Prezentare – AORUS Z370 Gaming 7

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 26 September, 2017.

Concluzii

 
AORUS Z370 Gaming 7 rafineaza reteta introdusa pe piata odata cu Z270X Gaming 7, placile fiind similare din anumite puncte de vedere (slot-uri PCI-E, back-panel), cu exceptia unor diferente importante, cum ar fi etajul de alimentare al procesorului, renuntarea la conexiunile inutile (S-ATA Express si U.2), prezenta condensatorilor WIMA in componenta solutiei audio sau prezenta header-ului USB 3.1 Gen 2 Type-C frontal.

Un alt aspect imbunatatit, din punctul meu de vedere, este desgin-ul, AORUS Z370 Gaming 7 fiind o placa de baza cu un aspect sobru, prin comparatie cu accentele albe supradimensionate de pe Z270X Gaming 7. Per total, avem de-a face cu un produs rafinat, de care vom avea nevoie daca dorim sa utilizam un procesor din familia Coffe Lake.

Cei de la GIGABYTE s-au miscat rapid in cazul acestei lansari, prin urmare puteti admira pe pagina urmatoare o galerie cu majoritatea modelelor din noua gama de produse. Nu am introdus acolo si modelul prezentat in articolul de astazi, dar nici placa de baza pe care am efectuat testele de procesor pentru lansarea Coffe Lake. Oricum, merita remarcat faptul ca in line-up-ul Z370 nu vedem momentan modele high-end cum au fost Gaming 8 sau Gaming 9…

Acum, ramane de vazut ce modele vor lansa si ceilalti producatori si care dintre acestea isi vor gasi rapid drumul inspre masa noastre de teste. Pana atunci, nu uitati ca pe data de 5 Octombrie v-am pregatit un test ca la carte in care vom analiza cele mai noi procesoare din cea de-a 8-a generatie Intel Core, mai precis Coffe Lake. Tot pe o placa de baza AORUS, dar de data aceasta pe una ceva mai accesibila. Va fi interesant…

 

Comentarii

10 comentarii la: Prezentare – AORUS Z370 Gaming 7

 1. Dacus a scris pe:

  “AORUS Z370 Gaming 7 este dotata cu 3 slot-uri PCI-E 3.0 x16 (x16, x8 si x4)”

  “AMD Ends Crossfire For More Than 2 GPUs – Now Calls It mGPU… much like Nvidia did, AMD will only support Multi-GPU rendering with two cards from now on. There is a second development, AMD is not calling Multi-GPU rendering Crossfire any longer. They just call it mGPU or Multi-GPU.”

  Exact ce bănuiam. Pentru “gaming” se vor folosi de acum maximum două plăci video, deci plăcile cu 3 sloturi PCI-E 3.0 vor dispărea. Vor rămâne în viitor numai două slot-uri PCI-E 3.0 pe o placă de “gaming”. Sau așa ar trebui să se întâmple în mod logic.

  Profesioniștii în ale gaming-ului și main-stream-ul vor folosi o placă video, iar minusculul procent de mega-super-entuziaști cu bani va folosi maximum două plăci video pentru a juca jocurile pe monitoare 4k, la setări maxime.

  Plăcile cu multe porturi PCI-E vor rămâne pentru mineri și cei ce fac multi-gpu computing.

 2. Monstru Post author a scris pe:

  AMD renunta la Crossfire pentru ca solutiile multi-GPU nu mai sunt vendor dependent sub DX12….

  Pe de alta parte, oricum pentru gaming nu s-au folosit mai mult de 2 placi video decat intr-un procent infim…

 3. Dacus a scris pe:

  He, he. Bravo Gigabyte!
  La o privire mai atentă a fotografiilor tuturor plăcilor prezentate la pagina 6, am observat că placa Gigabyte Z370 HD3P are port LEGACY PCI (durerea mea). M-am liniștit :).

 4. Cristi a scris pe:

  Nu era mai destept pentru Intel sa vanda niste procesoare noi alora cu placi z170/270?

  Daca trebuie iar placa de baza noua trebuie sa fie al nabii de bun Covfefe asta ca sa nu iti iei Ryzen.

 5. Marian a scris pe:

  Acum mingea e pe terenul dezvoltatorilor de software/jocuri sa invete sa foloseasca mai multe fire de executie si pregatirea aplicatiilor pt DX12.
  Sa inteleg ca dupa ce intra DX12 in paine nu mai vor exista limitele astea(decente) de 2 gpu per PC ?
  Coffee Lake e tot un Sky lake cu doua nuclee si 4 fire de executie in plus. Din bench CPU-Z reiese doar un avantaj in teste de 2.7% la single core si 48% la multi core. Zvonurile spun ca se overclock-eaza mai bine si mai rece.
  Cred ca astept a doua generatie de procesoare cu DDR5 😀

 6. Monstru Post author a scris pe:

  Teoretic, cu ajutorul DX12 poti utiliza mai multe GPU-uri, inclusiv GPU-uri de la producatori diferiti, impreuna (Nvidia + AMD). Daca si cine va implementa asta…ramane de vazut.

 7. Liviu a scris pe:

  Speram si eu la o posibilitate de upgrade de la i7 6700 …la 8700 .. dar cu hapsaneala Intel … n-ai vazut asa ceva … Si nici invers nu sunt compatibile .. ca sa zicem … as astepta dupa proc … cu o placa Z370 … daca ar fi compatibila cu Skylake flausatu` meu … dar nu e …. si ma enerveaza … De-al dreq` o sa recomand numa` RYZEN … + Ca sunt decent de performante ! Cheers boys

 8. Nu te speria, ca AMD se pare ca a apucat-o pe acelasi traseu cu ZEN2. procesoare noi
  (2018 (Pinnacle Ridge 12nm)), chipset-uri noi (X470/B450/A420), mb noi. Tare mi-e ca Pinacle ridge nu va fi compatibil cu X370 si B350. Poate baieti de la LAB501 stiu mai mult si imi pot risipi temerea asta. Merci.

 9. Nu te speria, ca AMD se pare ca a apucat-o pe acelasi traseu cu ZEN2. procesoare noi
  (2018 (Pinnacle Ridge 12nm)), chipset-uri noi (X470/B450/A420), mb noi. Tare mi-e ca Pinacle ridge nu va fi compatibil cu X370 si B350. Poate baietii de la LAB501 stiu mai mult si imi pot risipi temerea asta. Merci.

 10. Daniel Necula a scris pe:

  E compatibil socket-ul cu Noctua NHD14 ? Initial luasem adaptor pentru socket 2066 dar m-am linisit si astept sa apara la vanzare 8700 fara K (are turbo boost mai mult decat suficient).

Lasa-ne un comentariu: