Prezentare – AORUS Z370 Gaming 7

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 26 September, 2017.

AORUS Z370 Gaming 7

 
Au mai ramas mai putin de 10 zile pana cand procesoarele din familia Coffe Lake vor fi lansate oficial, iar noi va vom delecta cu un review marca LAB501, cu toate testele de rigoare. Ne asteapta lucruri mari, pentru ca de data aceasta chiar avem parte de schimbari semnificative, chiar daca nu avem de-a face cu o arhitectura noua. De la modele Core i3 cu 4 nuclee si 4 fire de executie, trecand prin ceea ce probabil va deveni preferatul gamerilor, adica Intel Core i5 8600K, dotat cu 6 nuclee si 6 fire de executie si pana la varful de gama Intel Core i7 8700K dotat cu 6 nuclee si 12 fire de executie, vom avea de-a face cu un numar mai ridicat de nuclee fata de generatiile anterioare, cu frecvente mai ridicate si implicit cu o performanta superioara seriei Kaby Lake.

Desigur, cei de la Intel nu se sfiesc sa ne dezamageasca inca odata in privinta unor aspecte importante, prin urmare, chiar daca procesoarele din familia Coffe Lake folosesc tot socket-ul LGA1151, asezarea contactelor fiind indentica, cel putin in momentul de fata nu putem utiliza un procesor Coffe Lake pe o placa de baza Z270 (reciproca fiind de asemenea valabila). Prin urmare, producatorii de placi de baza au pregatit o noua serie de modele, construite in jurul chipset-ului Z370.

Acum, sa nu va inchipuiti ca Z370 este un chipset nou, care aduce nenumarate functii in plus – nu este cazul. Diferentele fata de Z270 sunt minore – asta nu inseamna insa ca nu va trebui sa achizitionati o noua placa de baza daca doriti sa treceti de la Kaby Lake la Coffe Lake, ca sa nu mai amintesc faptul ca va trebuie sa platiti si un pret usor mai ridicat pentru procesor – deh… Intel.

Vom aborda aceste aspecte in review-ul de lansare, pana atunci nu ar strica sa aruncam o privire asupra placilor de baza dotate cu “noul” chipset. In fond, entuziastii vor fi destul de incantati de ce vor gasi in review-ul nostru de lansare, prin urmare vor exista mai multi utilizatori care vor cauta o placa de baza noua. Prima placa de baza Z370 care a ajuns pe masa noastra de teste se numeste AORUS Z370 Gaming 7 si este unul dintre modelele de varf din portofoliul AORUS / GIGABYTE.

 

Comentarii

10 comentarii la: Prezentare – AORUS Z370 Gaming 7

  1. Dacus a scris pe:

    “AORUS Z370 Gaming 7 este dotata cu 3 slot-uri PCI-E 3.0 x16 (x16, x8 si x4)”

    “AMD Ends Crossfire For More Than 2 GPUs – Now Calls It mGPU… much like Nvidia did, AMD will only support Multi-GPU rendering with two cards from now on. There is a second development, AMD is not calling Multi-GPU rendering Crossfire any longer. They just call it mGPU or Multi-GPU.”

    Exact ce bănuiam. Pentru “gaming” se vor folosi de acum maximum două plăci video, deci plăcile cu 3 sloturi PCI-E 3.0 vor dispărea. Vor rămâne în viitor numai două slot-uri PCI-E 3.0 pe o placă de “gaming”. Sau așa ar trebui să se întâmple în mod logic.

    Profesioniștii în ale gaming-ului și main-stream-ul vor folosi o placă video, iar minusculul procent de mega-super-entuziaști cu bani va folosi maximum două plăci video pentru a juca jocurile pe monitoare 4k, la setări maxime.

    Plăcile cu multe porturi PCI-E vor rămâne pentru mineri și cei ce fac multi-gpu computing.

  2. Monstru Post author a scris pe:

    AMD renunta la Crossfire pentru ca solutiile multi-GPU nu mai sunt vendor dependent sub DX12….

    Pe de alta parte, oricum pentru gaming nu s-au folosit mai mult de 2 placi video decat intr-un procent infim…

  3. Dacus a scris pe:

    He, he. Bravo Gigabyte!
    La o privire mai atentă a fotografiilor tuturor plăcilor prezentate la pagina 6, am observat că placa Gigabyte Z370 HD3P are port LEGACY PCI (durerea mea). M-am liniștit :).

  4. Cristi a scris pe:

    Nu era mai destept pentru Intel sa vanda niste procesoare noi alora cu placi z170/270?

    Daca trebuie iar placa de baza noua trebuie sa fie al nabii de bun Covfefe asta ca sa nu iti iei Ryzen.

  5. Marian a scris pe:

    Acum mingea e pe terenul dezvoltatorilor de software/jocuri sa invete sa foloseasca mai multe fire de executie si pregatirea aplicatiilor pt DX12.
    Sa inteleg ca dupa ce intra DX12 in paine nu mai vor exista limitele astea(decente) de 2 gpu per PC ?
    Coffee Lake e tot un Sky lake cu doua nuclee si 4 fire de executie in plus. Din bench CPU-Z reiese doar un avantaj in teste de 2.7% la single core si 48% la multi core. Zvonurile spun ca se overclock-eaza mai bine si mai rece.
    Cred ca astept a doua generatie de procesoare cu DDR5 😀

  6. Monstru Post author a scris pe:

    Teoretic, cu ajutorul DX12 poti utiliza mai multe GPU-uri, inclusiv GPU-uri de la producatori diferiti, impreuna (Nvidia + AMD). Daca si cine va implementa asta…ramane de vazut.

  7. Liviu a scris pe:

    Speram si eu la o posibilitate de upgrade de la i7 6700 …la 8700 .. dar cu hapsaneala Intel … n-ai vazut asa ceva … Si nici invers nu sunt compatibile .. ca sa zicem … as astepta dupa proc … cu o placa Z370 … daca ar fi compatibila cu Skylake flausatu` meu … dar nu e …. si ma enerveaza … De-al dreq` o sa recomand numa` RYZEN … + Ca sunt decent de performante ! Cheers boys

  8. Nu te speria, ca AMD se pare ca a apucat-o pe acelasi traseu cu ZEN2. procesoare noi
    (2018 (Pinnacle Ridge 12nm)), chipset-uri noi (X470/B450/A420), mb noi. Tare mi-e ca Pinacle ridge nu va fi compatibil cu X370 si B350. Poate baieti de la LAB501 stiu mai mult si imi pot risipi temerea asta. Merci.

  9. Nu te speria, ca AMD se pare ca a apucat-o pe acelasi traseu cu ZEN2. procesoare noi
    (2018 (Pinnacle Ridge 12nm)), chipset-uri noi (X470/B450/A420), mb noi. Tare mi-e ca Pinacle ridge nu va fi compatibil cu X370 si B350. Poate baietii de la LAB501 stiu mai mult si imi pot risipi temerea asta. Merci.

  10. Daniel Necula a scris pe:

    E compatibil socket-ul cu Noctua NHD14 ? Initial luasem adaptor pentru socket 2066 dar m-am linisit si astept sa apara la vanzare 8700 fara K (are turbo boost mai mult decat suficient).

Lasa-ne un comentariu: