GIGABYTE Z170X SOC Force – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 18 September, 2015.

 
Pentru ca am vrut sa va prezentam placa cat mai repede am lasat deoparte momentan testele mai aprofundate (in special sub-zero) insa nu am putut rezista tentatiei de a vedea cat de rapid putem overclocka un Core i7 6700K. Putem face acest lucru din BIOS sau la fel de rapid din Windows, cu ajutorul GIGABYTE Tweak Launcher.

In primul rand am vrut sa vedem de ce voltaj avem nevoie pentru a intra in Windows la 5GHz, iar procesorul nostru s-a multumit cu doar 1.42v. Apoi am vrut sa vedem la ce frecventa maxima putem rula SuperPi pe aer si ne-am oprit la 5.1GHz, cu un voltaj setat de 1.57v, adica 1.54v masurati cu multimetrul, cu Load Line Calibration setat pe Turbo.

Daca veti achizitiona o astfel de placa de baza in momentul in care va aparea in magazine, va sfatuiesc sa folositi versiunea de CPU-Z dedicata (GIGABYTE OC) pentru ca aceasta citeste corect voltajul setat. Momentan, versiunea standard de CPU-Z nu citeste corect voltajul procesorului.

De asemenea, trebuie sa specific ca in momentul de fata, prima versiune de BIOS nu se impaca bine cu toate tipurile de profile XMP, anumite memorii de exemplu trebuind setate manual in parametrii de pe eticheta.

 
Core i7 6700K ES – 5100MHz SuperPi AirCooled
 
SPi

SPi2

 

Mai jos puteti vedea cum arata aplicatia HW OC App si ce parametrii putem ajusta/monitoriza. Putem ajusta BCLK-ul si multiplicatorul precum si majoritatea voltajelor importante. De asemenea, putem monitoriza cele mai importante temperaturi din sistem precum si vitezele de rotatie ale ventilatoarelor. Toate aceste activitati pot fi efectuate fara a intrerupe ce vedem pe display-ul PC-ului.
 

 
Nu in ultimul rand, schimband procesorul cu un exemplar retail, am reusit sa rulam SuperPi la 5200MHz, in timp ce frecventa Uncore-ului a ajuns la 5100MHz. Toate acestea in conditiile in care procesorul a fost racit pe aer, de catre credinciosul nostru Noctua NH-D14.
 
Core i7 6700K Retail – 5200MHz SuperPi AirCooled

 
Spi3

Comentarii

Un comentariu la: GIGABYTE Z170X SOC Force – Prezentare

  1. sunt curios care va fi prețul cu care se va comercializa în Romania

Lasa-ne un comentariu: