GIGABYTE Z170X SOC Force – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 18 September, 2015.

 
Spre deosebire de inaintasii sai spartani, GIGABYTE Z170X SOC Force ofera o serie intreaga de dotari si pentru utilizare zilnica. Astfel, avem la dispozitie 3 conexiuni S-ATA Express si 8 conectori S-ATA 3, pe langa cele 3 sloturi M.2 despre care v-am povestit deja. Langa acestea gasim doi conectori USB 2.0 dedicati overclockerilor sau celor care utilizeaza placa de baza pe o masa de teste, iar langa acestea gasim un conector PCI-E 6 pin care alimenteaza suplimentar placile video in momentul in care le impingem la maxim sub azot.

Si daca tot am amintit cuvantul USB, trebuie sa va spun ca GIGABYTE Z170X SOC Force este dotata cu 2 header-e USB 3.0 (4 conectori frontali USB 3.0) si 4 conectori USB 2.0 frontali. Back-panel-ul insa ne rezerva si alte surprize. Aici gasim 4 conectori USB 3.0, 2 conectori USB 3.1 (dintre care unul Type-C), conectorul Quick Flash Plus, 2 conectori USB 2.0, un conector PS/2, doua iesiri video (DVI si mini Display Port), conectorii audio uzuali (8 canale) si un buton.

Butonul, denumit OCPSW, realizeaza sincronizarea intre placa de baza si aplicatia HW OC App instalata pe smartphone-ul nostru care ruleaza Android sau iOS. Cu ajutorul acestuia, putem schimba apoi setarile din BIOS, telefonul functionand pe post de device dedicat overclocking-ului.
 
Conectica-01

Conectica-02

Conectica-03

Conectica-04

Sunet-01
 
Avem de-a face cu o placa de baza dedicata overclockerilor, deci ar fi fost culmea sa gasim aceeasi solutie audio de pe Z170X Gaming G1 sau reteaua Killer (ca sa nu mai spun ca acest fapt ar fi crescut considerabil pretul placii de baza). Asta nu inseamna insa ca nu ne putem bucura de un sunet de calitate, GIGABYTE Z170X SOC Force fiind dotata cu o solutie Realtek ALC1150 cu un raport signal-to-noise de 115 dB. De asemenea, de conexiunea la retea se ocupa un controller Gigabit LAN produs de Intel.

 
Sunet-02

Sunet-03

Sunet-04

Comentarii

Un comentariu la: GIGABYTE Z170X SOC Force – Prezentare

  1. sunt curios care va fi prețul cu care se va comercializa în Romania

Lasa-ne un comentariu: