GIGABYTE Z170X SOC Force – Prezentare
Placa pastreaza schema coloristica a inaintasilor sai, insa aspectul general ne duce imediat cu gandul la Z170X Gaming G1. De ce spun asta? Deoarece avem de-a face cu un sistem de racire similar, precum si cu tablite care acopera diverse zone importante ale placii, la fel ca si in cazul lui Z170X Gaming G1.
GIGABYTE Z170X SOC Force este gandita pentru a suporta configuratii multi-card, astfel incat pe placa gasim 4 sloturi PCI-E x16 protejate de un invelis metalic. Acestea functioneaza in regim electric x16, x16/x16, x16/x16/x8 respectiv x16/x8/x8/x8. De asemenea, intre sloturile PCI-E gasim 3 conectori M.2 PCI-E 3 x4, care pot adaposti 3 SSD-uri si suporta si RAID.
Evident, fiind vorba despre o placa de baza din seria SOC Force, dotarile pentru overclockeri sunt la inaltime. Astfel, avem la dispozitie binecunoscutul OC Touch, care acum este acoperit cu o tablita metalica lasand doar butoanele la suprafata. Apasarea butonului OC Turbo va duce la incarcarea unui profil presetat de catre cei de la GIGABYTE pentru procesorul si memoriile folosite de noi, in timp ce OC Ignition este gandit pentru a ajuta overclockerii extremi, placa de baza si toate device-urile de pe aceasta fiind alimentate chiar si cand procesorul nu este alimentat. Se evita astfel inghetarea PCB-ului chiar si in momentul in care incalzim tubul pentru a creste temperatura peste pragul unde a intervenit cold bug-ul.
Urmeaza OC Tag, butonul care ne permite sa incarcam instant un profil salvat de noi in BIOS in prealabil si apoi butoanele care ne permit ajustarea rapida a BCLK-ului si a multiplicatorului. In fata zonei OC Touch gasim binecunoscutele Dual Bios Switch, care ne permite sa utilizam doua versiuni diferite de BIOS, precum si OC Trigger Switch, care ne permite sa bootam la frecvente reduse si sa aplicam setarile de overclocking doar in momentul in care dorim acest lucru.
Langa acestea gasim butoanele Clear CMOS, Direct to Bios si Reset, iar sub acestea punctele de masura pentru cele mai importante voltaje. Urmeaza debug LED-ul precum si cele 4 switch-uri cu ajutorul carora putem inchide fiecare dintre cele 4 slot-uri PCI-E.
In partea stanga a panoului OC Touch avem alte puncte de masura precum si 3 butoane foarte utile. Primul este Clean Battery Button, care reseteaza BIOS-ul similar cu indepartarea bateriei de pe placa de baza, Memory Safe – care reduce din setarile memoriei pentru a elimina incompatibilitatile cu diverse kit-uri de memorie (este vorba despre relaxarea latentelor) si Settings Lock, un buton care odata apasat va duce la retinerea ultimelor setari care au functionat, chiar si dupa ce resetam BIOS-ul.
Comentarii
sunt curios care va fi prețul cu care se va comercializa în Romania
Pingback: Anonymous