Review – GIGABYTE Radeon RX 6950XT Gaming OC 16G

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Placi video, in 10 May, 2022.

Concluzii

 
Gamerii au trecut printr-o perioada grea in ultimul an, disponibilitatea si pretul placilor video fiind un subiect sensibil, datorita atat crypomining-ului, cat si contextului sociopolitic actual. Drept urmare, nu pot sa va spun exact cand vor fi disponibile noile placi grafice in magazine, respectiv ce pret real vor avea acestea.

Conform celor de la AMD, RX 6650XT, RX 6750XT si RX 6950XT ar trebui sa fie disponibile in magazine incepand de astazi, preturile recomandate fiind 399USD, 549USD, respectiv 1099USD. Asta inseamna ca cel putin la nivel teoretic ar trebui sa vedem GIGABYTE Radeon RX 6950XT Gaming OC 16G comercializata in magazine pentru aproximativ 6000 RON. Ramane de vazut daca lucrurile vor sta asa sau nu, cert este ca pe noi nu ne mai mira nimic in ultimii ani.

Trecand insa peste aspectul mercantil al problemei, din punct de vedere tehnologic cei de la AMD au reusit o lansare impresionanta, intrecand fostul varf de gama RTX 3090 fara prea mari probleme, dar mai ales fara a abuza sursele de alimentare in acelasi mod in care o face noul varf de gama Nvidia, RTX 3090Ti.

Practic, AMD au demonstrat inca o data ca sunt capabili sa concureze la varf, indiferent daca discutam despre procesoare sau placi video, oferind produse puternice si echilibrate, precum si tehnologii complementare, cum ar fi FidelityFX Super Resolution sau Smart Access Memory, gamerii avand astfel toate ingredientele necesare pentru a opta pentru o platforma integrala AMD.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: