AMD FX-8370 Wraith Edition

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, Racire, in 16 March, 2016.

Concluzii

 

AMD Wraith este cel mai bun cooler BOX AMD testat de mine pana acum, fiind la acelasi nivel cu multe coolere de buget ce se invart in jurul sumei de 80-90 lei. Ca turatie optima eu recomand 2000rpm unde caracterul sonor al ventilatorului nu devine deranjant, coborand spre 1500rpm pierdem deja destul de mult din eficienta. Urcand spre 3000rpm nu castigam mare lucru inafara de o durere de cap provenita de la zgomotul ventilatorului, in schimb daca vrem si ceva overclocking atunci trebuie sa o suportam.

Am putut face si overclocking folosind cooler-ul AMD Wraith, obtinand stabilitate in Prime95 la 4.7GHz urcand tensiunea de alimentare la 1.4v iar temperatura stabilizandu-se la 78 oC. Aceste performante erau pana acum imposibile utilizand cooler livrat de AMD in pachetul procesoarelor sale din seria FX. Vestea buna este ca AMD a dezvoltat de asemenea si o versiune ce poate sustine un TDP de 95W, adica un frate mai mic al lui Wraith. Acesta va fi livrat impreuna cu cateva modele Athlon X4 precum si cateva APU-uri A8 si A10.

Una peste alta Wraith a aratat o performanta remarcabila pentru un cooler BOX si mi-as dori ca AMD sa-l includa sau sa ofere optiunea de cumparare a sa impreuna cu mai multe procesoare si APU-uri proprii.

 

2

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: