSI GeForce GTX 1650 Ventus XS 4G OC reprezinta doua tipuri complet diferite de produse, unul fiind cea mai performanta implementare MSI a chipset-ului accesibil, in timp ce al doilea este gandit pentru cei care vor sa construiasca un sistem de mici dimensiuni, fara cabluri extra in carcasa.

Astfel, MSI GeForce GTX 1650 Gaming X 4G are dimensiuni iesite din comun pentru un GTX 1650, fiind echipata cu sistemul de racire Twin Frozr 7 si un conector de alimentare PCI-E cu 6 pini, in timp ce MSI GeForce GTX 1650 Ventus XS 4G OC este o implementare ITX, care nu necesita alimentarea printr-un conector PCI-E.

Ambele sunt bazate insa pe acelasi nucleu, TU117, fiind echipate cu aceeasi cantitate de memorie RAM, asa ca va fi interesant de vazut ce diferenta exista intre doua implementari diametral opuse de la acelasi producator.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – MSI GeForce GTX 1650 Gaming X 4G vs MSI GeForce GTX 1650 Ventus XS 4G OC

  1. Marian a scris pe:

    Salut,
    Dupa parerea mea Gaming X nu ar trebui sa existe in varianta 1650. Nu aduce nici un avantaj palpabil cu exceptia a 3dB in load. Asta cu setarile standard. Avand in vedere temperaturile super sigure pentru yearly-use se poate seta curba ventilatoarelor de pe ventus mai relaxata si temperatura de la gpu boost mai sus astfel incat sa fie mai silentioasa.
    Sugerez procurarea unei camere termice pentru a vedea daca exista puncte fierbinti pe placile video, de baza, ssd-uri nvme.
    Spor la treaba cu toate lansarile din vara asta!

Lasa-ne un comentariu: