Review – Nvidia Titan V – Enter the matrix

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 2 February, 2018.

Consum

 


 
Pentru a determina consumul am folosit un aparat de masura a consumului la priza lasand sistemul in desktop 10 minute pentru a masura consumul in IDLE. Apoi am rulat Metro Last Light in 3840×2160. Consumul afisat in tabel este consumul intregului sistem si reprezinta cea mai mare valoare inregistrata de aparatul de masura in timpul testului respectiv.

Cu alte cuvinte, consumul mediu este mult mai mic, insa pe noi ne intereseaza valoarea de varf, worst case scenario, stresul maxim la care va fi supusa sursa noastra. Evident, consumul maxim al sistemului poate fi mai ridicat in cazul in care rulam mai multe stress-tester-e in paralel pentru fiecare componenta (de exemplu FUR pentru placa video, Prime95 pentru procesor, HDTune pentru HDD, toate in acelasi timp), dar pe noi ne intereseaza consumul maxim in situatii reale, in cazul nostru in jocuri.

Nvidia Titan V consuma cu ~30W mai mult decat GTX 1080Ti FE, insa este intrecuta la acest capitol de AORUS GTX 1080Ti Xtreme Edition, respectiv de catre MSI GTX 1080Ti Lightning Z, acestea consumand cu 2, respectiv 3W mai mult.

Comentarii

7 comentarii la: Review – Nvidia Titan V – Enter the matrix

  1. doru pop a scris pe:

    Woau…
    Frumoasa introducerea…
    Apoi de placa …ce sa mai … dupa citirea specificatiilor , am crezut cu emotie ca o sa vad diferente mult mai mari la jocuri … Nu ca n-ar fi puternica , “Dar nu este monstrul pe care il cauta majoritatea gamerilor”…

    Primavara -vara sigur deci ne asteptam la ceva frumos .

    Bravo nvidiei ca nu se opresc ( mai ales ca oricum nu mai are concurenta ) , acum daca noile placi ar veni si cu preturi pamantesti …ar fi super…( sa nu puna 1500 Euro pt noile placi ce vor urma in primavara )

  2. doru pop a scris pe:

    Cred ca la minerit asta face cel mai bine treaba 🙂

  3. JJ.Nicolae a scris pe:

    Cu o pastila dublu fata de cele anterioare, cu viteze bune si inca umpic ciuntita (eu cred ca intentionat vezi SM-urile) e clar ca au lasat loc pentru mai bine.
    Buna pentru minerit, clar, dar si pretul pe masura. Iar cum asa incet incet gamingul pe PC va trece pe planul 2 in favoarea mineritului (din punct de vedere al GPU, parere personala). Chiar daca producatorii “ar dorii” sa nu fie asa, dintr-un anumit punct de vedere (fiabilitatea in timp a placilor), din alt punct de vedere ar prefera sa fie cererea mai mare decat productia (pana la urma castigurile sunt baza oricarei afaceri).
    Sunt curios versiunile din gama de mijloc cum vor arata, mai ales ca inca NVIDIA nu are un rival adevarat (poate pana la finele anului se va schimba si acest fapt).

  4. doru pop a scris pe:

    Cand nu mai ai concurenta …si vezi ca placa veche se vinde in draci la peste 1000 euro , ce motiv altul sa scoti alta mai buna, decat s-o pui la vanzare la pret si mai ssus, ai avea?

  5. teo a scris pe:

    Bine ca dupa atatea luni de cand a aparut v-ati trezit si voi sa faceti review.

  6. hizo a scris pe:

    ppentru ce va insemna sper cat mai curand aplicatiile care vor folosi capacitatile deep llearning, pretul, pt aceasta placa deschizatoare de drum, e deplin justificat…

  7. doru pop a scris pe:

    @teo ce inseamna la tine ” atatea luni” ca eu din cate stiu placa aceasta, nvidia doar in decembrie (acum 2 luni) au anuntat-o.

Lasa-ne un comentariu: