Review Intel Core i7 5775C

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 16 July, 2015.

Platforma de test

 

  
CPUIntel Core i7 4790K | Intel Core i7 5775C
MotherboardGIGABYTE GA-Z97X-OC Force
RAMGEIL Evo Corsa 16GB DDR3-2133 CL10
CoolingNoctua NH-D14 + 2 x Coolink SwiF 120P
HDDIntel SSD 730 240GB
PSUSeasonic P1200
CaseHSPC Top Deck Station
Room temp28 oC
OSWindows 7 Ultimate x64 SP1
Placa videoNvidia GeForce Titan X

Forceware 353.30 WHQL
DDR clockDDR3 2133
Timings9-11-9-28 1T

 

Broadwell este gandit pentru a functiona pe platforma Z97, socket LGA1150, prin urmare de aceasta data treaba noastra a fost destul de simpla, folosind o platforma comuna de test pentru ambele procesoare. Am comparat Intel Core i7 5775C cu Intel Core i7 4790K, atat din punct de vedere al procesorului, cat si din punct de vedere al graficii integrate. Ambele procesoare au rulat la frecvente stock.

Platforma a fost alcatuita dintr-o placa de baza GIGABYTE Z97X-SOC Force si un kit de 16GB Geil Evo Corsa DDR3 2133 CL 9. Procesoarele au fost racite de venerabilul Noctua NH-D14, impreuna cu doua ventilatoare Coolink SwiF 120P, iar sistemul de operare a fost instalat pe un SSD Intel 730 de 240 GB. Fiind vorba despre o platforma high-end, am utilizat placa grafica Nvidia GeForce GTX Titan X, impreuna cu Sursa Seasonic P1200.

Sistemul a fost testat in aer liber, pe masa de teste HSPC Top Deck Station, in conditiile in care temperatura mediului ambient s-a situat in jurul valorii de 28 oC. Ca de fiecare data, am folosit Windows 7 Ultimate x64 SP1 cu toate update-urile la zi, iar driverul video folosit a fost Forceware 353.30 WHQL. Folosim doar sisteme de operare, benchmark-uri si jocuri cu licenta, aduse la zi din punct de vedere al update-urilor.

Metodologia specifica fiecarui test va fi detaliata, acolo unde este cazul, in capitolul corespunzator testului respectiv. Ca intotdeuna, am incercat sa obtinem un set complet de teste, care sa raspunda intrebarilor unei game cat mai vaste de cititori. Astfel, avem atat teste sintetice, cat si aplicatii reale, precum si o serie de benchmark-uri dedicate overclockerilor.

Evident, avem in test si aplicatii single-threaded si aplicatii multi-threaded, aplicatii pe care le folosesc milioane de utilizatori din intreaga lume pe PC-ul personal (de exemplu IrfanView), dar si aplicatii destinate cu precadere mediului profesional (3D Studio MAX), jocuri care s-au impus ca si mediu de testare de ceva vreme, dar si unele dintre cele mai noi aparitii ale momentului, toate acestea pentru a va ajuta sa va formati o imagine cat mai completa asupra produselor despre care discutam astazi, prin prisma nevoilor voastre specifice.

Toate procesoarele au fost testate la frecventa implicita (cu toate functiile active, cum ar fi Intel Turbo Boost, EIST etc).

Comentarii

4 comentarii la: Review Intel Core i7 5775C

  1. hizo a scris pe:

    Abia astept sa vad minipc-uri Shuttle XH97V motorizate de i7-uri 5775c pe birourile secretarelor :))
    Deci… Skylake!

  2. Mihai a scris pe:

    Interesanta este solutia video integrata pentru ca va forta AMD sa apara cu solutii mai rapide. Oare peste cativa ani vor disparea GPU-urile entry-level de pe piata?
    TDP-ul este mic pentru ce putere ofera.
    Pretul este urias, probabil ca inca se pune la punct procesul de fabricatie al memoriei video in CPU sau pentru ca nu are niciun concurent de la AMD sau ambele…

  3. Monstru Post author a scris pe:

    Cred ca la un punct producatorii de placi video vor renunta la zona de pret <100 USD

  4. Ncmihai a scris pe:

    @Monstru, o greseala la pagina 23 in loc de Hitman Absolution ai scris GTA V.

Lasa-ne un comentariu: