Prezentare – Z590 AORUS Master, Z590 AORUS Pro AX si Z590I AORUS Ultra

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 8 February, 2021.

Concluzii

 
Asa cum ne-au obisnuit cei de la GIGABYTE in ultimii ani, gama Z590 este coerenta, solida, oferind dotari pentru majoritatea gusturilor si buzunarelor. Astfel, varful de gama este Z590 AORUS Xtreme, urmat de Z590 AORUS Master, prezentata in articolul de fata, Z590 AORUS Ultra, GIGABYTE Z590 Vision G, Z590 AORUS Pro AX si Z590I AORUS Ultra (prezentate de asemenea in articolul de fata), Z590 AORUS Elite AX, Z590 AORUS Elite, GIGABYTE Z590 Vision D, prezentata in urma cu doua saptamani, GIGABYTE Z590 Gaming X, GIGABYTE Z590 UD AC si GIGABYTE Z590 UD.

Remarcam in primul rand lipsa unui model m-ATX (Elite s-ar fi potrivit de minune), precum si numarul ridicat de modele mainstream si high-end, prin comparatie cu cele 3 modele entry-level. Pe de alta parte, acest lucru este oarecum firesc, Z590 fiind un chipset high-end. Nu in ultimul rand, multi producatori acorda mult mai multa atentie acum seriilor dedicate procesoarelor AMD, pentru ca, de ce sa nu recunoastem, asa este si normal, in conditiile in care acestia detin coroana performantei indiferent de segment.

Chiar si asa, Z590 AORUS Master, Z590 AORUS Pro AX si Z590I AORUS Ultra sunt placi solide, care ne ofera o abundenta de dotari. Fiecare are un etaj de alimentare solid, chiar daca acestea sunt diferite, fiecare ofera conectivitate USB 3.2 Type-C Gen 2×2, fiecare ofera conectivitate nativa USB 3.2 Gen 2 si fiecare ofera cel putin un slot PCI-E 4.0 x16, respectiv minim un slot M.2 PCI-E 4.0. Retineti insa, pentru a putea beneficia de pe urma conectivitatii PCI-E 4.0 va trebui sa utilizam un procesor din seria Rocket Lake.

Per total, primim o alimentare solida, o conectica adusa la zi, conectivitate la retea ultra-rapida, solutii audio de ultima generatie si cam tot ce ne-am putea dori la capitolul dotari. Ramane de vazut pentru ce preturi vor fi comercializate Z590 AORUS Master, Z590 AORUS Pro AX si Z590I AORUS Ultra in magazine si cand exact isi vor face aparitia.

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – Z590 AORUS Master, Z590 AORUS Pro AX si Z590I AORUS Ultra

 1. Dor a scris pe:

  Complet de acord cu finalul: “Ramane de vazut pentru ce preturi vor fi comercializate […] in magazine si cand exact isi vor face aparitia”. Contează prețul și celorlalte componente. Acum un procesor cu grafică integrată e mai atrăgător ca niciodată.

 2. Costin a scris pe:

  Aș adăuga că la fel de bine o să trebuiască să analizăm și performanța și prețul procesoarelor din seria Rocket Lake pentru a alege tabăra.
  Dacă mai aveți plăcile la îndemână.. ce serie este chipul ITE? 😀
  Să știu dacă mai dau plasă cu 7mii de headere PWM ce sheruiesc acelasi canal PWM..

  Aș mai fi curios de ce tot bagă pe gât wifi 😐

Lasa-ne un comentariu: