Review – Supermicro C9Z790-CGW & Intel Core i5 13600
BIOS
Versiunea 1.0a a BIOS-ului Supermicro C9Z790-CGW ne ofera tot ceea ce avem nevoie, indiferent daca este vorba de configurarea dotarilor integrate, overclocking sau latente si sublatente ale memoriilor. Pentru cei mai putin avansati, putem folosi EZ Mode, unde avem pe o singura pagina atat monitorizarea frecventelor, voltajelor si temperaturilor, cat si cativa parametrii necesari de configurare.
In cazul in care stiti ce faceti, Supermicro va ofera Advanced Mode, unde putem personaliza in detaliu aproape orice ne-am putea dori. Asa cum suntem obisnuiti, majoritatea optiunilor de overclocking sunt grupate in tab-ul Overclocking, unde putem seta frecventele precum si majoritatea tensiunilor de alimentare precum si latentele memoriilor. Setarile disponibile sunt destul de numeroase, insa majoritatea nu sunt explicate, prin urmare trebuie sa ne rezumam la cele pe care le stim sau le intuim. BIOS-ul inca este intr-un stadiu incipient, de exemplu profilele memoriilor EXPO nu sunt recunoscute iar setarea frecventelor de memorii peste 6000MHz este destul de anevoioasa.
Un lucru care mi-a placut, foarte util inclusiv in cazul nostru, unde avem de-a face cu un procesor cu multiplicator blocat, a fost setarea CPU Cooler Tuning. Aceasta ne permite sa specificam ce tip de racire folosim (BOX, Aer sau Apa), placa de baza stabilind automat pragurile PL1, PL2 precum si celelalte setari specifice tehnologiei Turbo Boost. Cum noi am folosit pentru test un AIO de 360mm, am comunicat acest lucru placii de baza – prin urmare procesorul Intel Core i5 13600 a putut urca la o frecventa mai ridicata, frecventa sustinuta pe toate nucleele putand urca si ea mai sus datorita limitelor PL mai ridicate.
Mai jos puteti vedea cateva capturi de ecran pentru a va putea forma o idee:
Comentarii