Review – Sapphire Radeon RX 7800 XT NITRO+ & Radeon RX 7700 XT PURE

Scris de: , in categoria: Placi video, in 6 October, 2023.

Sapphire Radeon RX 7800 XT NITRO+ & Radeon RX 7700 XT PURE

 

Acum ca am vazut cum se comporta implementarile de referinta (sau care ruleaza la frecventele de referinta), iar apoi am analizat doua modele custom din seria Gaming OC a celor de la GIGABYTE, a venit vremea sa vedem cum se comporta doua modele interesante de la Sapphire, partenerul exclusiv al celor de la AMD.

Asa cum ne-au obisnuit Sapphire, NITRO+ reprezinta implementarea de top pentru Radeon RX 7800 XT si vine cu facilitati premium precum iluminare ARGB cu header extern pentru a va conecta propriile dispozitive, dual BIOS, puncte de masura pentru monitorizarea celor mai importante tensiuni precum si cu un conector PWM cu 4 pini pentru atasarea unui ventilator extra (poate unul de carcasa pentru evacuarea aerului cald). Avand 3840 nuclee si 16GB GDDR6 memorie VRAM pe o magistrala de 256 biti, GPU-ul AMD Radeon RX 7800 XT tinteste segmentul de piata ocupat momentan de Nvidia Geforce RTX 4070, dar si de placi de generatie mai veche, precum Geforce RTX 3080. Overclocking-ul din fabrica, un cooler masiv ce ocupa 3 sloturi precum si TDP-ul crescut pana la 288W pot reprezenta reteta succesului pentru Sapphire Radeon RX 7800 XT NITRO+, insa asta vom vedea in articolul de astazi.

Pe de cealalta parte, seria PURE este noua in portofoliul celor de la Sapphire, aceasta abordand o tema coloristica predominant alba situandu-se intre gama PULSE si cea NITRO. Avand o constructie masiva racita de 3 ventilatoare si ocupand 3 sloturi in carcasa, Sapphire Radeon RX 7700 XT PURE vine si cu overclocking din fabrica pentru a reprezenta o solutie cat mai completa. Cu 3456 nuclee si 12GB GDDR6 memorie VRAM pe o magistrala de 192 biti, AMD Radeon RX 7700 XT se situeaza in segmentul de piata ocupat de Nvidia Geforce RTX 4060Ti, dar si de un model popular al generatiei trecute, Geforce RTX 3070.

In review-ul de lansare a noilor placi grafice bazate pe GPU-ul Navi 32 (Radeon RX 7700 XT / 7800 XT) am fost placut impresionati de performanta overall oferita comparativ cu produsele concurentei, insa performanta in aplicatiile raytracing si consumul au fost capitole unde raman in urma modelelor echivalente din lineup-ul Nvidia. Astazi vom vedea care este viziunea celor de la Sapphire, care este sporul de performanta venit din overclocking si daca are rost sau nu sa achizitionam un astfel de model. Haideti pe pagina urmatoare sa vedem specificatiile!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: