Review Intel Core i7 5775C

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 16 July, 2015.

Concluzii

 
Si uite ca am testat un procesor Intel…altfel. Nu, Intel Core i7 5775C cu siguranta nu este un inlocuitor pentru Core i7 4790K. De fapt, intreaga serie de produse Broadwell pentru desktop nu inlocuieste seria Haswell, ci o completeaza cu modele cu performante similare, dar care integreaza o solutie grafica mult mai puternica.

In testele noastre de procesor, 5775C s-a pozitionat in urma lui 4790K dintr-un motiv foarte simplu – frecventa este mai mica, pentru a se incadra in TDP-ul de 65W. La aceeasi frecventa, rezultatele sunt similare, sau usor mai bune pentru 5775C – normal de altfel. Problema este ca 5775C este gandit pentru grafica integrata si TDP redus si nu pentru a functiona la frecvente similare – pentru a rula la 4GHz am avut nevoie de 1.3v, prin comparatie cu 4790K sau 4770K, procesoare care au nevoie de un voltaj mult mai mic pentru a rula stabil la aceeasi frecventa.

Pe de alta parte, daca analizam rezultatele solutiei grafice integrate, diferentele sunt uriase, de aceasta data in favoarea lui 5775C. Iris Pro 6200 este o solutie grafica mult mai performanta decat HD Graphics 4600 (aproape de doua ori mai performanta), intrecand de altfel si solutia grafica integrata in APU-urile AMD. Nu, nu am comparat direct pentru ca nu avea sens, 5775C apartinand unei cu totul alte categorii de pret.

Si aici apare de altfel si singura intrebare – care este rostul unei solutii grafice integrate atat de puternice, intr-un procesor high-end cu un pret pe masura, pentru o platforma desktop? Ca si solutie tehnica, lucrurile sunt destul de clare – Broadwell pentru desktop reprezinta o trecere intre Haswell si Skylake, precum si un test al unor tehnologii noi.

Ca si produs de sine statator, 5775C adreseaza o gama specifica de utilizatori si anume utilizatorii constransi de TDP si cel mai probabil si de form factor. Da, un 5775C se potriveste perfect intr-un mini PC de genul Shuttle XH97V. Pe de alta parte, pentru un desktop high-end, 4790K isi pastreaza momentan pozitia, iar Skylake pandeste de dupa colt, impreuna cu prietenii sai Z170 si DDR4… Se anunta o vara fierbinte din toate punctele de vedere…

 

 
5775C-03

Comentarii

4 comentarii la: Review Intel Core i7 5775C

 1. hizo a scris pe:

  Abia astept sa vad minipc-uri Shuttle XH97V motorizate de i7-uri 5775c pe birourile secretarelor :))
  Deci… Skylake!

 2. Mihai a scris pe:

  Interesanta este solutia video integrata pentru ca va forta AMD sa apara cu solutii mai rapide. Oare peste cativa ani vor disparea GPU-urile entry-level de pe piata?
  TDP-ul este mic pentru ce putere ofera.
  Pretul este urias, probabil ca inca se pune la punct procesul de fabricatie al memoriei video in CPU sau pentru ca nu are niciun concurent de la AMD sau ambele…

 3. Monstru Post author a scris pe:

  Cred ca la un punct producatorii de placi video vor renunta la zona de pret <100 USD

 4. Ncmihai a scris pe:

  @Monstru, o greseala la pagina 23 in loc de Hitman Absolution ai scris GTA V.

Lasa-ne un comentariu: