Prezentare – Z590 AORUS Master, Z590 AORUS Pro AX si Z590I AORUS Ultra

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 8 February, 2021.

Z590 AORUS Master

 
Chiar daca procesoarele Intel Rocket Lake se lanseaza de-abia in luna Martie, placile de baza Z590 si-au facut deja aparitia, fiind compatibile atat cu procesoarele din seria Rocket Lake, cat si cu actuala gama de procesoare Intel Comet lake. Desigur, in cazul celor din urma nu vom beneficia de pe urma conectivitatii PCI-E 4.0, controller-ul fiind inclus in noile procesoare Intel, asta nu inseamna insa ca noile placi de baza nu merita atentia noastra.

In fond, acestea aduc noutati cum ar fi suportul nativ pentru PCI-E 4.0, in cazul procesoarelor Rocket Lake, mai precis 20 de lane-uri PCI-E 4 care vor fi impartite intre slot-urile PCI-E si stocarea M.2. De asemenea, de aceasta data avem suport nativ in chipset pentru conectivitate USB 3.2 Gen 2×2 (20 Gbps) si nu in ultimul rand, latimea de banda a conexiunii DMI dintre procesor si chipset este acum dubla (PCI-E 3.0 x8, fata de x4 in cazul generatiilor anterioare).

Cei de la GIGABYTE s-au miscat usor iesit din comun anul acesta, primul model primit la teste fiind GIGABYTE Z590 Vision G. Nu a trecut insa mult timp si am primit clasica tripleta Master / Pro / ITX, vedetele articolului de astazi fiind Z590 AORUS Master, Z590 AORUS Pro AX si Z590I AORUS Ultra. Da, GIGABYTE au inlocuit seria AC cu Ultra, in cazul modelului ITX.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Z590 AORUS Master, Z590 AORUS Pro AX si Z590I AORUS Ultra

  1. Dor a scris pe:

    Complet de acord cu finalul: “Ramane de vazut pentru ce preturi vor fi comercializate […] in magazine si cand exact isi vor face aparitia”. Contează prețul și celorlalte componente. Acum un procesor cu grafică integrată e mai atrăgător ca niciodată.

  2. Costin a scris pe:

    Aș adăuga că la fel de bine o să trebuiască să analizăm și performanța și prețul procesoarelor din seria Rocket Lake pentru a alege tabăra.
    Dacă mai aveți plăcile la îndemână.. ce serie este chipul ITE? 😀
    Să știu dacă mai dau plasă cu 7mii de headere PWM ce sheruiesc acelasi canal PWM..

    Aș mai fi curios de ce tot bagă pe gât wifi 😐

Lasa-ne un comentariu: