Skylake – Intel Core i7 6700K Review

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 5 August, 2015.

Intel Core i7 6700K

Putin peste trei saptamani au trecut de la review-ul in care va prezentam noul procesor Intel pe nume Broadwell si iata ca discutam din nou despre un nou procesor Intel. Surpriza, nu-i asa?

Ei bine, nu chiar – v-am spus chiar si in articolul mentionat mai sus ca vom discuta in curand despre o noua generatie de procesoare Intel, iar daca Broadwell a reprezentat o noutate doar din punct de vedere al graficii integrate Skylake este o cu totul alta mancare de peste.

De aceasta data avem de-a face cu o lansare full force, tipica pentru Intel. Socket nou (LGA 1151), chipset nou (Z170), placi de baza noi, kituri DDR4 dual-channel si nu in ultimul rand o noua familie de procesoare, bazate pe o arhitectura noua. Dupa Haswell, Skylake este urmatorul pas important pentru Intel (si implicit pentru consumatori) asa ca astazi o sa aveti din plin despre ce citi.

SI totusi, de ce s-au abatut totusi cei de la Intel de la binecunoscutul ciclu tick-tock? Ei bine, in primul rand pentru ca trecerea spre procese de fabricatie din ce in ce mai fine este ceva mai dificila, iar punerea la punct, testarea si darea in productie a unui astfel de proces poate dura mai mult pe masura ce ne apropiem de limitele tehnologiilor cunoscute.

In al doilea rand, chiar daca procesul de fabricatie pe 14nm este gata de aproape un an, nu a existat o necesitate stringenta de a inlocui Haswell pana acum, combinatia Z97 + Haswell bucurandu-se de o popularitate foarte mare in randul consumatorilor.

In conditiile in care nu am putut discuta despre o concurenta reala pentru modelele i7 ale celor de la Intel, nu este de mirare ca au trecut mai bine de doi ani de la ultimul mare salt arhitectural. Astazi insa lucrurile se schimba, Skylake vede lumina zilei, asa ca va recomand sa va asezati comod in scaune, sa trageti aproape o cafea sau ceva rece si sa va pregatiti pentru o aventura plina de noutati! The next big thing is here!

 

CPU2

 

Comentarii

33 comentarii la: Skylake – Intel Core i7 6700K Review

Lasa-ne un comentariu: