Review – MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 18 April, 2022.

Concluzii

 
A trecut mai bine de un an si jumatate de la lansarea seriei Ampere si nu am fi crezut ca mai putem vedea cine stie ce noutati in segmentul high-end, cel putin nu pana in momentul in care Nvidia si AMD vor lansa o noua generatie de placi grafice. Si totusi, iata ca Nvidia au reusit sa faca acest lucru, lansand o placa grafica monstruoasa, care reuseste sa ofere un spor de performanta consistent fata de RTX 3090.

Desigur, RTX 3090Ti reuseste de asemenea sa intreaca orice fel de recorduri la capitolul consum, iar daca ne uitam in urma, la GTX 480, sau diverse varfuri de gama de la AMD renumite pentru consumul lor, ne dam seama ca acestia erau efectiv mici copii fata de RTX 3090. In fond, a fost nevoie de un nou conector cu 16 pini dezvoltat special pentru aceasta placa, iar producatorii recomanda utilizarea unei surse de alimentare de minim 850W.

Pe de alta parte… hei… tot aveam surse de 1000, 1200 sau 1500W care stateau degeaba pana acum. Ei bine, in acest moment, acele surse chiar incep sa capete o utilitate reala pentru gameri.

Si totusi, trebuie sa-i dam cezarului ce-i al cezarului si sa recunoastem faptul ca MSI au produs una dintre cele mai monstruoase si impresionante placi video, MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X fiind in momentul de fata nu doar cea mai performanta placa grafica testata de noi, dar si cea mai mare si mai grea.

Motiv pentru care chiar nu avem de ce sa ne plangem la capitolul temperaturi, sau nivel de zgomot, in conditiile in care discutam despre cea mai ridicata performanta pe care o putem avea pe un PC in momentul de fata. Evident, nu ma intrebati despre disponibilitate sau pret, deoarece MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X nu este disponibila in magazinele din Romania in momentul de fata, iar in magazinele din vest am vazut-o listata la 2399 Euro.

Ne intrebam insa care este rolul acestei lansari, in conditiile in care RTX 3090 domina deja piata destul de comod, de mai bine de un an si jumatate. Sa ne pregateasca cei de la AMD ceva similar in curand? Cred ca vom vedea destul de repede, nu-i asa?

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X

  1. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

    3090Ti (a se citi “tai” :P) pare sa fie o placa pentru colectionari sau un “trial” pentru seria 4000.

  2. Cand mi-am luat o sursa Seasonic de 750W acum 4 ani mi-am zis ca e arhisuficient daca nu planuiesc SLI. Se pare ca m-am inselat.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Nici eu nu as fi zis ca va fi nevoie de mai mult…

Lasa-ne un comentariu: