Review Intel Core i7 5775C

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 16 July, 2015.

Intel Core i7 5775C

 
Ne-am obisnuit sa ne potrivim ceasul dupa lansarile Intel si adevarul este ca in ultimii 5 ani gigantul american nu a dezamagit. Sandy Bridge vedea lumina zilei in Ianuarie 2011, iar Sandy Bridge E se lansa in luna Noiembrie a aceluiasi an. Au urmat Ivy Bridge in Aprilie 2012 si Haswell un an mai tarziu, in Iunie 2013. Apoi s-a lansat Ivy Bridge E in Septembrie 2013 si apoi… a urmat o pauza. 2014 ne-a adus refresh-ul Devil’s Canyon, adica 4790K si 4690K, dar si excelentul Pentium G3258 si nu in ultimul rand, in August 2014 vedea lumina zilei bestia numita Haswell E.

Dupa aceste lansari, strategia celor de la Intel s-a modificat in functie de nevoile pietei. Anul acesta s-au implinit 2 ani de la lansarea lui Haswell, probabil una dintre cele mai longevive arhitecturi Intel in ultimii 5 ani, iar in curand isi va face aparitia Skylake… Ce s-a intamplat cu Broadwell? Ei bine, acesta a fost lansat pe piata, incepand cu Septembrie 2014, in diverse arome si impachetari. Prin asta vreau sa spun ca mai intai s-au lansat procesoarele cu TDP redus, pentru produse de tip all in one, tablete, Intel Compute Stick s.a.m.d.

A urmat la inceputul anului curent lansarea procesoarelor Broadwell pentru notebook-uri, NUC-uri s.a.m.d. In vara acestui an, familia Broadwell a fost completata cu modelele destinate desktop-ului. In conditiile in care o generatie complet noua de procesoare asteapta sa fie lansata, lansarea modelelor Broadwell pentru desktop nu este o lansare clasica.

Spun asta pentru ca desi avem de-a face cu un die-shrink fata de Haswell (14nm vs 22nm), Broadwell integreaza si alte tehnologii, cum ar fi solutia grafica Iris Pro, respectiv memoria EDRAM Crystal Well. Prin urmare, Broadwell pentru desktop este un pas intre Haswell si Skylake. Haideti sa vedem totusi despre ce este vorba…

 
5775C-01

Comentarii

4 comentarii la: Review Intel Core i7 5775C

 1. hizo a scris pe:

  Abia astept sa vad minipc-uri Shuttle XH97V motorizate de i7-uri 5775c pe birourile secretarelor :))
  Deci… Skylake!

 2. Mihai a scris pe:

  Interesanta este solutia video integrata pentru ca va forta AMD sa apara cu solutii mai rapide. Oare peste cativa ani vor disparea GPU-urile entry-level de pe piata?
  TDP-ul este mic pentru ce putere ofera.
  Pretul este urias, probabil ca inca se pune la punct procesul de fabricatie al memoriei video in CPU sau pentru ca nu are niciun concurent de la AMD sau ambele…

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca la un punct producatorii de placi video vor renunta la zona de pret <100 USD

 4. Ncmihai a scris pe:

  @Monstru, o greseala la pagina 23 in loc de Hitman Absolution ai scris GTA V.

Lasa-ne un comentariu: