Review – Nvidia GeForce GTX 1060 – Round-up VGA 2016
Prezentare
Placa urmeaza linia de design lansata odata cu GTX 1080, insa este complet diferita din punct de vedere al constructiei. Astfel, masca de aluminiu se imbina cu plasticul, “radiatorul” pe care il vedem in poze fiind de fapt o bucata de plastic cu striatii care acopera radiatorul propriu-zis.
Nvidia GeForce GTX 1060 este dotata cu conectica standard a seriei (DVI, HDMI, 3 x Display Port) si un conector PCI-E cu 6 pini. PCB-ul este mai scurt decat sistemul de racire, iar conectorul PCI-E este montat pe sistemul de racire, nu pe PCB.
Comentarii
NICE CARD !
Best buy . Se pare ca si-au luat-o astia de la AMD de la NVIDIA din nou.
Nu m-as fi asteptat la diferente asa mari intre rx 480 si gtx 1060 , mai ales ca amd foloseste arhitectura pe 14 nm , iar nvidia 16nm.
In concluzie GTX 1060 este mai performanta si mai eficienta din puct de vedere al consumului.
Chiar lipsea un GTX 970 din roundup-ul ala…
Ah, acum vazut EVGA GTX 970 SC, scuze..
Astia de la nvidia v-au dat bani, de ce puneti 1060 inainte de r9 390x? cand 390x scoate un scor mai bun? jeg de site
Momentan nu as zice ca si-au luat-o, cat timp 480 e 1400 si 1060 e 1600. Diferenta de performanta, diferenta de pret, nu e nimic iesit din comun acum, in secunda asta.
George – vezi ca are mai multe pagini review-ul, numara mai bine. Si daca te mai exprimi in felul asta zbori de aici instantaneu.
da?imi cer scuze dar pe fiecare pagina 1060 e pusa la loc de cinste, te rog verifica!
george..eternul nemultumit.
E fix jumate dintr-un 1080. Cum a fost si 960, fix jumate dintr-un 980. Nvidia a jucat safe si clasic, nimic nou sau wow aici. Nici macar ahitectura, care-i maxwell on higher clocks, if u get my point…
Hai cu volta, sa vedem ceva noutati ca deja e boring, s-a schimbat node-ul dar nimic altceva.
Monstru: Ca si value (bani/performance) intre un GTX 1060 (~1600 lei – emag/garaj) si un GTX 970 (~1250 lei – altex) nu ti se pare ca un GTX 970 e mai “value”? 🙂
Placa e destul de buna pe fhd, singurul incovenient e pretul, dar poate aparea vreo oferta sa o prindem pe la 1500
george –
Cred ca iti dai seama ca graficele sunt facute in Excel, manual. Nu le ordonez in functie de rezultatele obtinute in fiecare benchmark ci de performanta obtinuta per total.
\
In 3DMark 1060 este peste 390X, in GTA V este peste, in Tomb Raider e peste, in Shadow of Mordor e peste in 2 cazuri din 4 si lista continua. Daca placile sunt pe acolo nu prea conteaza pe care o pun mai sus, conteaza rezultatele. Iar in cazul asta vroiam ca ambele 1060-uri sa fie langa GTX 980 in grafice ca sa putem compara mai usor. Asta e ideea, nu bohoo 390X, etc.
butcher – cel mai ieftin 1060 o sa fie cam 1280 in cateva zile. Iat 970-ul ala de la Altex e o mizerie dupa parerea mea.
George, placile nu sunt orientate dupa performanta.
Monstru – ati pus imaginea pentru Tomb Raider 2560 x 1440 de doua ori.
Multumesc Florin, am corectat.
Nice card & review!
Multumim!
Ma asteptam sa fie peste 480, dar parca nu si mai eficienta la consum, temperaturi si zgomot…
Imi cam pare rau de AMD. Mana moarta pana la Vega sau cum i-o zice…
Artanis – Maxwell a fost foarte eficient de la bun inceput. Bibilit si trecut pe un die-shrink e si mai eficient. GCN-ul AMD a fost power-hog de la inceput, bibilit si trecut pe un die-shrink tot putin power-hog e si acum. Vega va fi tot GCN…
Salutare , testele in doom sunt facute in vulkan sau opengl ?
