Intel PC Client Event – Computex 2010

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 10 June, 2010.


.

Sandy Bridge

.

Da, stiu, am lasat ce era mai bun la sfarsit. Cei de la Intel nu au facut la fel, Sandy Bridge fiind asteptat la sfarsitul acestui an. Ce va fi Sandy Bridge? Viitoarea generatie Performance/Mainstream care va inlocui actuala generatie LGA 1156. Introducand un nou socket, dar si o arhitectura monolitica in care vor fi incluse procesorul, controller-ul de memorie si nucleul grafic, Intel promite o mica revolutie prin lansarea Sandy Bridge, prin care modul in care utilizam PC-ul va fi inevitabil schimbat. Se vorbeste despre putere de calcul adaptabila (un fel de Turbo Boost intre CPU si GPU), putere grafica net superioara actualei generatii, imbunatatiri semnificative ale performantei in jocuri, mai multa autonomie pentru notebook-urile bazate pe aceasta tehnologie, s.a.m.d. Una dintre posibilitatile deschise de aceasta platforma va fi utilizarea controller-elor de tip Wii in jocurile pentru PC, fara nici un fel de penalizare de performanta. De altfel, cei de la Intel au invitat partenerii de la Sixsense pentru a face o demonstratie in acest sens, demonstratie care ne intareste convingerea ca modul in care gamerii interactioneaza cu PC-ul se va schimba odata cu introducerea acestei tehnologii pe piata.

Ce nu este Sandy Bridge? Ei bine, nu este un inlocuitor pentru Gulftown, iar viitorul platformelor enthusiast nu a fost discutat in cadrul acestei conferinte. Cu toate acestea, in cadrul unei sesiuni restranse de intrebari, am putut afla faptul ca inlocuitorul Gulftown-ului va fi lansat ulterior lansarii Sandy Bridge, si ca Intel ne pregatesc o serie de surprize in acest sens, procesoare monstruoase fiind de asemenea programate sa apara undeva in viitorul apropiat.
.

Comentarii

6 comentarii la: Intel PC Client Event – Computex 2010

 1. ady a scris pe:

  DESPRE LGA2011 NU SA ZIS NIMICA?RAMANE VALABIL SOKETUL LGA2011 PINI?

 2. Mi se pare extraordinar ceea ce faceti.

  Keep up the good work, guys!

 3. Monstru Post author a scris pe:

  LGA 1155 va fi socket-ul platformei Sandy Bridge, alte arhitecturi (desktop sau server) nu au fost luate in discutie in cadrul acestui eveniment.

  Andreea – multumim!

 4. interesant, intel trebuie sa ajunga in urma apple cu aceste conferinte si prezentari

 5. eehh…oricate prezentari s-ar face,tot Apple e nr 1 😉

 6. SilviuBC a scris pe:

  la anul o sa-mi schimb platforma..daca o sa merite o sa trec pe intel :D.
  Q: cum se cheama jocul din screen sht de la pagina 6..acela cu arma aceea si cuburile?

Lasa-ne un comentariu: