GIGABYTE Z170X SOC Force – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 18 September, 2015.

GIGABYTE Z170X SOC Force

 
Colegul meu Matei v-a povestit despre cateva placi de baza in articolul de lansare pentru Skylake, insa a avut la indemana doar modele mainstream la momentul respectiv. Primul high-end am avut onoarea sa vi-l prezint eu, in momentul in care am publicat round-up-ul i5-urilor. GIGABYTE Z170X Gaming G1 s-a dovedit a fi o placa pe cinste, insa, pentru noi… ceva lipsea.

Acel ceva este o placa de baza high-end dedicata overclockerilor, pe care am placerea sa v-o prezint astazi. Numele ei nu cred ca mai reprezinta o surpriza pentru nimeni – GIGABYTE Z170X SOC Force ! Desigur, poze cu bestia circula deja pe internet de cateva luni, iar eu am avut ocazia sa o si vad pe viu in timpul excursiei mele in Taiwan, doar ca nu am avut voie sa va povestesc despre ea pana acum. Ei bine, acum, in buna traditie LAB501, suntem probabil primul site din lume care publica o prezentare completa a bestiei.

Seria “OC” a celor de la GIGABYTE s-a nascut in urma 4 ani, prin lansarea monstrului denumit GIGABYTE X58A-OC. Seria a luat o pauza in vremurile Z68 si Z77, desi schema coloristica si ideologia din spate s-a pastrat. A revenit insa in forta odata cu lansarea chipset-ului Z87, in doua arome – GIGABYTE Z87X-OC si apoi Z87X-SOC Force iar modelele bazate pe chipset-ul Z97 au reprezentat cireasa de pe tort, seria fiind completa.

Accesibila Z97X-SOC, excelenta Z97X-SOC Force si evident cea mai buna placa de baza pentru overclocking pe Z97, adica Z97X-SOC Force LN2, au consolidat renumele seriei OC de la GIGABYTE. Nu in ultimul rand, GIGABYTE X99-OC Champion a dat dovada de aceleasi caracteristici, fiind probabil cea mai completa placa de baza pentru overclocking pe X99.

Cu asemenea inaintasi si pedigree, este lesne de inteles ca asteptam cu mare interes GIGABYTE Z170X SOC Force. Si chiar daca vom lasa pentru alta data testele extreme, astazi vom analiza in detaliu cea mai recenta placa de baza lansata de GIGABYTE, asa ca aveti ce vedea. Sa-i dam drumul!

 
Intro

Comentarii

Un comentariu la: GIGABYTE Z170X SOC Force – Prezentare

  1. sunt curios care va fi prețul cu care se va comercializa în Romania

Lasa-ne un comentariu: