Review – XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6750XT Black

Scris de: , in categoria: Placi video, in 9 August, 2022.

XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6750XT Black

 
Asa imi place mie sa vad cum orice plan diabolic pe care l-as tese in timp, legat de teste, metodologii si lansari, este dat peste cap intr-o secunda de producatori, de nu pot sa va povestesc. Vedeti voi, in urma cu aproape doi ani de zile puneam la punct metodologia de testare pentru placi video, editia 2020, fiind constient sa o vom utiliza un an sau doi in functie de lansari. Prin asta vreau sa spun ca nu poti schimba metodologia ca pe sosete, de fiecare data cand se lanseaza un procesor nou sau un joc nou, pentru ca este posibil sa nu mai ai toate placile video la dispozitie in momentul respectiv, sau procesoarele noi se lanseaza dupa placile grafice noi, s.a.m.d.

Desigur, o data la ~2 ani, metodologia trebuie schimbata oricum (in general o platforma de teste tine aproximativ 2 generatii de placi grafice), iar daca acest lucru se suprapune in mod fericit cu lansarea, sa zicem, a unor procesoare inaintea placilor grafice noi, atunci si mai mare este bucuria, pentru ca putem trece direct la o platforma noua de teste, care va fi cu siguranta relevanta doi ani de zile cat o vom folosi noi, pe langa renuntarea la unele titluri, respectiv adaugarea de jocuri noi in metodologie. Iar de aceasta data, schimbarea va fi destul de consistenta, deoarece vom schimba procesorul, memoria, o parte din jocuri, dar si sistemul de operare, fiind momentul potrivit pentru a trece pe Windows 11.

Drept urmare, este lesne de inteles de ce astept cu nerabdare toamna, pentru a retesta toate placile grafice din generatia RTX 3000, respectiv RX6000, pe o platforma moderna, impreuna cu un sistem de operare de ultima generatie si cateva jocuri lansate in ultimii doi ani. Si daca acest moment este din ce in ce mai aproape de noi, iar lansari de placi video nu prea vom mai avea pana atunci, deja astept momentul de cateva articole si deja am impresia de cateva luni ca fiecare review de placa video pe care il scriu este ultimul pe vechea platforma. Cam din Ianuarie, asa…

Doar ca, asa cum va spuneam, producatorii au aceasta placere diabolica de a mai lansa cateva modele noi inainte de a trece la o urmatoarea generatie, drept urmare am tot scris cateva “ultime” articole folosind vechea platforma. Iar asta se datoreaza in special lansarii lui RTX 3090Ti, respectiv refresh-ul adus de AMD in urma cu aproape 3 luni. Atunci testam un singur model, mai precis RX 6950XT, insa cei de la AMD au lansat trei placi grafice noi, chiar daca nu le-am primit noi la teste in momentul lansarii. Nu-i nimic… le primim acum. Si uite asa discutam noi astazi despre al doilea model din gama RX6x50XT, mai precis AMD Radeon RX 6750XT, in implementarea celor de la XFX.

 

Comentarii

Un comentariu la: Review – XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6750XT Black

  1. Daniel Necula a scris pe:

    Eu am XFX 6700xt QICK 319 si are la alimentare 8+8 , nu e 8+6.

Lasa-ne un comentariu: