Corsair iCUE H100i Elite Capellix – Test practic
Concluzii
Corsair iCUE H100i Elite Capellix este disponibil incepand de astazi, pentru un pret comunicat in Europa de 159.9 Euro (TVA inclus) – ramane sa vedem la cat se va traduce asta pentru Romania. Nu este un AIO accesibil, avand in vedere dimensiunea de 240mm, insa performanta, design-ul si flexibilitatea compenseaza din plin acest aspect. Iluminarea cu LED-uri Capellix face ca zona pompei sa prinda viata, cele doua top-uri din acryl sunt si ele binevenite in caz ca avem nevoie de mai multa lumina. Sistemul de prindere metalic cu presiune optima, pompa reproiectata, cold plate-ul din cupru cu jet dublu si densitate ridicata de lamele precum si radiatorul din cupru cuplat cu ventilatoarele cu levitatie magnetica fac ca performanta sa fie mai buna decat m-am asteptat. Core i9 9900k nu este un monstru usor de imblanzit, mai ales avand in vedere probleme de contact intre pastila si IHS, dar H100i Elite Capellix s-a descurcat de minune.
Intr-o carcasa cu airflow bun, asa cum este Corsair 4000D Airflow, puteti folosi fara probleme profilul Quiet, insa pentru o liniste desavarsita recomand setarea de 1000-1200 rpm (in functie de caldura generata de procesor) pentru ca ventilatoarele ML120 RGB nu se vor auzi. In cazul in care aveti procesoare cu IHS cositorit, profilul Zero RPM este de luat in considerare, controller-ul Commander CORE va mentine ventilatoarele oprite pana cand lichidul atinge o temperatura ceva mai ridicata.
Cu seria iCUE Elite Capellix, Corsair intra in categoria cu adevarat high-end a sistemelor de racire AIO, atat in ceea ce priveste performanta, dotarile, cat si aspectul estetic, iluminarea RGB fiind una dintre cele mai bune pe care le-am vazut pana acum… deh… Capellix! Desi nu are legatura cu review-ul de astazi, tin totusi sa mentionez ventilatoarele Corsair QL120 RGB, care au 34 LED-uri adresabile in fiecare ventilator situate pe ambele fete pentru un aspect deosebit din orice unghi.
Corsair au jucat inteligent prin crearea unui ecosistem flexibil cu aplicatia iCUE, controller-ul iCUE Commander si diferitele accesorii precum ventilatoare, benzi sau chiar un light tower (urmeaza o prezentare in curand). Este usor de folosit, actualizata frecvente si prin intermediul ei poti controla totul: iluminare, temperaturi, ventilatoare, perifericele daca sunt Corsair, etc.
Corsair iCUE H100i Elite Capellix a reprezentat o supriza placuta si o gura de aer proaspat adusa in segmentul AIO-urilor. Sun curios ce urmeaza, pentru ca lansari vor mai urma, vara aproape a trecut, asadar ne putem apuca de surubarit si de facut lista de dorinte pentru Black Friday sau chiar pentru Mos Craciun.
Comentarii
Se poate folosi fara icue si fara controller?
As intentiona sa il folosesc old school – sa pun fans pe CPU header si pompa pe AIO sau AUX…
Nice review. I’m sold 🙂 Oare se gaseste in ceva magazine din Romania, il aduce ceva importator?
Pingback: Corsair iCUE H100i Elite Capellix – Test practic - 1iT.ro - Stiri IT, noutati si tehnologie