Testele in DOOM sunt facute in ultima versiune a jocului care se descarca de pe Steam. Daca update-ul la Vulkan se face automat, atunci e Vulkan. Daca nu, e Open GL.
pai nu 🙂 default este opengl , trebuie selectat enginele jocului ori opengl ori vulkan , vulkan nu inlocuieste opengl 🙂 are pana si alt exe jocul , daca nimeni nu a schimbat nimic este 100% in opengl , zic pentru ca am testat acum o zi gtx 9980-ul meu care scoate up to 120 fps-uri in vulkan si numerele alea din grafice nu par a fi in vulkan …. era interesant si un test in vulkan 🙂
Nu este o problema sa testez cateva dintre placi si in Vulkan. Cum testele au inceput acum o luna si update-ul cu Vulkan a aparut de curand, cred ca e destul de logic de ce nu am putut testa asa. Dar pot compara in Vulkan 980, 1060, 480, etc. Uite o idee buna pentru testul cu 480 custom 🙂
Sa speram ca volta va fi dx12/vulkan friendly, GCN style. Ca treaba cu pascalul, cum a devenit el si cat de apropriat e de maxwell, plus stationarea pe 28nm in context, deja le stim. Speram ca volta sa fie orientat spre dx12/vulkan. Ca amd-ul cu GCN-ul lor bibilit, s-a vazut ca in DOOM, ruland pe vulkan are beneficii in procent destul de mari (stiu vulkan si dx12, impreuna cu async shaders/compute, se traduce diferit in fiecare joc), iar pascalul nu are nimic.
Nu amd-ul a venit prima data cu placi dx11 ready si cu tesalare ? Si nvidia incet, incet, cum au trecut anii i-au batut pe cei de la amd in dx11 si in tesalare ? Nvidia cred ca e o companie care mulge piata cat poate, pana la saturatie, aka. cand se va decide la nvidia sa se orienteze full on dx12/vulkan, amd-ul o va lua pe coaja.
Calin – arhitecturile viitoare (deci nu actualul nod bibilit putin) vor fi DX12 in ambele cazuri, asta e logic. Cam asa s-a facut trecerea intotdeuna (unii mai devreme, ceilalti mai tarziu) de la DX8 incoace 🙂
Frumos round-up.
Mi-a placut faptul ca ai inclus si placi mai vechi gen 950/960
Chiar sunt curios unde vom gasi la noi GTX1060 @~1300lei 🙂
Keep up the good job!
Onlinerii mari, in curand, din cate stiu eu 🙂
Am incercat sa includ cat mai multe placi pentru a ajuta oamenii sa isi formeze o opinie, pentru ca multi dintre voi chiar au acele placi.
Competitie interesanta pentru RX 480. Probabil partenerii AMD asteptau aceasta lansare inainte de a afisa preturile.
Ah, doar daca Nvidia nu ar fi asa cu*rve pentru bani…:P
@monstru ai spus ca nu ti-a placut cum arata PCB-ul 480. Poti detalia putin? Pentru ca din cate am inteles eu de pe youtube VRM-ul este foarte puternic, iar unele componente sunt aceleasi cu cele de pe placile mult mai scumpe.
M-ai pierdut la faza cu “din cate am inteles eu de pe YouTube” …
Este un economat, asta nu mi-a placut la PCB-ul lui RX 480. Puteau utiliza un PCB full si un conector cu 8 pini. Nu cu etajul de alimentare de pe PCB am eu o problema, am o problema cu modul in care a fost gandit PCB-ul si alimentarea per total, pentru consumul asta, astfel incat au reusit sa depaseasca specs-urile PCI-E.
Pastrand proportiile (consum diferit, etc), cam la fel de economat este si PCB-ul de pe GTX 1060 FE. Uita-te in schimb la MSI si lucrurile se schimba instantaneu.
^ De ce ? Pentru ca toata lumea i-a batut la cap pe cei de la AMD, ca placile lor consuma mult, si sunt calorifere. Au vrut sa puna in asa fel incat sa para o placa mai, “nvidia style” maxwell/pascal, referitor la consum. Cu asta si-au stricat varianta de referinta. Oricum au mai nerfuit-o prin driver. Si nu multa lumea cred ca si-a luat referinta. Its all ok in the end.
Cand s-a descoperit treaba cu 3.5gb vram pe 970, era mai grava dupa parerea mea (stiu povestea de atunci cum s-a impartit gm204-le, si mai bine de 3.5gb + 0.5gb nu se putea..)
Ma repet din nou in jocurile direct X 12 AMD cu RX 480 sta destul de bine mai ales la pretul unui RX 480 cu 4 giga de ram iar nVidia 1060 nu exceleaza decat prin marele efort al nucleului Pascal capabil de minim 1600 Mhz …acum ceva timp in urma Fury X era cu putin peste 980 iar acum depaseste lejer un 980 TI si se apropie de 1080 in jocurile direct X 12
@Monstru scuze:) ar fi trebuit sa fiu mai explicit.
https://www.youtube.com/channel/UCrwObTfqv8u1KO7Fgk-FXHQ
Canalul acesta face analize ale alimentarii si uneori chiar modificari placilor cum ar fi adaugare de condensatori, intreruperea pinilor etc.
Am inteles raspunsul tau, multumesc.
@CalinTM cred ca mai degraba AMD au vrut sa prinda mai mult din piata mobile. Am impresia ca asta au si spus la un moment dat. Ori stii ca aceasta piata este foarte sensibila in ceea ce priveste consumul. Oricum trebuiau sa recupereze la acest capitol.
Adica exact ce faceam noi acum multi ani, dar in mod film ca sa inteleaga toata lumea, nu? 🙂
AMD pot prinde mai mult din ce piata vor ei, asta nu este un motiv sa pui o mufa de 6 pini in loc de una de 8. Dupa cum poti vedea nu au recuperat la acest capitol, iar faptul ca au tratat PCB-ul ala asa nu ii ajuta deloc.
Tocmai de aceea ard de nerabdare sa pun mana pe un Custom – vreau sa vad cum se comporta nucleul de fapt, nu pe o chestie mica, ciuntita si racita insuficient.
Cel mai probabil au pus 6 pini ( RX 480 ) only pentru ca au promis un consum in 150W si pe piata de OEM sunt destul de putine statii cu 2×6 pini sau 8 pini … ce sa faci si cu marketingu asta , in prezentarea initiala ziceau 5.5 TFLOPs si acuma are 5.8 , au mai ridicat si un pic frecventa sa fie in marginea de performanta , nu e de mirare ca nu merge prea mult OC fara as devina instabila 1266 fiind deja spre limita superioara , au promis 1500MHz dar cred ca mai mult de 1400 nu scot pe aer sau apa pe cardul reference.
Wow, nice article!
Amd maybe next year 🙂
Deci acelasi plan in fiecare an pentru nvdia, sincer 1060-ul nu se afla peste 980, sau este cat el deoarece driverele nvidia! Cine nu le iubeste? 😀
@monstru nu eram asa pasionat de PC atunci, ma bucur in schimb ca v-am gasit.
Da, si eu astept variantele custom si in functie de performantele lor ma decid daca voi investi in 480, 470 sau voi mai astepta o generatie.
@mingorad poti trage 150W si prin 6 pini daca iti permite sursa, cei 2 aditionali sunt impamantare parca.
Daca nu ma inseala memoria la un moment dat chiar am vazut conetori in care cei doi pini erau legati la ceilati pini (adica nu aveau fir pana in sursa).
In prezentarea initiala imi aduc aminte ca scria ~5 TFLOPs.
Superb review-ul ca de obicei, bine documentat si argumentat. Graficele arata clar ca producatorii de placi video in general si Nvidia in special imping lucrurile spre gamingul 4k, ceea ce e normal dintr-un anumit punct de vedere, mai ales din perspectiva celor cu bugete generoase. Pentru amarastenii care inca mai joaca “doar” in 1080p producatorii nu au momentan alternative, cel putin seria 10 nu are un astfel de target. In 2005 dadeam pe o placa mainstrem(6600GT) 750RON, acum 1060 e considerata mainstream si costa dublu. In conditiile astea exista doua variante petru cei cu bugete mai limitate sau care pur si simplu n-au chef da dea atatia bani pe o placa video din varii motive(aici discutia e mai lunga si include mai ales penuria de jocuri de calitate aparute in ultima vreme). Fie apeleaza la SH-uri, generatii de acum 2-3 ani, fie achizitioneaza o consola si nu mai are batai de cap privind cerintele grafice.
Foamete grava la Romanica mon cher. MSi de la Emag este cu 170-200RON peste pretul din tarile cu apa calda. Nu se mai satura?
Cu o concurenta normala, aceasta placa nu s-ar fi numit GTX1060 (mainstream), ci GT1010 cel mult (adica low-end) si nu ar fi costat mai mult de 99$, dar asa se intampla cand acelasi grup de bogatani detin companii teoretic, concurente si doar nu-s prosti sa sa-si dea singuri la gioale!
Ma intreb si eu la rezolutia de 1080p la ultra cum aveti voi minim 49 de fps-uri la DOOM? In ce conditii ati testat? Si eu am 6700k fara oc, ram 3000 mhz cu totul la ultra cu vsync on, mi-a ramas constant 60 fps pana ce am terminat jocul, nici un drop nu am avut. Imi scapa ceva?
Ma scuzati am uitat sa mentionez ca ma refer la 970 GTX.
Cred ca inebunit lupu de tot in padure, varianta de la asus e 2000 de lei, pai mai pui 200 si iei 1070,daca ai chef o iei de afara cu 1550 maxim cu transport, nu imi vine sa cred, astia ne cred asa de disperati, sau doar ei sunt?
Salut, poate vreti sa adaugati de-acum incolo si Witchcer 3 la lista de benchmarkuri. Spor!
Ok placi video avem, la preturi de iti vine sa intorci capul catre o consola dar ce ne jucam de bani astia?
Stie careva cand apar bazdaganiile astea de placi si pe la noi, ca vad ca in polonia de exemplu sunt, sinpe deasupra nu la fel de scumpe ca la noi.
Bun review.
Daca AMD nu scade pretul la RX480 , nu vad cine ar cumpara placa aia – poate doar pt corssfire..
Pacat ca si AMD si Nvidia sunt mai scumpe decat in USA dar asta e…cel putin la Nvidia e asa cum au zis- GTX 1060 chiar e peste GTX 980, pe cand Rx480 de la AMD e chiar putin sub 970 ( DX11). Per total, AMD vinde mai mult BS decat Nvidia
CE gluma tare. MSI-ul din link-ul pus de Monstru “Nu mai face parte din oferta Emag” Probabil era prea ieftina si dadea Garajul (copilasul 🙂 ) faliment.
La ce nesimtire este in romania, pai varianta asus e in strainatate la 1450 de lei, la noi era 2000 daca tine tine, au lasat.o la 1800 si tot e mult niate nrsimtitu
1655 la PC Garage Sapphire RX 480. Foamea e la cote maxime.
Monstru e mai bun MSI GeForce GTX 980 GAMING 4GB (dat comanda de la altex la pretul de 1333lei ) fata da un GTX 1060 (avand preturile ceva mai mari momentan ), jocuri joc foarte putin , si momentan raman pe 1080p , cea ce ma intereseaza sunt programele de randat unde am inteles ca este important nr-ul de CUDA Cores , iar la acest capitol 980-ul este mult peste 1060. Multumesc!
Ciprian – da, iti scapa ceva, mai precis Vsync-ul…
Paul – pai vezi exact in acest articol cum se compara. Mie personal MSI-ul ala la pretul ala mi se pare o super oferta.
Stiti cumva oare de unde as putea sa cumpar un GTX 1060 Windforce OC 6G, din afara? La noi nu e niciodata pe stoc iar preturile au luat-o raza rau de tot. Sa daca nu e modelul acela macar ceva asemanator la frecventele de OC din fabrica.
Pentru photoshop cc , intre nvidia 1060 si amd rx480 ce ar fi mai bun. Ar fi diferente ?
Pingback: Review – Nvidia GeForce GTX 1060 – Round-up VGA 2016 | Stiri IT & C
Cele mai recente stiri
GamesCom 2024 – NVIDIA
Scris in 29 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi Intel Z890
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – be quiet!
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – ASRock ne arata gama de placi AMD X870 / X870E
Scris in 22 August, 2024.
GamesCom 2024 – DeepCool
Scris in 22 August, 2024.
Computex 2024 – Sharkoon
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ASRock
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – EKWB
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – G.Skill
Scris in 11 June, 2024.
Computex 2024 – ID-Cooling
Scris in 11 June, 2024.
Articole Gaming
Alte articole
Syndication
Viziteaza-ne pe Facebook
Urmareste-ne pe Twitter
Vezi ce facem pe YouTube