Review – MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 18 April, 2022.

MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X

 
Stai.. ce? Lansare de placa video high-end? In 2022? Dupa ce placile video high-end nu s-au gasit atata timp in magazine, sau au avut preturi care ar face sa roseasca si un samsar din targul Vitan? Si nici macar nu discutam despre o noua generatie? Ce nebunie este asta?

Ei bine… in primul rand nu discutam despre cine stie ce lansare. Astfel, NDA-ul pentru RTX 3090Ti s-a ridicat pe 29 Martie, iar in acel moment erau publicate doar 21 de review-uri la nivel global. Prin comparatie, la o lansare normala, cum ar fi RTX 3080 de exemplu, sunt publicate peste 100 de review-uri la nivel global, de la site-urile care primesc placile grafice inainte de NDA. Cum ar fi LAB501, de exemplu.

In al doilea rand, cei de la Nvidia nu au pus neaparat accentul pe aceasta lansare si prin accent nu ma refer neaparat numai la sampling, facut de aceasta data exclusiv de catre parteneri, dar si la comunicare si promovare a produsului. Stiti ce vreau sa zic si stiti foarte bine cat de agresivi pot fi cei de la Nvidia cand vor sa ajunga mesajul lor la cumparator. Cu totii avem cel putin o adresa de email sau un cont de Facebook asaltat de producatori cand au ceva de promovat.

Ei bine, de aceasta data lucrurile au fost cat se poate de calme. Nici macar fanii infocati nu s-au agitat prea mult inainte de aceasta “lansare”. In fond, nu era ceva ce nu ne-am imaginat inca de la debutul seriei RTX 3000 si anume faptul ca la un moment dat, cei de la Nvidia vor lansa o placa grafica bazata pe versiunea completa a nucleului GA102, echipata cu 84 de SM-uri. In fond, v-am povestit despre asta inca de acum doi ani.

Drept urmare, in momentul in care acest lucru chiar s-a intamplat nu am putea spune ca am fost luati prin surprindere. Iar astazi vom vedea exact cum se prezinta si de ce este capabila o astfel de placa grafica, datorita celor de la MSI, care au fost suficient de amabili incat sa ne puna la dispozitie un MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X pentru teste.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X

  1. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

    3090Ti (a se citi “tai” :P) pare sa fie o placa pentru colectionari sau un “trial” pentru seria 4000.

  2. Cand mi-am luat o sursa Seasonic de 750W acum 4 ani mi-am zis ca e arhisuficient daca nu planuiesc SLI. Se pare ca m-am inselat.

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Nici eu nu as fi zis ca va fi nevoie de mai mult…

Lasa-ne un comentariu: