Review – GIGABYTE Radeon RX 6950XT Gaming OC 16G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 10 May, 2022.

GIGABYTE Radeon RX 6950XT Gaming OC 16G

 
Ehehei, dragii monstrului, v-am povestit noi despre carcase, surse, sisteme de racire, smartphone-uri sau notebook-uri de ultima generatie, dar adevarul este ca cele mai interesante componente pentru cititorii nostri raman procesoarele si placile video. Si daca anul trecut am avut parte de o abundenta de lansari, anul acesta a inceput ceva mai timid, pana acum fiind lansate 3 modele de placi video noi, respectiv un nou procesor.

Iata insa ca lucrurile sunt pe cale sa se incinga in adevaratul sens al cuvantului, deoarece AMD au pregatit nu una, nu doua ci trei placi video noi, reimprospatand practic intreaga serie AMD Radeon RX6000. Astfel, astazi se lanseaza oficial AMD Radeon RX 6650XT, un concurent pentru RTX 3060, AMD Radeon RX 6750XT, un concurent pentru RTX 3070, respectiv monstruoasa AMD Radeon RX 6950XT, care ar trebui sa depaseasca performanta oferita de RTX 3090 si sa atenteze chiar la coroana detinuta in momentul de fata de RTX 3090Ti.

Ba mai mult decat atat, se pare ca lucrurile sunt pe cale sa isi revina si in segmentul placilor video, drept urmare este posibil sa vedem noile placi video in stoc, poate chiar pentru preturi decente. Fiind vorba despre un refresh, majoritatea integratorilor au pregatit deja implementari proprii pentru aceasta lansare, iar noi am primit doua modele de RX 6950XT, prima placa ajunsa in laboratorul nostru fiind GIGABYTE Radeon RX 6950XT Gaming OC 16G.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – GIGABYTE Radeon RX 6950XT Gaming OC 16G

  1. Dreamcatcher a scris pe:

    Sunt curios de ce ati renuntat la a overclocka bestiile astea. Ar fi interesant sa vedem daca mai au suficient juice pentru a se depasi una pe alta macar acolo. Cel putin varianta asta fata de Sapphire si 3090Ti care e mai fierbinte si mai gurmanda ar mai avea spatiu de manevra! Pe TPU observ ca a urcat 7.7% in performanta ceea ce e urias la nivelul asta!

  2. Dreamcatcher a scris pe:

    P.S. De fapt Sapphire merge chiar mai mult, spre 10%.

Lasa-ne un comentariu: